יש לי וידוי

יש לי וידוי

יש לי בעייה עם בצק סוכר, אני יודעת שזה הטרנד הנוכחי בעולם הקונדיטוריה וקישוט עוגות וזה נותן משטח חלק ונקי שכמעט שאי אפשר להשיג עם קרמים, אבל כול פעם אני מסתכלת על יצירה מפוסלת ויפה של מישהו פתאום עובר לי בראש שצריך אשכרה לאכול את זה וזה כמו לחשוב על לאכול מלא מלא אבקת סוכר עם מים... מתוק להחריד. וברוב העוגות שאני טעמתי שיש בהן שימוש של בצק סוכר נשארים עם שכבה עבה מאוד של הבצק הזה והטעם משתלט על העוגה עצמה והורס אותה :/

עוגה מבחינתי צריכה להיות גם יפה וגם טעימה
קישוט מבחינתי זה כמו להשתמש בפוטושופ על תמונה
עושים את זה בשביל לשפר דברים ולמשוך את העין
אבל ברגע שזה מוגזם מדי זה מאבד את הטעם שלו

העוגות היותר מוצלחות שאני הכנתי או טעמתי היו עם איזשהוא קרם עשיר מזולף עליהן (חלבי כמובן, שמנת פרווה זה אסון קולינרי של המטבח הכשר)
לא יודעת אם זה הגישה הנכונה, אבל תתקנו אותי אם אני טועה או שאולי לי יש התנסות לא טובה עם בצק סוכר

net the jet

New member
אישית, לא מתה על השילוב של לאכול עוגה

ובצק סוכר ( אוהבת את שניהם מאד אבל לח׳וד ) אז בפעמיםצשהתה עוגה כזו לצרכי הבית, הסרתי את הבצק ואכלתי רק עוגה...
העוגות שאני מכינה טעימות, הבצק לא מקלקל את הטעם, נהפוך הוא, חלק טוענים שבגלל שהעוגה ״אטומה״ בבצק, העוגה עוד יותר טעימה.

בלי קשר, יש עוגות הרבה יותר טעימות בעוגות בחושות, אישית תמיד מעדיפה עוגת גבינה או בצק פריך דק דק מגולגל עם פירות ואגוזים למינהם... אבל זה לא קשור.
עוגת יומולדת, זו עוגת יומולדת... ואין כמו בצק סוכר לקישוט.

הללויה! תנו לי רק עוגת שוקולד עם ציפוי שוקולד

קרם שוקולד
וקצת קישוטים דקורטיביים משוקולד

ולא אמרתי שום דבר רע על קישוט בשביל יום הולדת
הרי ברור שעוגת יום הולדת לילד צריכה להיות מצועצעת צבעונית ועם כמות עצומה של צבעי מאכל למניהם אבל בגבול הטעם הטוב

net the jet

New member
רוב העוגות שאני מכינה עם בצק לבן

ככה שבעצם אוכלים מינימום של צבעי מאכל.
אני מכירה גם כמה מבוגרים שמתים על בצק סוכר... וגם כמה ילדים שלא אוהבים.
כמו בכל דבר, הכל ענין של טעם.

שירלי761

New member
לדעתי את לגמריי טועה- למרות שעל טעם וריח אין

אין מה להתווכח!!! אז אני רק יגיד את דעתי:
כמובן שיש עוגות קרמים למינהם שהם טעימות בהרבה מעוגת שוקולד או כל עוגה אחרת עם בצק סוכר (שדרך אגב בהחלט יכולות ליהיות טעימות מאוד מאוד!!!) אבל זה שניי דברים שונים.
יש עיצובים מדהימים שאפשר לעשות עם בצק סוכר ולעשות עוגה מעוצבת עם פיסולים שמתאימים במיוחד לבעל השמחה (בלי שהיא תיהיה מוגזמת מידיי)- בעוגות קרמים אין את האפשרות הזו
יש כאלה שאוהבים את טעם הבצק סוכר ויש כאלו שפחות או שלא, אני ממש לא מוותרת על העוגה בגלל הבצק סוכר (משתדלת לא לאכול מהבצק סוכר) אז פשוט חותכת את החלק של הבצק סוכר ונהנית מאוד מהעוגה- שהיא טעימה ושום טעם לא משתלט עליה ובטח שלא הורס אותה, גם אם אני אוכלת עם הבצק סוכר.
כמה ילדים את מכירה שלא אוהבים סוכריות? רוב הילדים מאוד אוהבים את טעם העוגה בשילוב הבצק סוכר (שהוא כמו סוכרייה).

