יש לי ילדה קפיץ...

יש לי ילדה קפיץ...

קטנתי בת שנה וחמישה חודשים, נולדה פגית בשבוע 30 במשקל 800 גרם. מבחינה מוטורית היא מאוד מפותחת, הולכת, רצה ומטפסת, סקרנית, ערנית וחקרנית. יש לה אוצר מילים די מכובד - אני לפחות מבינה מה היא רוצה רוב הזמן - אבל יש לה "מילים רב תכליתיות", למשל בה-בה יכול להיות בינבה, במבה, סבא, בובה - תלוי במה שהיא מצביעה עליו באותו רגע. אבל - הילדה קפיץ לחלוטין, ממש השפן של אנרג´ייזר. עוברת מצעצוע לצעצוע ולא נשארת יותר מכמה שניות עם כל אחד. המשחקים היחידים שהיא יכולה לשחק איתם יותר מכמה שניות הם מגלשות, נדנדות וכל דבר שהיא יכולה לטפס עליו. למען האמת היא בכלל מעדיפה כלים אמיתיים על צעצועים, היא לוקחת את הטלפון ביד אחת, מרכיבה את משקפי השמש שלי ביד השנייה ומבסוטה מאוד. כשאנחנו בחוץ יש לה נטייה לברוח ממני, היא פשוט רצה כמה שיותר רחוק. ניסיתי לראות מתי היא תעצור - היא לא. בבית מאוד קשה להרדים אותה (ביום או בלילה), מחוץ לבית זה בלתי אפשרי. היא במשפחתון מאוד קטן ומאוד מוצלח והמטפלת אוהבת אותה ואומרת לי שפשוט צריך "לעייף" אותה ולתת לה לרוץ כמה שיותר. אבל בבית היא ממש לא מתעניינת בכלום יותר משניות ספורות ולכן אני יכולה למשל לתת לה לשחק באחד מארונות המטבח ולנסות לתלות כביסה, אבל היא תאבד עניין אחרי דקה בערך. טלוויזיה לא מזיזה לה אבל היא מאוד אוהבת סיפורים. כשאני לבד איתה, אני לא יכולה לעשות כלום פרט למשחק איתה. אני מסתכלת על ילדים של חברות שלי והם הרבה יותר רגועים ממנה. אין לה שום תחושת פחד או סכנה, והמרפאה בעיסוק אמרה שיש לה נטייה ל"היפו-סנסיטיביות". האם יש לנו בעייה? או שהבעייה היחידה של יערה היא שיש לה אמא ללא אנרגיות מספיקות להתמודד איתה? (באופי, אני ההפך ממנה). אני בשום פנים ואופן לא רוצה לאלף אותה להיות ליידי קטנה ומנומסת. רק לכוון אותה למקד את האנרגיות שלה באופן יותר טוב, בכל זאת לעזור לה להתרכז קצת יותר, כי היא מנסה לעשות משהו - לא מצליחה - מתעצבנת וזורקת את הצעצוע לצד השני של החדר.

