יש לי כמה הרהורים

יש לי כמה הרהורים

אשמח אם תשתפו אותי במחשבות שעברו בכם בעת קריאתם. אני תוהה לעצמי לגביי העולם-מי שמכיר מחשבות פילוסופיות יודע על מה אני מדברת.אני תמיד מנסה להכנס אל תוך הרגע מבלי לחשוב אבל אני מוצאת שזה קשה.תמיד חשבתי על מה הטעם בדברים שאני עושה. חשבתי לעצמי שזה לא משנה שכולם משקרים לעצמם וסתם ממשיכים (לפי דעתי זה דיי נכון,ולפחות אי אפשר להגיד בבטחון שאפשרות זו אינה יכולה להיות)ואם אנשים נהנים (אפילו שהם חיות) אז אין בעיה.כי הנאה היא הנאה,ואפילו אם זו טעות,היא עדיין הנאה.הנאה,ניראה לי,היא משהו שאי אפשר "לפרוץ " אותו,הוא שלם מהבחינה הזו,כמו אהבה.לא משנה כמה יהיה רע וכמה העולם טעות,אם אתה נהנה או אוהב לעשות משהו אז אתה לא תפסיק אותו,וזה המבחן האמיתי,משמע שזה "נכון". אפילו במקרה הכי גרוע,שהכל ממש טעות,אז בכל מקרה כדאי להנות בחיים מאשר לחשוב.כי אני הגעתי למסקנה שאין לאן להגיע ,ובעצם כל מה שיש בחיים הוא הרגע הזה.אבל,מאוד מאוד מאוד,ממש אפילו,אי אפשר לתאר במילים כמה זה קשה בשבילי לא לחשוב ופשוט להנות-לנטרל את כל הדברים שמציקים לך,(כי הריי בעצם אין משהו ספציפי שממש מציק לי-אני ממשיכה בכל זאת לדאוג,וכמו לכולנו גם לי יש את החורים השחורים של האישיות שלי ושל מה שעברתי וכיו"ב) תמיד בחיים שלי היו לי דאגות כאלה שלא עזבו אותי,באופן אובסיסיבי.אני לא אפרט כאן כי המחשבות האלו הם דיי אישיות,אבל בכלליות בתחום הזה אני יכולה להגיד שניסיתי על בשרי כל מני דברים שונים (טיפול פסיכולוגי ממושך ועמוק,ספורט,יוגה)ועדיין משהו בתוכי נשאר--- אני לא רוצה להיות כזאת.אני לא רוצה לייסר את עצמי סתם.באמת שאף אחד לא יודע כמה אני מנסה,כמה אני כלכך כלכך מנסה כל הזמן לחשוב בצורה חיובית,ולקחת אחריות,ועדיין משהו נשאר בתוכי פשוט פשוט תקוע,וזה מרגיז. אני בכלל לא יודעת מה זה. זהו,אני בספק גדול אם משהו שתגידו לי ממש יוכל לעזור לי,זה מצב שכבר דשתי ודשתי בו ועדיין איפה שהוא שם אני מרגישה אותו הדבר,כבר המון המון זמן. תודה על ההקשבה בכל מקרה, אני.

nehud

New member
תקראי את סיפרו החדש חדש

של הרב גפני הטבעת הנשמה באהבה אהוד

dawadi

New member
ובכן...

למה שלא נאמר משהו בכל זאת, ואת תחליטי מה בא לך לעשות איתו...
אני גם, כמו שאני בטוח לא מעט אנשים, דשתי בנושאים הנ"ל המון. מה המסקנה שאני הגעתי : אכן, אין תכלית. לא לכל דבר יש סיבה! זה משהו שקשה לבן אשם לקבל ממקומו המוגבל, אך עם הזמן אפשר להבין וגם לקבל זאת. כמה שלא תשאלי למה - תמיד יגיע הככה. למה? כי אין למדענים תשובה, ולמה כי ולמה כי ולמה כי ולמה ככה! יש מי שאומר שה"ככה" האחרון זה האלוהים. אני אומר שה"ככ"ה האחרון הוא ה"ככה" שמסביר שלא לכל דבר חייב להיות סיבה. וגם אם יש לכל השאלות תשובה, היא מעגלי, חוזרת על עצמה ואם כבר השאלה הסופית תהיה למה המעגליות והתשובה תהיה : טאדאם : ככה! אז אני חי בשביל הככה הזה, שאני קורא לו סתם, ובזמן שאני חי סתם אני נהנה לחלוטין, ומאז שקיבלתי את הסתם הזה אל תוך חיי, הם מתנווטים לעצמם לכיוונים שתמיד רציתי, טוב לי, מאושר לי, ואני אוהב ושמח המון! מקווה שזה כן קצת עוזר לך
המון, צבי.