אז שורה תחתונה- עוגה מעוצבת בבצק סוכר בהחלט יכולה ליהיות גם יפה וגם טעימה!!!!!

גם אני חושבת כמוך שירלי, את צודקת בהחלט..

יש בעיה (לפחות באזור שלי) שאנשים לא מכירים את המושג - בצק סוכר - ולכן חוששים ממנו. שאלה אותי שבוע שעבר מישהי שעובדת איתי, כמה בצק סוכר אני צריכה בשביל להכין עוגה (חחחח, היא חשבה שכל העוגה עשויה מבצק סוכר) יש את הסתומים שלא מבינים שמתחת לבצק דק יש בעצם עוגה וטעימה מאוד. רק אחרי שמעזים וטועמים, לא מפסיקים לשבח על הטעם.
חוץ מזה,ילדים מאוד מאוד אוהבים בצק סוכר. עדיין לא נתקלתי בילד שאמר לא לבצק סוכר. גם אני חוטאת לפעמים במהלך העבודה וטועמת פה שם בצק סוכר (זה מאוד טעים לדעתי).,
בקיצור,, על טעם וריח אין מה להתווכח יש מי שאוהב רק עוגות קרמים ויש מי שאוהב עוגות מעוצבות ויש מי שאוהב לשמח את מי שהוא אוהב עם יצירה יפה.

זה שונה...

וכמו שאמרתי, קצת בצק סוכר בשכבה דקה לא מפריע לי

אני אפילו משתמשת בבצק סוכר בשביל לעשות כול מני פרפרים ופרחים קטנים בשביל להדביק על עוגה או קאפקייק (וזה אולי הכי שימושי בעולם כי זה יכול להחזיק מעמד מלאאא זמן שזה סגור במיכל אטום וטוב למקרים שצריך לעשות משהו בהתראה קצרה)

וקצת טעם מתוק לעוגה בניחוח וניל לא הזיק לאף אחד,פשוט יש כאלה שלא יודעים לעבוד איתו כמו שצריך או שנוח להם להשאיר אותו עבה מאוד. והאמת שגם אני מנשנשת קצת מבצק סוכר (ובאמת קצת) כי אחרכך המתיקות הורגת, זה לא שהייתי מנסה לאכול טופר מבצק סוכר סתם ככה

ואין לי מושג למה אבל לילדים יש כוח סבל מאווווד גבוהה למתוק הם יגמרו חנות ממתקים תוך שעה אם תגידי להם שזה בסדר (בטח בגלל שכלכך הרבה מבוגרים אומרים שכזה זה לא בסדר)

וזה בדיוק מה שאני אומרת

אני לא מכירה הרבה אנשים שאוכלים עוגה יחד עם בצק סוכר, הוא רק פנים יפות (קריצה קריצה
) לעוגה שהיא טעימה בלעדיו

אז התפשרתי איתך על טופרים לעוגות :)

