יש לי חידה

גיאל

New member
יש לי חידה

מא אישה עושה... סתם סתם. ישנה ארץ, ובארץ המון נחלים, כאשר 7 מהנלים מורעלים. לנחלים המורעלים יש שמות אבל נכנה אותם כרגע 1..7 אם שתית מנחל מורעל אתה תמות, אלא אם תשתה מנחל שמספרו גבוהה או שווה לנחל ששתית ממנו תוך פרק זמן מסויים (נניח יום). למים המורעלים ריח צבע מרקם וטעם כמו למים רגילים הבעיה שהאנשים יודעים אילו מהנחילם מורעלים אבל לא יודעים איזה מספר שייך לאיזה נחל. רק המלך יודע את מספרם המדוייק. בארץ התחוללה מהפיכה, וכדי למנוע שפיכות דמים המלך הציע לראש המורדים תחרות כל אחד יגיש לשני כוס, והשני ישתה ממנו. אח"כ כל אחד ישתה כוס שהוא מביא איתו. מי שישאר חי הוא המנצח. התחרות כמובן לא הוגנת שהרי המלך יודע בדיוק איזה נחל הוא איזה נחל, וכמובן יגיש למורד מים מנחל 7, ואח"כ ישתה בעצמו מים מנחל זה כדי לנגוד את הרעל שהוגש לו. איך בכל זאת יצליח המורד החכם לגבור על המלך?

FuryUri

New member
הא! נראה לי שיש לי הפתרון!!!

הוא יביא לו מים רגילים!!! אמרת שיש המון נחלים ויש גם 7 נחלים מורעלים... לא רק 7 נחלים במדינה שכולם מורעלים... לכן הוא יביא לו מים מנחל רגיל וכך המלך ישתה את הרעל לאחר שהוא בעצם לא שתה רעל לפני כן...ולכן הוא בעצם יהיה מורעל...

FuryUri

New member
../images/Emo128.gif בעע... לא חשבתי על זה כמו שצריך

נזכרתי שהוא צריך להישאר חי :p לא חשבתי על איך הוא ישאר חי... אלא רק על איך המלך ימות >< אני עוד אעלה על ההמשך :p

Tesseract

New member
המשך הרעיון..

המורד יכול להישאר חי בדרך הבאה: המורד יביא איתו כוס עם מים רגילים (ויגיש אותה למלך), והמלך, כאמור, יביא את הכוס עם המים המורעלים מנחל 7 (ויגיש אותה למורד). כל אחד יחזור לביתו (או שלא, זה לא ממש משנה), ובינתיים המורד ימזוג מעט מן המים מהכוס שקיבל מהמלך לכוס אחרת. כל אחד ישתה את המים מהכוס שהשני הביא לו. כשיגיע השלב בו כל אחד יצטרך לשתות מכוסו שלו (זו שהוא מביא איתו), המלך ישתה את המים מנחל 7, וימות (כפי שהסביר יפה FuryUri), ואילו המורד ישתה את המים מנחל 7, ששמר לו בינתיים בצד, וכך יחיה.

Tesseract

New member
אגב

בפתרון, ניתן להחליף את הספרה 7 בכל אחת מהספרות 6..1 (אותה ספרה, כמובן), והוא עדיין יהיה נכון ויתאים לתנאי החידה.

פתרון אלגנטי יותר

לפני כל הטקס ראש המורדים ישתה מאחד הנחלים המורעלים, ואז יגיש כוס עם מים רגילים. אגב, זכור לי סיפור דומה ביהדות, לא זוכר על מי מסופר, אולי מאוחר יותר אני ארשום אותו פה.

lupoN

New member
../images/Emo35.gifוכינוי נוסף לו - מהו?

רמז
ראו שם משתמש קודם
(זה פשוט התבקש...)

Tesseract

New member
אבל..

הפתרון לא יעבוד, במקרה והמלך יחליט להתחכם, ודווקא לא לתת כוס עם המים המורעלים מנחל 7..

CyCl0n3

New member
אמנם

זה מה שקרה, אך המורד לא היה יכול לדעת שזה יקרה (למרות שבסופו של דבר הוא נשאר בחיים בלה בלה). בקיצור, אני לא חושב שזו תהיה הטקטיקה האופטימלית מבחינתו, אבל שיהיה..

Gaius Octavius

New member
קל../images/Emo62.gif

ייתן לו מים רגילים. מה שכן, הוא עדיין ימות, ככה שבאסה.

למעלה