יש לי חלום...

• פותח הנושא tycj
  • פורסם בתאריך

tycj

New member
יש לי חלום...

שלום כולן, תמיד חלמתי שאת שמלת הכלה שלי אתפור בעצמי. והנה הגיע הרגע. אני מחפשת מישהי שתסכים להדריך וללוות אותי במפגשים אישיים בדרך להגשמת החלום. אני די סגורה על העיצוב, ובגדול - רגועה, נעימה, פשוטה, נשית, רכה ואפילו לא בלבן. נראה לי שאפילו אפשר לומר שזה יותר בכיוון של שמלת ערב יפה מאשר לשמלת חתונה (במובן הקלאסי של המילה). אין לי תקציב רב ונטיית הלב שלי היא להתרחק מאזור דיזנגוף. התנסיתי בעבר בקורס תפירה בקבוצה, אבל זה היה לפני כ-5 שנים ומאז לצערי לא תפרתי כלל. אני גרה בתל אביב. יש למישהי רעיון? תודה רבה, יעלה.

שש שבע

New member
גם אני רציתי לתפור לעצמי את שמלת הכלה

וידעתי לתפור מצוין, ואפילו לימדתי בנות עולות מפרס תפירה באותו הזמן, קחי בחשבון שיש המון לחץ לפני החתונה, ואולי לא תוכלי לעמוד במשימה בקלות. את לא חיבת לקחת שמלה בדיזינגוף, ואם את דתיה או לפחות רוצה משהו עם שרוולים, יש גמ"חים שאפשר לשכור שמלה במחיר מינימאלי. או רק במחיר הניקוי. ויש לא מעט מקומות כאלה. אני אישתי מעבירה שמלות לאחר מספר שימושים לגמח"ים.

ו שתי

New member
עוד רעיונות

אני בזמנו לא רציתי משהו גרנדיוזי (בכל זאת- חתונה בשבת בצהרים בחצר הבית עם 40 אורחים- לא נעים ללבוש שמלה של טקס האוסקר) וגם ממש לא מצאתי טעם להוציא המון כזף על הנושא. אחרי המון חיפושים מצאתי שמלה לבנה יצוגית וכלתית, אך עם זאת מאד לא מצועצעת, בחנות שנמצאת על דיזינגוף, בין נורדאו לבזל. זו היתה חנות בגדים רגילה, שהסכימה להזמין בשבילי שמלה מסוימת מ"סגל" בלבן. עלה 850 ש"ח, ועוד 250 על כל התיקונים וההתאמות. בנוסף, את יכולה לחפש תמונה של מה שאת רוצה, או שמלה לא לבנה- וללכת לכל תופרת. קרובתי, שהיא מעצבת צעירה אכן תפרה לעצמה שמלת כלה בזמן הלימודים. אני מורידה בפניה את הכובע. זה מסוג הפרויקטים שלא משנה כמה אני יודעת- אני מוציאה לאאוטסורסינג. בדיוק כמו שטיפול נפשי אני נותנת רק לזרים....

revavonet

New member
בפרוייקט אגורה יש מישהי שמשאילה שמלות יפות

בחינם, ראיתי היום הודעה שלה בעניין

יש לך חלום קדימה לפעמים חלומות מתגשמים

ואת חושבת שעם קורס מלפני 5 שנים את יכולה להרים פרויקט כזה כל הכבוד לך .מה שעליך לעשות הוא לעצב שמלה ,לבנות גיזרה לפי מידות גופך ,לעשות קלקולציה של חישוב הבד ,לקנות בד ,להניח את הגיזרה ,לגזור ולתפור .זה הכל .
מי ששלח אותך לגמ"ח לא הבין שהחלום שלך הוא לתפור לבד תקני אותי אם אני טועה .

שש שבע

New member
מי ששלח אותה לגמ"ח הבין מצוין את החלום שלה

וגם את התקציב שלה. מה שהיא צריכה לעשות זה לעצב לעשות גיזה לקנות בדים להניח ולתפור, שום כלום ממש זה הכל פיס אוף קייק, זו סך הכל שמלת כלה לא איזו טישירט.. נו באמת אטי...יש חלומות שמוטב להם שישארו בגדר חלומות.. ושתלמד תפירה בצורה רצינית ותתפור לבת שלה את השמלה... אני לא צריכה לספר לך שוב שלפםעמים מגיעות אלי תופרות מקצועיות שאני מלמדת אותן שמלות כלה..ולפעמים מגיעות אימהות שהן עצמן מורות לתפירה ואני תופרת לבת שלהן שמלה... "לפעמים חלומות מתגשמים" לפעמים...לא תמיד. יום מקסים אטי...

