יש לי כמה שאלות בקריאה למבחן מחר מי שיודע...-

מיטי3

New member
יש לי כמה שאלות בקריאה למבחן מחר מי שיודע...-

1. האם גישת השפה השלמה היא אנליטית? משום שבמחברת שלי כתוב שכן אך באחד מהמארים כתוב על "השפה כמכלול" שהיא כמו פרח שבפירוקו הוא נהרס (לא אנליטי) 2. למדנו ששווא לא נחשב הבהרה אך האם הוא לא נחשב גם כגרפה ופונמה? 3. מה זה מטא לשונית? 4. האם בשאלה על קטיה שכותב לפעמים "זהב" ופעמים "זהו" נכון לומר ש: יש לה שליטה על ההומופוניות אך בעיה בקשר הגרפמי פונמי? תודה וב"הצלחה מחר לכולם!

shishcu

New member
כמה תשובות

קודם כל אני ממש מחפשת שיחזור של מועד א אם יש לך בבקשה תגידי לי (שירה גורדון) לפי אחת השאלות אני מבינה שיש לך שיחזור שאין לי אז בבקשה... תשובות: 1. קודם כל רציתי להזכיר שהשפה כמכלול היא הגישה וקריאה ללא מקראה היא השיטה. בטבלה של הפרופיל הגראפי כתוב שקריאה ללא מקראה היא אנליטית מובהקת. 2. גרפמה- זה כל סימן כתוב, לכן עם השווא מופיע בניקוד הוא גרפמה ואם הוא לא מופיע בניקוד כנראה שהוא לא גרפמה. לגבי הפונמה שווא הוא פונמה אך לא בפני עצמה. למשל במילה מחשבון (אין לי מושג איך חשבתי דווקא על המילה הזאת) האות ח היא פונמה אחת,לעומת זאת ש היא 2 פונמות ש ו-א. במילה מחשבון 8 גרפמות. (אני כמעט בטוחה) 3. אין לי מושג-אם תגלי אני אשמח גם לשמוע 4. ההפוך הוא הנכון. אין לה שליטה על אותיות הומופוניות(שנשמעות אותו דבר) אני מקווה שעזרתי לך, ושלא הטעתי... שיהיה בהצלחה! שירה

למעלה