יש לי כמה שאלות :)

wine forever

New member
יש לי כמה שאלות :)

1) אני הולכת לרופאת נשים בשבוע הבא במטרה להתחיל לקחת גלולות. השאלה שלי היא ממתי אני מוגנת ?

2) בדיוק חודש אחרי שאני מתחילה לקחת גלולות אני אמורה לקבל מחזור- והמחזור יהיה בזמן שאני נוסעת לחו"ל עם החבר. לפי מה שהבנתי אני יכולה להמשיך לחפיסה הבאה וככה אני אדלג על מחזור... זה מומלץ בכלל? ועוד על הפעם הראשונה שאני לוקחת גלולות?

Maldini Girl

New member
תשובות

1. את אמורה לקחת את הגלולה הראשונה ביום הראשון של המחזור. ואז זה משתנה. יש גלולות מסוימות (ואולי זה לא קשור בגלולות אלא דווקא בהמלצת הרופאים) שאומרים שאת מוגנת מהרגע הראשון, יש שאומרים משבועיים אחרי, ולי הגניקולוג אמר בזמנו שבחודש הראשון עוד להשתמש בקונדום. ובכלל אני חושבת שליתר ביטחון- בחודש הראשון כדאי להשתמש גם בקונדום ,פשוט כי הגוף שלך עוד מתרגל, ואת לא רוצה להלחץ על סתם.

2.אני לא הייתי עושה את זה, בטח שלא על הפעם הראשונה כשהגוף שלך לא כ"כ יודע איך להגיב לגלולות. קחי גם בחשבון שיש בנות שבחודשים הראשונים עוד מקבלות דימומים בין-וסתיים כתוצאת לוואי מהגלולות. אבל חוות הדעת שלי היא לא מקצועית ולא רפואית, ואם את כבר באה לרופאה, תתייעצי איתה על זה, היא בטח תדע יותר טוב ממני.

תהנו בחו"ל וחג שמח.

wine forever

New member
תודה רבה על התשובה המהירה :)

תיארתי לעצמי שלא מומלץ לעשות את זה...
גם ככה המחזור שלי נמשך רק שלושה ימים, אז אני אוותר על הסיבוך

תודה

Ein Li SaFek

New member
אני אמנם לא גניקולוג

ולא לוקח גלולות,
אבל התשובה לשאלה הראשונה תלויה בסוג הגלולה שאת לוקחת. אני זוכר שפעם התייעצתי עם גניקולוג שאני מכיר, והוא הסביר שיש הבדל בין לקחת את הגלולה ביום הראשון של המחזור, לבין לקחת אחרי שהמחזור נגמר (במקרה א', מוגנים כביכול מהיום הראשון, ובמקרה ב' מהחודש אחרי) אבל בכל מקרה גם הוא המליץ להמתין חודש, ולו רק בשביל למנוע מצבים בעייתים (למשל, אי אפשר לדעת איך הגלולות מגיבות אצלך).

לגבי השאלה השניה, האמת שאני מבין את התשובה של מנהלת הפורום היקרה, ואפילו מסכים למה שהיא כתבה, אבל אני לא בטוח לגמרי שזה לא בלתי אפשרי גם "בחודש הראשון". כמו שנאמר על ידה, שווה להתייעץ עם הגניקולוג שייתן לך אותן, עד כמה שאני יודע, זה אפשרי. אבל היי, בהחלט תתייעצי איתו (גם אני לא רופא, וגם אני לא יכול לתת חוות דעת רפואית ובטוח לא באינטרנט).

חג שמח.

למעלה