יש לי כמה שאלות...

neimann

New member
יש לי כמה שאלות...

אמרו לי שלשים מגיני ברכיים לסוסים פוגע להם בגידים, יש אמת בדבר?
לפי מה שהסבירו לי, המגינים שמקיפים את הרגל לוחצים על הגידים וגורמים להם להתכווץ (או שזה היה להפך, להמתח, לא ממש זוכרת...) וכשמורידים אותם קשה לסוסים לעבוד בלי והם עלולים לפגוע ברגליים, למתוח/לקרוע את הגידים בעבודה...
משהו כזה...נשמע הגיוני למישהו? מישהו מכיר? הסוס שלי עובד עם מגינים בקדמיות בגלל מבנה הרגליים שלו, אם עובדים בלי מופיעים 2 פצעים, אחת על רגל, אחד מול השני, משפשוף הרגליים זו בזו כנראה...לכן התחלנו לרכב רק עם מגינים על הרדמיות לפני כמה חודשים, הפצעים נעלמו והכל טוב ויפה...זה נכון שעדיף להוריד ולרכב בלי? עדיף בנדג'ים?

ועוד שאלה- שבב לסוס, חובה עם חיסון כלבת או לא? יצא איזה חוק חדש או משהו שלא שמעתי עליו? (לא שיש לי בעיה עם שבבים, להפך...רק שלא שמעתי שעושים את זה בגדר חובה ואצלנו וטרינרים אומרים שעדיף שלא...ואתמול שמעתי שחייבים ורציתי לדעת אם נכון...)

תודה רבה ויום טוב!

jgut

New member
מגיני ברכיים או מגיני רגליים?

לגבי מגינים, הם נועדו להגן על הרגליים בפני מכות ושפשופים (רגל ברגל, או מחפצים חיצוניים). יש הבדל בין מגיני ברכיים לבין מגיני רגליים.

יש בנדג'ים שנותנים גם תמיכה לגידים. אם שמים אותם לא נכון יכולים לגרום נזק לסוס. שימי לב שבנדג'ים זה מוצר שונה ממגנים.

לגבי שבב - לי לא ידוע שחובה לשים לסוס שבב. אולי יצא חוק חדש, אבל זה מוזר כי רק לפני שבועיים חיסנו את הסוסים בכלבת ולא נאמר לנו דבר על כך.

neimann

New member
...

צירפתי תמונה שלו עם המגנים...

מה ההבדל העקרוני בין בנדג'ים למגנים? הם לא משמשים לאותו הדבר? (סורי על הבורות... :)

ותודה על התשובה....גם לי היה נראה תמוהה עניין השבב כי לדעתי הייתי שומעת אם צריך... :))

jgut

New member
זה לא אותו הדבר

בנדג'ים אומנם גם מגנים קצת, אבל הם נועדו בין היתר כדי לתת תמיכה לגידים ברגל. מכיוון שאפשר בקלות לשים אותם בצורה לא נכונה, אני בפירוש ממליצה לא להשתמש בהם למי שלא חייב.

מגנים נועדו לשמור על הרגליים בפני שפשופים ומכות. זה יותר מתאים למה שאת צריכה. גם אותם צריך לשים נכון, אבל קל ללמוד כיצד לשים אותם.

נ.ב. המגנים שבתמונה הם מגני אינגליש. אני אישית לא מכירה אותם ולא יודעת האם הם מונחים נכון. אני הייתי ממליצה לך על מגנים מהסוג הבא:
http://www.rods.com/professional-s-choice-smb-3-sports-medicine-boots.html

הם באים בסט של 4 ואפשר להשתמש בהם גם לרגליים האחוריות.

fliperit

New member
המגנים לא מחלישים את הגידים למיטב ידיעתי

המגנים מספקים הגנה חיצונית לרגל מפני שפשופים ומכות.
בנדג'ים נותנים תמיכה לגידים (כמו תחבושת אלסטית). אני לא אוהבת לשים בנדג'ים בכל רכיבה כי זה באמת עלול להחליש את הגידים, אבל אני חושבת שברכיבות מאומצות וקשות כדאי לשמור על הרגליים של הסוס ולא לקחת סיכון.

סוס שפוצע את עצמו לא זקוק לבנדג'ים אלא למגנים, ואני לא רואה שום מניעה להשתמש בהם (להיפך... כדאי מאוד).

לגבי השבב אני לא יודעת, לא שמעתי שזה חובה אבל אולי שונו התקנות

giri

New member
מצטרפת למה שכתבו לך

מגינים שמותאמים נכון לא פוגעים בגידים. המגן לא צריך ללחוץ, ויותר מזה - החלק של הגומי לא "יושב" על הגיד אלא על העצם.
המגנים של פרופשונל צ'ויס שהמליצו לך הם מצויינים ובגלל הרכות שלהם יותר חסינים מפני טעויות התאמה. לא חושבת שראיתי אי פעם סוס שהשתפשף מהם.
בנדג'ים לא מיועדים להגן מפני פגיעות אלא לתמוך בגידים, וכן, הגיד מתרגל לתמיכה, כמו שאת מתרגלת ללכת עם נעליים ואח"כ יותר רגישה ברגל יחפה. מאד לא מומלץ להשתמש בבנדג'ים אם לא צריך, ההעדפה היא לבנות את הרגל נכון כך שלא תזדקק לתמיכה. מצד שני, לפעמים כמו שפליפרית אמרה, כדאי לחבוש כהגנה אם מתרגלים משהו שמעמיס במיוחד.
בנוסף לכל זה, שפשוף הרגליים הקדמיות הוא באופן כללי לא דבר רצוי, בלי קשר לפציעות חיצוניות, פשוט כי זה מראה על עבודה ביומכנית לא מושלמת של הסוס. הייתי מנסה להתייעץ עם המאמן האם יש תרגילים מסויימים שאת יכולה לעשות על מנת לעזור לסוס לעבוד נכון יותר.

לגבי שבב - גם אני לא מכירה, ואני זוכרת סיפור זוועה מלפני כמה שנים שגנבי סוסים חפרו לאיזה סוס בצוואר בשביל להפטר מהשבב, אני לא יודעת אם זו אגדה אורבנית אבל לי זה עשה צמרמורת ולא שיבבתי בזמנו.

neimann

New member
תודה על התשובה!

בגדול הפצעים מופיעים לא בגלל צורת עבודה אלא בגלל במבנה של הרגליים שלו, הוא לא מאוד רחב ובקנטר רגיל, לא בתרגילים מורכבים, הפצעים כבר מופיעים...

fliperit

New member
גם פרזול טוב יכול לסייע

לא יודעת מי מפרזל אותו, אבל אם תגידי לו שהוא נפצע הוא יכול לנסות לעזור לו

neimann

New member
המפרזל יודע....עושה מה שאפשר...

למעלה