לאה_מ

New member
הקטנטונת שלך נשמעת על הכיפאק ../images/Emo13.gif

אני מאד בעד לעייף. גם לאמא, שחוזרת עייפה מיום עבודה, עצבנית מויכוחים עם הבוסית, מתוסכלת מהעדר פתרון לבעיה שנתקלה בה וכו´, שינוי אווירה עושה רק טוב. לכן אני מאד משתדלת דוקא לא להשאר בבית אחר הצהרים, אלא כן לעשות תכניות ולצאת החוצה (ויפה שעה אחת קודם). אם היציאה החוצה נראית לך כמו סדרת אימונים, שבה את מתזזת בעייפות אחרי הבת האנרגטית שלך, אולי כדאי שלא תעשי זאת לבד - תקבעי עם חברות שיש להן גם ילדים משלהן (בהחלט לא חייב להיות באותו גיל) פגישה בפארק, בחוף הים, בגינה מול הבית, בבית של מישהו עם חצר... כך תוכלו להעביר את הזמן יותר בנעימים (וגם התחושה של שותפות הגורל עוזרת
). בתך נשמעת ילדה סקרנית ומפותחת, ואני בטוחה שאת נהנית ממנה מאד. אם היא אוהבת סיפורים, ויש לה סבלנות לשבת ולהקשיב, גם לא הייתי מוטרדת יותר מדי מהעדר ההעדפה שלה לטלויזיה ומחוסר הריכוז שלה במשחק עם צעצועים - נראה לי שלאור העובדה שהיא מגלה יכולת ריכוז בהאזנה לסיפורים, אפשר לתת לה עוד זמן עם הצעצועים (ולגבי טלויזיה - ממש לא נורא אם היא לא אוהבת. אני עד היום לא ממש חובבת טלויזיה). ולגבי העדפה של כלים אמיתיים על צעצועים - לאורי יש "ארגז כלים" עם כל מיני דברים ששמנו לו, שהוא מאד אוהב לשחק בהם (כמו שקעים ותקעים, צינורות בגדלים שונים, ברגים ואומים גדולים, שפופרת של טלפון ישן וכו´). דסי סיפרה כאן פעם שהיא עושה קניות למשפחתון בהום סנטר, ולא של דברים שביעוד שלהם אמורים להיות צעצועים לילדים. יכול להיות נחמד להכין לביתך ארגז כזה, לא? וגם לרענן אותו מדי פעם. עוד הצעה שיש לי עבורך היא משחק בקצף גילוח או בצבעי ידיים באמבטיה. נותנים להם למרוח על האמבטיה ועל הקירות ועל הגוף, ובסוף אפשר פשוט לשטוף את הכל. זו נראית לי התנסות טובה גם להיפר סנסיטיביות. אם היא תאהב את זה, כמובן. ולגבי אנרגיות של האם - אני יודעת שלי הרבה יותר קל עם חברות, ועוד דבר - אני לא יודעת מה סדר היום שלך, אבל כשלי יש ימים לחוצים בעבודה, דוקא בימים האלה אני עושה מאמץ מיוחד לצאת מהעבודה אפילו 10 דקות קודם, לשבת על ספסל בחוץ כמה דקות ולהרגע מהיום העמוס, ולנסוע הביתה עם מוסיקה שנעימה לי ברדיו. באופן רגיל אין לי בעיה להתמודד עם המעבר מהעבודה לבית (והרבה פעמים אני מנצלת את הנסיעה הביתה כדי להשלים טלפונים שלא הספקתי במשך היום), אבל דוקא בתקופות ובימים לחוצים - מאד חשוב לי לקחת קצת פסק זמן לפני שנכנסים הביתה. את מוזמנת לנסות. ועוד לא אמרתי - ברוכה הבאה לפורום
.

תודה לאה ../images/Emo9.gif

לגינה, לפארק ולחברות - אלו גלגלי ההצלה שלי
איכשהו הצעצועים של אחרים תמיד יותר מעניינים והאמבטיה של החברות הרבה יותר אטרקטיבית!! כמו שאמרה המטפלת המקסימה במשפחתון, "מה לעשות, זו לא ילדה של בית!" הרעיון עם צבעי האצבעות או קצף הגילוח באמבטיה נשמע להיט! ננסה הערב ונדווח. גם ארגז הכלים מעניין, למרות שעדיין יש לה נטייה לפזר חלקים לכל הכיוונים. אני מנסה לתת לה כלי מטבח - מקצף, מברשת אפייה וקערות, אבל שוב, העניין מוגבל. למזלי ההורים שלי וסבתא שלי גרים לא רחוק כך שתמיד אפשר ללכת אליהם. שם היא במרכז תשומת הלב ולא עם אמא שכל הזמן חושבת איך למצוא זמן לכביסה, בישול מעבר לטוסט עם קוטג´ ושטיפת כלים. אני עובדת לא רחוק מהבית כך שהנסיעה במכונית קצרצרה. בקיץ אני משתדלת לא ללכת ברגל הביתה כי אני מרגישה שהשמש מטגנת אותי. נראה לי שאני איישם את ההצעה להגיע הביתה כמה דקות קודם, לשתות כוס קפה ולהירגע לפני שאני לוקחת אותה מהמשפחתון. וכן, היא אכן כייפית, חכמה ומצחיקה - גם אם היא מתישה אותי לפעמים... (יש תמונה לא מי יודע מה עדכנית שלה בגלריה של פורום הורים לפגים.) אני באיזשהו מקום קצת מודאגת מעניין קשיי הריכוז והלמידה שדי שכיחים בפגים קטנים. מה שבעיקר מדאיג אותי הוא חוסר היכולת שלה להתמיד בפעילות בכלל ופעילות שלא מצליחה לה מיידית בפרט. טוב, זמן ללכת הביתה... תודה על קבלת הפנים ועל התשובה המפורטת.

