יש לי חברה

יש לי חברה

יש לי חברה והיא חותכת את עצמה! זה נמשך כבר כמה זמן לפחות כמה חודשים והיא פשוט לא מפסיקה! אני לא יודעת מה לעשות בשקר לזה או איך לטפל בזה. אבל אני מרגישה שאני חייבת לעזור לה בבקשה אם תוכלו לעזור לי עם זה אני ישמח מאוווווווווד. ובקשר להורים שלה אין לי מושג אם הם יודעים בקשר לזה!

infatuation

New member
שלום לך

דיברת איתה על הנושא? היא סיפרה לך שהיא עושה את זה? אני מתארת לעצמי שהיא מרגישה מאוד לבד או מאוד רע אם היא עושה את זה (אומרת מנסיון אישי). חשוב שהיא תדע שהיא לא לבד ויש מי שיקשיב לה ויתמוך בה במקרה שהיא מרגישה צורך. אבל אל תכריחי אותה לדבר על מה שהיא מרגישה.. נסי להפנות אותה למוקדי עזרה נפשית, אבל אל תציגי את זה כאילו יש לה בעייה נפשית כי זה עלול להפחיד אותה יותר. היא צריכה לדבר עם מישהו שבאמת יכול לעזור לה. פסיכולוג בעיקרון. או אם היא מחליטה שהיא רוצה להפסיק עם זה... אם היא משכנעת את עצמה שהיא יכולה ויש מי שיתמוך בה לכל הדרך. אני בטוחה שהיא תוכל. אני הפסקתי. מקווה שחברתך תרגיש טוב.

גרא.

New member
ילדה יפה, יפה שאת רוצה לעזור לחברתך

אבל מה לעשות, את אינך יכולה לעזור לה, מעבר להקשבה לבעיות שלה, הבנה, תמיכה ואמפטיה. היא חייבת לפנות בעצמה לעזרה מקצועית אם דרך יועצת בית הספר, או דרך השירות הפסיכולוגי החינוכי במקומכם..או אפילו דרך קופת חולים.ולכן מה שאת יכולה לעשות, באם את כל כך דואגת לה, זה להניע אותה להגיע לטיפול כפי שהצעתי.את יכולה גם להציע לה, לפנות במיידי לאחד מקווי החירום הטלפוניים, המופיעים בפתיח לפורום ( בשורה שנעה).יש בנוסף מאמר מצויין בפתיח לפורום,העוסק בדיוק בנושא של פציעה עצמית. כדאי לך, לשתיכן לקרוא. בכלל אם את יכולה לגרום לה לכתוב אלינו ולספר על עצמה, יתכן שהיא תוכל לקבל כמה עיצות טובות ומועילות מנערים/ות שעברו התמודדות דומה.

אני לא יודעת...

איך אני יכולה הגיד לה לפנות לעזרה בלי להלחיץ אתה ולהפחיד אותה עוד יותר! ולמרות שהמצב מאוד ישץפר הוא לא נעלם לגמרי.... יש לה חיים די טובים אבל כנראה לא מספיק בישבילה.. אז אם יש דרך שאני אישית יוכל לעזור לה אני ישמח מאוד תודה מראש

nutmeg

New member
חוץ מלהיות חברה שלה

אין לך מה לעשות. גם מדובר באחריות כבדה שאני לא משוכנעת שיש מקום שתקחי על עצמך, מה עוד שאין לך לא את ההכשרה הנכונה ולא את הביטוח המקצועי. מה יקרה למשל אם תוך כדי כך שאת "עוזרת" לה היא מתחילה לפגוע בעצמה ביתר שאת? איך תביני זאת? לא תתחילי לחשוב שאולי את עשית משהו לא בסדר? היי חברה - זה מספיק.

למעלה