יש לי וידוי.

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
יש לי וידוי.

יש אנשים האומרים שאינני טיפש. יש אנשים שאומרים אף יותר מי כך. אני לא מאמין להם כי אני...... אני מכיר את עצמי. יחד עם זה, הטעות שעשיתי, היא טעות חמורה אפילו לטיפש בן טיפש. כן חברים. האמנתי בתהליך השלום, האמנתי שערפת ילחם בטרור, האמנתי שכולנו רוצים לחיות ולתת לחיות זה לצד זה. למרות שכל החושים שלי וההיגיון שלי אמרו שמוקדם מדי, שעוד לא כולנו הגענו לשלב ההתפתחותי הדרוש לכך. כי אנשים המוכן למות רק ע"מ להרוג אותי, יש להם דרך מאוד ארוכה לכל סוג של דו-קיום.

eliasys

New member
אבל יש חלק שכן הגיע

ואם לא נפתח אותו ונטפח אותו הוא יימוג בין ההריסות חבל! אני עושה כל מאמץ לשכנע כמה שיותר אנשים שהדרך היא דרך ההבנה וההכרה ההדדית, אני לא אומר אפילו שלום, כי אני מסכים איתך שהדרך עוד ארוכה, אבל אם לא נגיע להדברות והבנה ולטיפוח הכוחות "הדלים" של השפויים (יש בכל זאת כאלה גם בצד הערבי) החרב תמשיך לנצוץ והיא תשפוך עוד יותר דם.

ברוך הבא

לעולמם של השפויים. ולאליאס - נכון יש כאלה בצד הערבי שרוצים וכמהים לשלום. אבל אנו עם קטן של 5 מיליון כאן ועוד כמות כזו בארצות נכר - ואילו אתם מאות מיליונים - עד שנגיע להשתוות בתהליך השלום הפנימי אצל כל אחד ואחד ולא יקומו עוד מתאבדים וכדו´ - ייתכן שח"ו כבר לא יהיה לכם עם מי לעשות שלום... לכן - הטוב ביותר לנו הוא לא לחכות לאותו יום נורא בו יאמרו לנו "שלום ולא להתראות" אלא לדאוג שנמשיך אנו להישאר "שלמים"!

eliasys

New member
ריגושים זה דבר טוב לכתיבת ספרים

בוא נהיה יותר מעשיים. תחשוב על הדבר ביותר רציונליות. תסתכל על ההיסטוריה האינושים, אמפריות קמו, אמפריות נעלמו, ממלכות שלטו במקומות שונים ומשונים בעולם ללא כל זיקה תרבותי או חברתית לאותם מקומות. ואיפה כל האימפריות האלה? המשטרים הערביים לא יישארו אותו הדבר, תהליך של התפקחות מתחולל היום במדינות ערב בד בבד עם התפתחות הפונדימנטליזם האיסלמי, ומהבחינה הזו, הקיצוניות הדתית תביא בסופו של דבר להיפוך היוצרות ולחיפוש דימוקרטיה אמיתית. ראה מה שקרה באירן, אירן עדיין מדינה קיצונית פונדמינטליסטית. אך היא מתחילה לצעו, אומנם לאט, לכיוון המערב, אין לה ברירה, הכלכלה העולמית והקידמה מכריחה את המדינות הללו לשנות את צביונם. ראה את מה שקורה באלג´יריה, הפונדמנטליזם מביא להתפקחות המשטרים, במצרייך יתרחש תהליך של מלחמה בפונדימנטלזם. אך כל מה שהזכרתי לעיל כרוך בהכרח במצב הכלכלי של המדינות הללו. ברגע שיתחילו לזוז דברים באזור, וישתפר מצבן הכלכלי של המדינות סביבינו. לא תהיה ברירה להן אלא ללכת לכיוון דמוקרטיה. תגיד שזה יקח זמן? גם לטורקיה לקח 400 שנה עד שהגיעה לממדים הטבעיים שלה. מה שחשוב הוא להתסכל, כאמור, על הדברים בעין בוחנת ולא בעיין דומעת או כועסת.

