"יש לי חלום"

"יש לי חלום"

לפני 40 שנה עמד מרתין לות´ר קינג על מדרגות הלינקולן ממוריאל בוושינגטון ונאם את נאומו המפורסם. היום, יום MLK בארה"ב, בואו נעצור לכמה שניות ונחשוב עליו ועל מורשתו האוניברסלית.
"...I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character..."​

az ma

New member
Great dream but...

Why should the banks and the psot offices be closed b/c of it???

ליילה

New member
לפעמים יש לי תחושה

שהאמריקאים ימצאו כל סיבה בעולם לסגור את הדואר והבנק וכל היתר... פעם בחודש יש להם איזה יום משהו... והכל סגור

סנדייז

New member
מירב אפשר לדבר על זה?../images/Emo6.gif

כאן בספרד יש עד אין סוף חופשים. החופשים מתחלקים כך. 1.ימי חופש של כל ספרד. 2.ימי חופש של מחוז אנדלוסיה. 3.ימי חופש של סאנלוקר. אני ממש יוצאת מבולבלת מכל החופשים ובעיקר בשביל הילדים ועוד אומרים עלינו,היהודים שיש לנו חופשות בלי סוף
ובנימה אופטימית שיום המחר יהיה חם יותר מהיום דרורה

IMshibumi

New member
נראה לי שעדיף

לסגור בגלל יום מרטין לותר קינג מאשר לסגור כי עמיר פרץ אמר....

מרתין לות´ר קינג

אכן מגדולי האישים האמריקאים בעל חזון ! לוחם חירות ! כמובן שהנאום יש לי חלום מהנאומים המפורסמים בהיסטוריה האמריקאית

החלום ושברו...

מה אתה מספר לנו על בעל החלומות אנחנו אנשים מעשיים צריכים להפקיד שיק בבנק - והוא סגור בית הספר סגור והילדים מתרוצצים לנו בין הרגליים אז תעזוב אותנו משיוויון בין הגזעים אחוות עמים ושאר חלומות באספמיא אנחנו רגלינו נטועות עמוקות באדמה (או בבוץ). וחוץ מזה מה באמת קרה מאז ינואר 1963 בו נשא את הנאום שלו כמה מים עברו מימינו של משחרר העבדים בפוטומק חמש שנים אחרי (אפריל 1968) מישהו החליט שמספיק לנו עם בעלי חלומות וקיפד את פתיל חייו ואם תשאל את רודני קינג גם השוטרים של לוס אנגלס לא הספיקו לשמוע עליו למרות שעברו עד אז כמעט 30 שנה מהנאום ורק קולין פאוול הגיע לאן שהגיע אבל אפילו בוש לא מתייחס אליו ומעדיף את רמספלד ואולי הפתרון של מייקל ג´קסון היא הדרך ו"היהפוך כושי עורו" הופך לממשי יותר מ"גר זאב עם כבש"

מזל הערה

בנוגע קולין פאוול כתבת אפילו בוש לא מתייחס אליו, זה משום פאוול חיי בעולם אחר נוסח שמעון פרס " מזרח התיכון החדש" , פאוול גם היה נגד מלחמת המפרץ הראשון , גיב מי עי ברעיק

az ma

לך קודם ללמוד היסטוריה ואח"כ רשאי לבוא עם משפט נא אל תבלבל אותנו עם עובדות

az ma

New member
Mr דער

I happened to agree 100% with your stated facts. I guess that my tong-in-cheek response slipped by you... Don´t ever let this happen again... j/k​

ננסנס

New member
אני ממש בעד MLK

בעיקר בגלל... שבזכותנו זכינו לעוד יום חופש...

למעלה