יש לי חששות רבים,

תיור

New member
יש לי חששות רבים,

בני הוא הילד היחיד במשפחה, במשפחה הגדולה מאד, שכולה בה מבוגרים. ומשפחה קרובה מאד שנפגשת הרבה. זה כבר 4 שנים שהוא נהנה מהמעמד הזה. כעת אני בהריון מתקדם, וכך גם גיסתי (היא תלד לפניי כחודש). איך אוכל להכין את בני למעמד חדש של אח בכור, אחיין גדול, וכולי. הוא יודע שהוא מקבל בקרוב אחות ואחיינית, קצת שינה את התנהגותו, מתפנק הרבה יותר, ולי אין בעיה עם זה כי אני אוהבת לפנק, אך חוששת מה יהיה אחרי הלידות.

ספרים, סרטים, שיחות....

יש כאן איפהשהו בפורום רשימת ספרים רלוונטיים. זה מקום להתחיל. כנסי לסטימצקי ותענייני בספרי הילדים בנושא, לפני שאת רוכשת. גם תקבלי רעיונות. יצא עכשיו ספר שלא אהבתי אבל שמדבר על "ילדה גדולה" ובסוף, בעמוד האחרון, אומר שהיא גדולה כי נולד לה אח קטן. ויש את "ילד בא מאהבה" - קלטת של סמדר שיר.

לאה_מ

New member
מעבר להכנה שלו, אני חושבת שאת

ההכנה העיקרית את צריכה לעשות. למה אני מתכוונת? את כבר חוששת ומנסה לחשוב שהוא יהיה בסטטוס שונה, של "גדול", ואני חושבת שזו הבעיה העיקרית - אני חושבת שהקושי העיקרי (שלנו, ואגב כך גם של הילדים) הוא שבין לילה הילדים הבכורים שלנו הופכים מהתינוקות העדינים והקטנים שלנו, לגדולים, בוגרים, אחראים, כאלה שאפשר לצפות מהם לנהוג בצורה בוגרת (ולהתאכזב בהתאם). אני חושבת שהציפיות הללו הן משא כבד מאד עבור ילד קטן, ותתפלאי - כמה שהוא נראה לך עכשיו קטן ותינוק, ברגע שהתינוקת תיוולד הפרופורציה תגרום לכך שהוא יראה לך פשוט ענק! לכן העצה שלי היא - נצרי את הרגע הזה - נסי לחקוק בזכרונך כמה הוא נראה לך קטן, נסי לזכור כל העת, שהלידה של אחותו לא גרמה לו לגדול בין לילה, ושהשינוי הוא במשקפיים שלך, הוא שינוי סובייקטיבי ולא אובייקטיבי. מציעה לך גם לקרוא את המאמר המצויין של גליה רבינוביץ' על הקנאה במאמרי הפורום.

למעלה