לאה_מ

New member
בתור סתם אמא, וכמי שלא מבינה כלום

בקשיי ריכוז, ליקויי למידה ודומיהם, נראה לי שבגיל של ביתך, כדאי לעסוק בכיף שלכן, ולא בחששות מקשיים שעלולים להתעורר. אני ממש לא בטוחה שבגיל שנה ו-5 חודשים אפשר לצפות מפעוט להתמיד מאד בפעילות מסויימת. אני יודעת על הבן שלי, אורי, בן שנה ו-7 חודשים, שגם משחק במגוון גדול מאד של דברים בטווח זמן קצר, כי הוא לא "מתמיד" במשחק מסויים הרבה זמן, אבל אפשר לקרוא לו 5 ספרי ילדים ברצף. זה נראה לי תקין בהחלט (שוב, מנקודת מבטי הבלתי מקצועית בעליל). נשמח לשמוע מכן עדכונים.

כרמית מ.

New member
מצטרפת לנאמר ועוד...

קודם כל - בגיל שנה וחצי, במיוחד אם הגיל המתוקן שלה נמוך יותר, בהחלט סביר שלילד לא תהיה סבלנות יותר מכמה רגעים, בהחלט סביר שהיא תרצה להיות איתך כל הזמן. מצטרפת גם להמלצה להיות בחוץ כמה שיותר, מעבר לכך שזה כיף לילדים ואפשר להשתולל חופשי, לי זה עוזר כשאני עייפה: בבית אני צריכה להתאמץ כדי לא להרדם להם (לא שאפשר לישון...) בחוץ, הרבה יותר קל לשמור על עירנות. אמרת "שם היא במרכז תשומת הלב, ולא עם אמא שכל הזמן חושבת איך למצוא זמן ל..." יכול להיות שכאן חלק מהעניין. כשאת לא במאה אחוז איתה, היא לא ממצה אותך, ואז היא צריכה לשאוב אותך שוב ושוב. יתכן שכך גם בתהליך ההרדמות (בבית. מחוץ לבית זה סיפור אחר לגמרי, אני מוותרת מראש על הנסיונות), את לא לגמרי שם, אלא חושבת על הבית שצריך לסדר ועל עוד מליון דברים, וכך לא מאפשרת להשלים את התהליך. אני חושבת שכדאי לך לנסות להיות איתה כל-כולך, ולעזאזל הכביסה והכלים. יתכן מאד, שתוך זמן קצר היא תקבל את הבטחון שאת באמת איתה, ואז תשחרר אותך, ויהיה לך זמן לכל אותם דברים (דקה פה, דקה שם, עד שיהיה לך ממש זמן היא עוד צריכה לגדול, אבל זה מגיע) ועד אז - אפשר לעשות איתה את הדברים האלו. זה לוקח יותר זמן מאשר לבד, אבל פחות זמן (ועצבים) מאשר לנסות לבד ולהעסיק אותה במשהו אחר באותו זמן.

חני ב

New member
נראה לי שבתך עוד מאד קטנה

בכדי שתפחדי מה יהיה איתה בעתיד, אולי תהיה לקויית למידה? אולי היפראקטיבית? לי מהספור שלך נראה כי יש לך פשוט ילדה שובבה, אולי לא כמו שאת ציפית שתהיה. ואם היתה בן, היית גם חוששת? תמיד אומרים שבנים הרבה יותר שובבים מבנות. אך, תהיי עם יד על הדופק כשתגדל, כי באמת אומרים שפעמים רבות, לילדים שנולדו פגים יש בעיות כמו בעיות מוטוריות ובעיות לימודיות.

יונת ש.

New member
מוכר

זה לא נורא יוצא דופן לגיל הזה (וגם ליותר גדולים). יש ילדים שפשוט צריכים הרבה פעילות ומרחב. אני מסכימה עם מה שאמרו לך - לתת לה הרבה זמן בחוץ, כמה שיותר מרחבים לרוץ ו"להשתולל" בהם. יכול להיות שהיא תהנה גם בבריכה. אגב, המרפאה בעיסוק אמרה לך גם מה עושים עם היפו-סנסיטיביות? למיטב ידיעתי רוב הטיפולים זה דברים שאת יכולה לעשות ביומיום והם מאוד כיפיים.