נחמד שיש לך חלום אבל אישית

תעזרי במי שיש לה יידע ולמה? כי בין התאוריה למעשי יש שינויים , ז"א בכול זאת 5 שנים חלפו ולא עשית מאום מאז ושימלת כלה צריכה להיות מאוד מדוייקת ולא בערך ז"א שהתפרים וכול הכפלים וכו' יהיו במקום שלהם כי כול תזוזה של מ"מ אפילו מעוות לך את הכול. אני אתן לך דוג' אישית שקרה לי לפני שנה. לפני שנה היה לי אירוע מאוד חשוב, הלכתי לקנות שימלה מאוד יפה של חב' ידועה אז ההיתי הריונית ונישאר לי בקו של החזה שארית בד שההיתי חייבת להדק את השימלה לגוף שורה תחתונה הלכתי לתופרת (אלק תופרת) היא לקחה את כול שארית הבד שזה היה כמה מ"מ ומשכה אותו לצד אחד, ה' איך השימלה קיבלה עיוות,. בכיתי וישר התקשרתי לחב' שלמדנו יחד וסיפרתי לה את הטימטום של התופרת עכשיו תביני כמה כול מ"מ יכולים להשפיע, אפילו בהרגשה שלך בבית שחי עם הכתפיה יכולה לשנות המון, אז אישית אם יש לך חברה טובה שיודעת את המיקצוע כראוי שבי איתה ציירי את הגיזרה (עוד עין מקצועית ) תוכל להגיד אם הגיזרה מחמיאה או לא לגוף שלך תעשי את הגיזרה לפני שאת גוזרת את הבד שלך לחתונה קני בד שמיועד לדגמים גיזרי אותו עפ"י הדוגמא תתפרי אותו כאילו זה שימלת החתונה שלך וערכי עליו את השינויים אם צריך, העתיקי את השינוי לגיזרה ושוב את החלק שאת שינת גיזרי שוב וחברי לשימלה שלך (הדגם) ועכשיו אם הכול מונח כראוי , תגזרי את הבד של החתונה. בהצלחה!

טרהקוטה

New member
אני דווקא אוהבת את הרומנטיקה של החלום שלך.

כשאני חושבת על המורה לתפירה שלי, אני בהחלט יכולה לראות אותה עוזרת לך להגשים אותו.היא אמנם לא תל-אביבית, אבל אני לא מניחה שהיא היחידה בעולם שעושה את זה. היא בהחלט יושבת עם בנות (עם מידות שונות של נסיון בתפירה) ומלווה אותן צעד-צעד, עקב בצד אגודל, בהכנת בגד בכל השלבים שלו - החל ממדידות והכנת גזרה אישית. היא בעצמה גם מתמחה בשמלות כלה ובגדי ערב. אני אשלח לך במסר את הפרטים שלה. שוב, היא לא תל-אביבית, אבל יכול להיות שיהיה לה רעיון עבורך.

אל תתיאשי

אם העניין הוא תקציבי - אז ברור שיש גמחים וכדו'. אבל אם העניין הוא הגשמה של חלום עצמי + רעיון שיש לך בראש לשמלה - לכי על זה. זו בסך הכל שמלה.... לי לא היה שום רקע מלאחותי הבכירה לא - ושתינו תפרנו בעצמנו את שמלות החתונה שלנו. שתינו היינו כלות יפות, לכל הדעות. אני רציתי לתפור לבד שמלה גם כי רציתי שהמזכרת של השמלה תישאר ברשותי וגם בגלל שלא רציתי להוציא סכומים גדולים על שמלה. מחירי הבדים המיוחדים היו גם בשמיים. אני תפרתי בסופו של דבר שמלה (לבנה כמובן) מתאימה למידותיי. העבודה הקשה היתה בחריזה. אני אהבתי את הבדים המנצנצים ועם החרוזים - אבל הם מאד יקרים. אז קניתי חרוזים ופייטים וממש, בעבודת נמלים, חרזתי ותפרתי על בד תחרה דק שאותו שילבתי בחלק העליון של השמלה. אז למרות שתפרתי לבד, ולא הייתי מקצועית ואני גם די חפיפניקית בגימורים (חסרון ענק) - יצאה שמלה יפה ומיוחדת. וההוכחה : 3 בנות ביקשו אותה ממני ושתיים מהן גם לבשו אותה ביום שמחתן (עם תיקונים קלים ושניתנים לשינוי). אז אל תתיאשי. לא בשמים היא.... מה שכן - השאלה אם יש לך זמן לפני החתונה. כי כמו שששבע אמרה, זו תקופה לחוצה ואין ממש זמן מיותר. בהצלחה.

למעלה