יש לי כמה שאלות:

dance shadow

New member
יש לי כמה שאלות:

1) איך אני יכולה להתקבל לשירות לאומי מבלי להיות דתייה? 2) מתי אני צריכה להרשם לשלומית? (לפני צו ראשון או אחרי?) אשמח אם תענו לי, כי זה מאוד חשוב לי, תודה!

dance shadow

New member
אז בצו ראשון אני צריכה להגיד

שאני רוצה לעשות שירות לאומי?

Woman In White

New member
אז ככה

1. את יכולה לעשות שירות לאומי גם בלי ליהיות דתיה ותוכלי לפנות לעמותות שאינן דתיות 2. את צריכה להרשם לשלומית אחרי שיש לך פטור מהצבא.. כמה שמוקדם תוציאי אותו יותר טוב.....

K a k t o s

New member
לא את לא מגיעה בכלל לצו ראשון!

כי אז את נחשבת לרכוש של צהל את צריכה להצהיר בבית משפט לפני, כמה שיותר מוקדם שאת דתייה

dance shadow

New member
תגובה

ואני יכולה להגיד בבית המשפט שאני לא מתאימה לשירות צבאי, מטעמי מצפון, ואז אני גם אוכל לקבל פטור משירות צבאי?

K a k t o s

New member
בקשר לזה אני לא בטוחה. .

את יכולה לנסות אבל יש לך מה להפסיד (או לא) מה שבטוח את לוקחת סיכון מסוים.

dance shadow

New member
אבל גם אם אני אומרת שאני דתייה יש סיכון

נגיד, אם למשל, חס וחלילה מישהו מהצבא תופס אותי הולכת ברחוב בלי חצאית, לא עושים על זה כלום? זה כאילו שאני משקרת...

K a k t o s

New member
לא חח

כאילו אין לצבא בעיות על הראש. כל מה שהוא צריך עכשיו זה לרדוף אחרי בנות שירות ולתפוס אותם משקרות תהיי מציאותית. לא יעשו לך כלום! הם מודעים לזה שבנות משקרות. תאכלס הם גם לא יכולים להכריח אף אחת.

Reut l

New member
אל תדאגי, ךלא יעשו לך כלום

את יודעת כמה בנות עושות את זה ביום?!?! גם אני עשיתי את זה, גם אני פחדתי... וממש אבל ממש לא כדאי לך להיכנס לכל התהליך של המצפון.... כי זאת חפירה ואת צריכה לדעת לענות להם וזה ממש מסובך וקשה. תלכי לרבנות תגידי שאת רוצה להצהיר, והם ממש לא עושים בעיות (לי לפחות הם לא עשו...), הם אפילו רוצים שכמה שיותר יבואו אליהם במטרה לקבל פטור מהצבא.... שיהיה בהצלחה =)

dance shadow

New member
תודה

לגבי ההצהרה שאני דתייה אין בעיה, כי אני גם לומדת בבית ספר דתי, אבל בכל זאת, אם הם מגלים ששיקרתי להם? ושאני לא דתייה?

Reut l

New member
הם לא חופרים יותר מידי

ויש הרבה בנות שהם יודעים שהן חילוניות ובכל זאת הם נותנים להן את ההצהרה...

למעלה