תודה לכן! אחר-הצהריים שלנו

אתמול היה נפלא מההתחלה ועד הסוף. בעלי ואני לקחנו אותה יחד מהמשפחתון, חזרנו לבית הממוזג וקראנו את "מעשה בחמישה בלונים" ואת ספר ה-UP של ד"ר סוס (באנגלית, אבל היא נורא נהנית כל פעם שאני אומרת UP!!) - כל ספר כפעמיים או שלוש. בינתיים טלפון מחברה משועממת כמוני - יאללה, קדימה לפארק הירקון! ראינו יונים, האכלנו את היעלים בפינת החי, שיחקנו בכדור ועם הילדים האחרים, התנדנדנו המון ובדקנו כמה לכלוך יכול ליצור ארטיק סולרו אחד (ארזתי אוכל "אמיתי" אבל הארטיק של החברה היה יותר אטרקטיבי). פתאום גיליתי שכבר אחרי 7!! הילדה כמעט נרדמה כבר באוטו, בבית כיבסנו אותה, השתוללנו עוד קצת עם הבינבה ברחבי הסלון והמסדרון, בקבוק אחרון, עוד כמה סיפורים ובשמונה וחצי כיבוי אורות עם מינימום מחאה. היא היתה במצב-רוח מצויין, אני הייתי במצב-רוח מצויין, בעלי שהצטרף אלינו גם הוא היה וכו´. מה לא היה לנו? לא טלוויזיה, לא ניגבתי גרגר אבק אחר או קיפלתי זוג גרביים, והתרוצצנו בפארק אז לא ממש דיברתי בטלפון. אולי ככה העניינים אמורים להיראות תמיד? אם כן, בהחלט מתאים לי

לאה_מ

New member
איזה כיף לקרוא!!!

ככה זה נראה בדרך כלל, אם כי קחי בחשבון שתמיד יכולים להיות ימים של עייפות, נפילות, מצב רוח רע (שלך או שלה), לחצים (מה עם ערימת הכביסה שממתינה לי בבית כאשר בערב עוד צריכים לבוא חברים) - אבל בסך הכל זה על פי רוב מבטיח בילוי הרבה יותר כיפי. ואם תשאלי אותי - עדיף לא לחשוב על הכביסה, הכלים, האבק (בסוף לומדים לחיות איתם
).

נעה גל

New member
ואני ממליצה בחום רב על חוף הים |מדו

כדאי לקחת כמובן כמה כלים למשחק עם מים וחול
. אנחנו נמצאים בים לפחות פעם בשבוע (בדרך פעמיים) ואלה אחרי צהריים מעייפים ומענגים. אם יש כוח להשאר בים בין השעות 19:00 ל- 20:00 אז אפשר גם לראות את השקיעה המדהימה, ובכלל, אלא השעות שהכי הכי כייף להיות בהן על החוף. אם אנחנו מגיעים לים עם חברים - אז זו חגיגה כפולה ומכופלת.

יערה בים זה מחזה בפני עצמו

הילדה לגמרי חסרת פחד ומאוד מאוד אוהבת מים. ברגע שמגיעים לים, עוד לפני שמקלפים את החיתול, היא מתחילה לצעוק "מאמא!!! מאמא!!!!" (שזה בתרגום לעברית "מים"). היא מזנקת אל תוך הגלים (למזלי היא נופלת כי קשה לרוץ בחול עם רגליים קטנות... אז אני תופסת אותה מייד) זהו, החלטנו, היום הולכים לים

Shellylove

New member
נראה לי שככה זה באמת אמור להיות

או לפחות ככה זה נראה אצלנו ברוב הימים. שלי (בגיל של יערה) אמנם כן מסוגלת להתרכז לפרק זמן ארוך יותר (למשל קלטת, או מפגש בגן), אבל הגננת שלה טוענת שזה מאד לא אופיינילגילה, כך שנשמע לי שיערה פשוט על הכיפאק. מכל שאר הבחינות, נשמע שהילדות שלנו די דומות ברמת האנרגיה והפעלתנות, כך שבאמת הכי כיף לבלות אחה"צ בחוץ, רצוי עם חברות והכי עדיף (לדעתי) בים - אנו עושות זאת כ-3-4 פעמים בשבוע. עבודות הבית? אפשר אחרי שהיא הולכת לישון, אפשר ביום שישי בבוקר (כשהיא בגן ואני בבית), אפשר שסבתא תבלה איתה קצת אחה"צ ובעיקר מתפשרים על רמת התחזוקה של הבית ומוצאים תחליפים (למשל בנושא בישול).

למעלה