יש לי יום הולדת

טללבן

New member
יש לי יום הולדת

אז בשבוע הבא אני חוגגת יום הולדת ואני מזמינה חברים לגינה של ביתי ורוצה להכין שולחן (בופה) על טהרת הגבינות, ירקות ויין אני רוצה רעיונות לצורת הגשה של גבינות וכמובןרעיונות לסוגים שונים של סלטים! מודה לכל העוזרים והעוזרות מראש שיהיה לכם סוף שבוע נפלא טל

bali

New member
מנהל
לגבי הגשת גבינות...

יש כמה אפשרויות וזה גם תלוי בסוג הגבינות. אם מדובר בגבינות רכות, למריחה כאלה, אז אפשר לשים בקעריות יפות עם עיטור של עגבניות שרי וזיתים מעל. אם מדובר בככרות או חריצי גבינה, אפשר או לפרוס לפרוסות ולסדר על פלטה בצורת עיגול ובאמצע לשים כיכר לחם קטנה וסכין חדה, או ירקות. או שאפשר לשים את הגבינות, כמו שהן, כיכרות וחריצים, על פלטת עץ או שיש, או סתם צלחת גדולה וכבדה, ולשים שניים שלושה סכינים חדים לחיתוך הגבינה, ולי הפלטה הזו לשים סלסלה עם לחמים שונים וגם קערית חמאה קטנה. לגבי סלטים, אני לא המומחית בעניין זה, אבל יש סלט אחד ממש טעים שאני אוהבת- סלט עגבניות שרי וצנוברים בחומץ בלסמי. בוחרים עגבניות שרי קטנות או חוצים עגבניות שרי גדולות יותר. מתבלים בחומץ בלסמי, שמן, מעט לימון מלח ופלפל. קולים צנוברים במחבת עם טיפונת שמן זית ונזהרים לא לשרוף אותם , כי הם נעשים מרירים. לפני ההגשה מפזרים את הצנוברים על העגבניות ברוטב ומערבבים קצת. אין בעיה להשרות את העגבניות ברוטב מראש, אך הצנוברים צריכים להיות פריכים ושרייה ארוכה ברוטב מרככת אותם... בתאבון- ומזל טוב! ענבל.

ועוד משהו לגבי גבינות+מתכון

אם תחליטי לארח עם גבינות קשות ומסגנון חצי קשות (קממבר, ברי ודומיהן), מומלץ להוציאן מהמקרר שעה לפני הגשתן- כך הן תהיינה במיטבן. וכמובן שמומלץ לרכוש אותן כשהן בשלות ו``נשפכות``. ובקשר לבקשתך למתכונים, הנה מתכון מצויין לעגבניות פרובאנס- מנה שתתאים לכל מזנון או בופה חלבי. ניתן להגישן חמות מהתנור או בטמפרטורת החדר: עגבניות פרובאנס (6 מנות) המצרכים: 4 עגבניות אדומות ובשלות כוס תערובת עשבי תיבול טריים (בזיליקום, שמיר, פטרוזיליה, טרגון וכו`) 1/2 כוס פירורי לחם טריים 3 שיני שום כתושות 1/2 כוס שמן זית משובח מלח ופלפל שחור טרי אופן ההכנה: מחממים תנור לחום גבוה. חולטים במים רותחים את העגבניות השלמות, למספר שניות, ומעבירים לקערה עם מי קרח. קולפים את העגבנית בזהירות, חוצים לרוחבן לחצי ומרוקנים את תוכנן בעזרת האגודל או כפית קטנה. מכניסים את שאר המרכיבים למעבד מזון ומרסקים לתערובת אחידה. מסדרים את העגבניות על תבנית אפיה, מפזרים את התערובת מעל ואופים למשך 10 - 15 דקות, עד אשר מקבלים מעטה שחום ופריך. מגישים מיד, או מגישים בטמפרטורת החדר. מזל טוב!

טללבן

New member
גם רכות וגם קשות

ואני מחפשת רעיונות לדיפים. אני בדרך כלל מוסיפה באחד שום ומעט מלח ובאחד זיתים או זעטר ואני רוצה עוד רעיונות לדיפים (מיטבלים....) ותודה לכל מי שכבר נתן רעיונות ולמי שעוד יתן. אריאלה אני מחכה לך...