sleeper1111

New member
יש פה 2 אלמנטים

1. דיברת על "סתם" חיים. כלומר לאדם דרושה סיבה ואנשים מדחיקים את העובדה ש"סתם" אין סיבה. ואם הייתה סיבה? היית מרגישה איתה טוב ? נניח שמשמעות חייך והסיבה לקיום שלך זה להיות אוכל לחייזרים , האם זו הייתה סיבה מספיק טובה בשבילך ? מה שאני אומר, אם אנשים חיים סתם...ואת צודקת. כי רוב האנשים לדעתי לא עושים מה שהם רוצים באמת. אם היית עושה מה שאת באמת רוצה מבפנים, לא היית שואלת "למה" או אומרת "סתם". והיית פשוט עסוקה במטרה שיצרת לעצמך ואת באמת מעוניינת בה. השאלה אם להיות עסוק ולהיות מעוניין בעסוק הזה...מספיק 2. דיברת על הנאות. זה לא מספיק שיש "למה" לדעתי. כי צריך לדעת להנות מהלמה. עכשיו צריך לשאול את השאלה, איך באמת אפשר להנות... אם את חושבת שאלו המחשבות שלך והפחדים שלך לדוגמא שגורמים לך לא להנות ממה שאת רוצה להנות. למה שלא תחקרי את עניין המחשבות ? למה שלא "תנקי" את הראש שלך ממה שמפריע לך ? למה שהמטרה שלך לא תהיה לשאול את השאלות שיקדמו אותך לפתור את כל מה שמציק לך ? אמרת שהתעסקת ביוגה. השאלה מה הייתה מטרת היוגה... ביוגה למשל המיקוד צריך להיות בנשימה ולא בתרגילים. שתהי ממוקדת בנשימה כמו במדיטציה, תוכלי להקשיב לקול שיוצר לך את המחשבות שאת לא מעוניינת בהן. כשאת מודעת אליהן, תוכלי לשנות אותן.

אתייחס לנקודה אחת שלך

שיותר תפסה את ראשי. "ואם הייתה סיבה?היית מרגישה איתה טוב?"... מה,באמת יכול להיות שהרגשה בכלל לא קשורה לניתוחים פילוסופיים ותשובות של האמת? כי אני מדמיינת מן מצב היפותטי שכזה,בו כל העולם ידוע ופתור לנו,והנה--מה אני מרגישה עכשיו?עדיין אותו הדבר. בהחלט חידודון חביב,תודה

sleeper1111

New member
אם

העולם היה פתור לנו..היה לנו מאוד משעמם. זה כמו לגלות את הקסם של הקוסם, כשמסתכלים על זה כשיודעים..זה מאבד מהכוח שלו. השאלה מה המטרה שלנו ולא מה האמת. השאלה היא מה המטרה האמיתית שלנו מבפנים שמתאימה לנו...האמת תמצאי רק אצלך, תניחי שהעולם הוא אשלייה, אשלייה שהחושים שלך מפענחים, רק אצלך (בתוכו) את יכולה לדעת את האמת. לגבי הקשר בין משמעות לבין אושר. אני ממליץ לך לראות את השרשור שעשיתי על אושר או משמעות. אני אשמח לשמוע גם את דעתך...

hilabarak

New member
האמת היא שאני רואה יותר בעייה

בתחום הפסיכולוגי ופחות בפילוסופי. את יוצאת מנקות הנחה כאילו כולם משקרים עצמם ואת לא. ואז באמת קשה לחיות ככה. אם תצאי מנקודת הנחה שחלק מהאנשים משקרים עצמם וחלק לא ואת במקרה מסתובבת עם אלו שמשקרים עצמם. ואז פשוט צריך להתחבר עם אלו שאינם משקרים עצמם, אז 80 אחוז מבעיית הקיום תיפתר. אדם שחי בעולם שבו כולם משקרים חוץ ממנו כאילו כלוא בכלא, ובכלא קשה למצוא משמעות. צאי מה"כלא" ותראי שהחיים כבר ימצאו עבורך את המשמעות של עצמם.

זה קצת יותר מסובך

הדברים האלו שאתה אומר בכלל בכללאינם חדשים לי. ועדיין מה שכתבתי למעלה הוא בר תוקף.

yosigalit

New member
עצה נוספת

שופנ שלום אני אחיו של המכנה עצמו hilabarak ולשמחתי הרבה הוא עזר לי לצאת מסיטואציה דומה לשלך אבל מצבי היה בכי רע והגעתי בגיל 39 לאירוע מוחי . השקר העצמי הוא הדבר הכי גרוע וכפי שאומא אחי הצעיר צריך לצאת מהכלא הזה,לא כולם חיים בשקר. אחי אינו בעל הכשרה כלינית כלשהי ובכל זאת נסיון החיים שצבר וחכמת החיים שלו הוכיחו את עצמם מעל לכל ספק. אני הייתי מציע לך להכנס לאתר שלו (זה חינם וללא כל מחויבות)ועם אוזן קשבת ופתיחות יש לך רק מה להרוויח בחיים.

למעלה