שים לב לעוד דוגמאות,

למשל הקיסרויות באירופה של לפני מלחה"ע ה- I, והקיסרות היפנית של לפני מלחה"ע ה- II. מה הכוונה? רוב התהליך של דיקטטורות שהפכו לדמוקרטיות, נוצר כתוצאה ממשבר עמוק שעבר על אותן דיקטטורות. לרוב זו היתה מלחמה קטלנית (יפן "חטפה" שתי פצצות אטום) שגרמה לשלטון כיבוש שהחליף במשך שנים את המשטר הישן. השאלה היא האם העולם המוסלמי, שלא השתתף במלחמות הנ"ל, יהיה מסוגל לחקות את התהליך הזה בכוחות עצמו..? הלוואי, אבל אני די משוכנע שזה יקרה רק לאחר משבר גדול (הידלדלות מקורות הנפט, או אולי אפילו עימות עם מדינות המערב).

eliasys

New member
יש הרבה צורות לתמורות שחלו בעולם

אך אם אתה מפלל למלחמה שתסיים את המשטרים האלה, אני לא מסכים איתך, מכיוון שמלחמת עולם שלישית תחריב לא רק משטרים כאלה, אלא הרבה מקומות בעולם.

ממש לא מפלל!!

בדיוק להיפך. אני מאד מקווה שהעולם המוסלמי יתמתן בכוחות עצמו. הבעייה היא שלאור מה שאני רואה היום, קשה לי להיות אופטימי.

eliasys

New member
אני מסכים איתך שהמצב לא קל

ואני מאוד מקווה שיתחולל השינוי המיוחל

eliasys

New member
שים לב לעוד עניין

אתה מדבר על אפיסת מלאי הנפט במדינות ערב, אני מסכים אתך שאלה משטרים רודניים מלכותיים פרימיטיביים, אך הקיצוניות הדתית אינה חולשת על המדינות הללו, הקיצוניות הדתית מחפשת מאורות של עוני ודלות, רמת החיים הכלכלית הטובה לא מאפשרת לנבשים של הפונדמנטליזם לצמוח בקלות במחוזותיה. אני מתפלל ליום בו יתעורר העולם הערבי למציאות שוהנ, ומתפלל עוד יותר שזה יקרה בדרך שלי ולא בדך המלחמה.

גם אני מקווה לכך בדיוק כמוך

בנוסף, אני גם זוכר שמוסלמים פונדמנטליסטים רבים בעולם הערבי כותבים מאמרים ומפללים בדיוק לדבר ההפוך: שהעולם המערבי ישכיל לראות את דרכם כנכונה, ויאמץ את האיסלאם. אם אתה שואל אותי, מדובר במלחמת תרבות, ורבים עדיין אינם מודעים לזה.

כשאתה אומר "נאור"

אני מניח שאתה מתכוון לעולם המערבי. אם תקרא מאמר של מלומד איסלאמי, תראה שהוא משתמש בדיוק באותם המילים כלפי חבריו. ככל שזה נוגע לו, ארה"ב היא "השטן הגדול" (כיצד התבטא נשיא ארה"ב באשר לאירגוני הטרור הערביים?..). כשחושבים על זה - מה תוכל לענות לפעיל "אל קעידה" שישאל אותך שאלה כמו: "מה שטני יותר לדעתך? הטלת שתי פצצות אטום על אוכלוסיה אזרחית במטרה להכריע מצב מלחמתי, או חטיפת מטוסים וריסוקם על מגדלי התאומים, מתוך מטרה לפקוח את עיניה של ארה"ב לגבי מדיניותה במזה"ת?" בקיצור, הצד החזק יותר ינצח. במילים אחרות - הצדק תמיד נמצא עם החזק...

B.Shokor

New member
זה שלב של ייאוש,

ולכן זה לא חייב להיות נכון. אבל מה שנכון שתמיד יש חדשות טובות אחרי הייאוש הזה.

למעלה