אורקה

New member
דיפים

אפשר עם: 1. שומשום מטוגן במעט שמן, 2. בצל ירוק קצוץ דק,

Iris G

New member
Quick, easy, yammy

450gr. white beans from can rinsed 1/4 cup pesto 1-2 tablespoons lemon juice Process beans until smooth. Move to bowl, add pesto, lemon juice, salt and pepper Makes 1 cup of dip

Iris G

New member
Artichoke Dip

5tablespoons grated yellow cheese 3tablespoons Mayonnaise 3tablespoons sour cream 1/2teaspoon Marjorn 1/4teaspoon onion salt 1clove garlic Whisk all together Stir in 400gr. chooped artichoke hearts-from can- Up to here you can make a day ahead Bake at 180C for 20 minutes (30 if from Fridg Let me know if you need more interesting dips. I have a great 7 layer bean dip

מטבלים / דיפים

בצל === לערבב ביחד את כל המצרכים הבאים: 1/3 כוס שמנת חמוצה; 1/3 כוס מיונז; כף אבקת מרק בצל. לשמור במקרר לפחות שעה. טונה ==== לערבב ביחד את כל המצרכים הבאים: 500 גרם גבינת שמנת; 1/4 כפית טבסקו; 3 כפות מיונז; קופסת טונה מסוננת וכף מיץ לימון. מאחסנים במקרר למספר שעות. גבינה ואבוקדו ============= מצרכים: 1 אבוקדו גדול מלח ופלפל לפי הטעם מיץ מחצי לימון (או יותר, לפי הטעם) 250 גרם גבינה שמנת רכה 2 שיני שום כתושים 2-3 בצלים ירוקים קצוצים דק 1 כף שמיר קצוץ דק אופן ההכנה: קולפים את האבוקדו ומועכים אותו עם מיץ לימון, מלח ופלפל. מוסיפים את הגבינה ובוחשים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את השום, הבצל והשמיר ובוחשים שוב. טועמים ומוסיפים תיבול, אם יש צורך. מצננים במקרר עד ההגשה.

bali

New member
מנהל
הנה רעיונות לדיפים

קודם כל, אפשר להוסיף לדיפ השום גם שמיר טרי קצוץ. אפשר גם לעשות דיפ בטעם בצל בעזרת אבקתמרק בצל ובצל אמיתי מטוגן עד הזהבה. לגבי סוגי הגבינות וההגשה שלהם, אפשר לשלב קעריות עם גבינות רכות ודיפים ופלטות עם גבינות קשות, חמאה ולחם טרי.

מזלטוב!!! מזלטוב!!! מזלטוב!!!

הרעיון של פלטות גבינות וירקות הוא נהדר. בעזרת השם בלי נדר במוצ``ש אני יעזור עם מתכונים, כמובן אם עוד תצטרכי את עזרתי עד אז...

Iris G

New member
Green Apples

The green sour apples bring out the flavor in cheese specialy very flavored cheese Cut some apples and have next to your cheese platter, you will be surprise how good they taste together.

שיגריס

New member
מתכון מ-ש-ג-ע ! למוס גבינת פטה

IRIS וכל מי שמעוניין, הכנתי את המתכון הבא לא מזמן ויצא פיצוץ אטומי ! כולם ליקקו את האצבעות וגמרו לי את המוס: המתכון לקוח מספר הבישולים של אודטה (שוורץ): מכינים תבנית מוארכת (של אינגליש קייק) ומזליפים בתחתית 3-4 כפות שמן זית (או לפי העין) וכפית זעתר (תמיד אפשר יותר). ממיסים שקית ג`לטין (14 גרם) ב4- כפות מים בתוך כוס שיושבת במחבת עמוקה עם מים חמים עד שאין יותר גרגרים. במעבד מזון: 50 גרם חמאה מומסת, 250 גרם גבינת פטה או בולגרית (העקר מלוחה), 500 גרם גבינה לבנה 5% ותכולת כו בג`לטין. מקציפים 250 מ``ל שמנת מתוקה (בלי סוכר) לקצפת נוקשה וכשמוכן מקפלים לתערובת הגבינות. יוצקים לתבנית, מקררים 8 שעות ומכסים בניילון נצמד וכשמוכן, הופכים על תלחת הגשה מוארכת (בעזרת סכין טבולה במים מפרידים מדפנות הכלי, מצמידים צלחת, הופכים, טופחים קלות ו...הופה) גם נראה מצוין ויותר חשוב - טעים שיגעון. מגישים עם חתיכות באגט או קרקרים.

סלסילות גבינה

מצרכים לבצק: חלמון; 150 גרם מרגרינה בטעם חמאה; כוס קמח; קורט מלח; קורט סוכר; 2 כפות קמח. מצרכים למלית: כף מרגרינה; כף קמח; כוס חלב; מעט מלח; 200 גרם גבינה צהובה מגוררת; 2 ביצים; גביע קוטג`; כף אורגנו; זיתים שחורים לעיטור תבנית שקעים אופן ההכנה: מכינים בצק מכל החומרים ולשים לבצק חלק. מרדדם את הבצק לעלה דק. קורצים עיגולים ומרפדים בהם תבנית שקעים. ממיסים את המרגרינה במחבת בינונית, מוסיפים את הקמח, טורפים היטב, ומוסיפים את החלב תוך בחישה. מתבלים במלח ומבשלים עד שהתערובת תסמיך. מסירים מהאש, ומוסיפים גבינה מגוררת וביצים אחת אחרי השנייה. מערבבים פנימה גבינת קוטג` ואורגנו ומחלקים את התערובת בין סלסילות הבצק שבתבנית השקעים. חותכים את הזיתים לרצועות ומעטרים כל סלסילה ברצועת זית. אופים בחום בינוני במשך כ- 30 דקות. הערות: - אפשר לקנות טבעות זיתים במקום זיתים שלמים שאח``כ צריך לחתוך אותם לרצועות. - אפשר להכין את המתכון גם בתנית אחת גדולה, כפשטידה. מרפדים את התבנית בבצק, ממלאים במלית ומעטרים בזיתים ואופים בתנור.

מטבל ``רוד איילנד``

מצרכים: 1 כוס שמנת חמוצה 4 כפות רסק-עגבניות 2 כפות שמיר קצוץ 4 רצועות אנשובי מעוכות כמה טיפות רוטב טבסקו (או כפית פלפלת אדומה חריפה מרוסקת) מלח ופלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה: בוחשים את השמנת והרסק. מוסיפים את שאר המצרכים ובוחשים היטב.

droli

New member
סלטים

אני בטוחה שסלט חסה, וסלט עגבניות שרי הם די טריוילים ובכל זאת אלו הסלטים של הבית שלנו - שתמיד נחטפים: סלט חסה: בשייקר או בצנצנת סגורה לערבב: מיץ לימון + שמן (שמן בכמות כפולה או קצת יותר מהלימון) + שום כתוש + כפית סוכר + כפית חרדל. אפשר להוסיף מלח ופלפל אבל ממש ממש לא חובה. רצוי לשפוך את הרוטב ממש ממש בדקה האחרונה. סלט שרי: עגבניות שרי מהסוג שנמכרות מחוברות בעלים אלו הכי הכי בשרניות ומתוקות בניגוד לאלו בסלסלה שממש ממש חסרות טעם. חוצים אותן לחצי או לרבעים + עלים חתוכים של נענע או בזיליקום , מוסיפים מלח, פלפל, שמן(אפשר שמן זית) ולימון. אפשר להוסיף צנוברים. יוצא ממש אחלה. לגבי דיפים - ניסית לרסק גם זיתים שחורים? יוצא לא רע בכלל.

droli

New member
מזל טוב

יומולדת שמח לך מזל תאומים. שתהיה לך שנה אחלה. אושר, אושר ו.. לא יזיק עוד קצת אושר. ושקט ובטחון רצוי גם.. מיכל

עוד מיטבלים וסלט נהדר

ראיתי באתר פסטו מיטבל ``מרענן`` מצורפים כמה קישורים. חוצמיזה, קיבלתי מתכון מאישתו של המנהל לשעבר של החבר שלי - אז ככה.. כרוב לבן קוצצים דק. צנוברים, שקדים קלופים, אגוזי המלך ושומשום, קולים הכל במחבת לא יותר מידי !(אפשר להשתמש רק בחלק מהגרעינים) בסיר קטן מכינים רוטב : 3 כפות רוטב סויה, שמן (כחצי מכמות הסויה) וכף מיץ לימון (ניסיתי גם את האפשרות להחליף את המיץ בחומץ וזה גרוע!) להוסיף חצי כוס סוכר (רצוי חום)מערבבים הכל בסיר עד לרתיחה מיד מורידים מהאש, בקערה שמים קודם את הכרוב מעליו את הרוטב החם ולבסוף את הגרעינים למיניהם. חברות שלי זכו לטעום את הסלט בכמה אירועים וממשיכות להפציר בי להכין אותו לכל אירוע. ו....... מזל טוב ענקי.....המון הצלחה ואושר ;-) :) :cool: ועושר... לא מזיק.. מאחלת מכל הלב אוריתה

טללבן

New member
המון המון תודה

לא האמנתי שתהיינה כל כך הרבה תגובות!!! אז אני מודה לכל המברכים ולכל נותני העצות!! המון תודה!!!! אני כבר מרגישה שכולם חוגגים איתי!!! ואני מזל שור ולא תאומים.... אני עומדת לנצל חלק גדול מהרעיונות והמתכונים. אז אחרי המסיבה נספר לכם איך היה שיהיה לכם שבוע נפלא!!!!!!! טל

למעלה