גילוי נאות

מעולם לא טעמתי בצק סוכר!!!
בכל נגלה של עבודה אני עובדת עם למעלה מ70-100 ק"ג של בצק, כך שהדבר היחיד שאני רוצה זה לטעום ממנו... עברתי אתו את שני ההריונות האחרונים ועבדתי עם גלונים של צבע מאכל שצחקנו שהילדים בטוח יצאו צבעוניים...
הילדים צובטים חתיכה בכל פעם שהם עוברים , מתים על הלבן הלבן הזה,
אני עדיין נשארת בבבבבבעעעעעע

hilatw

New member
בחיים לא תתפסו אותי אוכלת עוגה ביחד עם הציפוי

של הבצק סוכר, לדעתי זה לא טעים, הבנות שלי יכולות לאכול בצק סוכר כסוכריה אבל כשהן אוכלות עוגה מצופה בבצק סוכר תמיד הן מורידות. לגבי עוגות קרם, אני אישית פחות אוהבת ולגבי הקצפת הצמחית אני אישית מעדיפה צמחית, יותר טעימה לי

iWrite

New member
מסכימה ב100% והטענות פה רק מחזקות לדעתי

ואני אסביר, דעתי האישית כמובן אז אין צורך להתגונן...
אני חושבת שהעובדה שנטע בעצמה וגם בנות אחרות פה שעוסקות בכך שבאופן מקצועי - אומרות כולן שהן לא אוהבות את הטעם של הבצק, מקלפות אותו מהעוגה כשאוכלות וכן הלאה - אומר הכול.
ואז נשאלת השאלה, מה ההיגיון להשקיע כל כך בעוגות ולצפות בקילוגרמים של סוכר אם אחר כך מורידים מהעוגה וזורקים.

ההיגיון הוא שכל עוד זה לאירוע חד פעמי, חגיגי, בדרך כלל יום הולדת, מבחינתי זה מתקבל, במיוחד כשמגישים לבעל השמחה לא "סתם" עוגה אלא משהו עבודות יד בהשקעה רבה.

מבחינת הטעם, זה סוכר ולא שום דבר אחר, להגיד שזה טעים? זה נחמד, להגיד ש"לא הכרתי ילד שלא אוהב לאכול את זה?" זה לא אומר שצריך לעודד אותו לאכול סוכר עם סוכר בציפוי סוכר, הכול במידה.

ולגבי ההחלטה האישית שלי בדבר בצק סוכר אם זה עונה לך על תהייה, אני מכינה לאירועים משפחתיים כל עוגה שעולה בדעתי (גבינה, שוקולד, פירות וכן הלאה) ופשוט מוסיפה טופר/קישוטים של בצק סוכר מעל, בדרך כלל איזו דמות אחת או קישוטים מינימליסטיים. בעיקר הכול התחיל כשרציתי להוסיף שדרוג יצירתי לקאפקייקס. ככה יוצא שאנשים מתלהבים מהקינוח (שהרי מטרתו של קינוח הוא קודם כל להיות טעים, מהיותו מאכל) וכמובן שגם הקישוטים מוסיפים להתלהבות ומכיוון שהם קטנים אנשים גם מהסקרנות מנשנשים.

בכל אופן הצגת פה וידוי ששווה דיון

net the jet

New member
האמת, אני מאד אוהבת בצק סוכר, אבל בלי עוגה

ואני חושבת שלאירוע של פעם בשנה זה משדרג את השולחן ואת החגיגיות... That said... אצלינו בבית כבר שנים שלא מכינים עוגות עם בצק סוכר לאירועי משפחה... הילדים גדלו, זו כבר לא אטרקציה... למבוגרים אני מכינה דברים הרבה יותר שווים...
אבל עכשיו יש דור חדש- נכדים ( של אחותי ) וכמובן שההתלהבות גדולה .
אנ מניחה שזה מתאים לגילאים מסוימים וגם מסוג האטרקציות שעם הזמן- עוברות...

hilatw

New member
לדעתי יש לעוגות מעוצבות בבצק סוכר הרבה

ביקושהרבה יקשו בגלל שזה יפה! ומה לעשות שלהביא לילדים קצפות וכאלה זה הרבה יותר לכלוך ובלאגן, וגם ההורים וגם המטפלות מעדיפים פחות לכלוך כאשר מדובר בילדים ואז העוגה הבחושה הרבה יותר טובה, ואם כבר בחושה אז לפחות שתהיה יפה :) את הבצק סוכר תמיד אפשר להוריד לילדים מהעוגה

אני ממש לא מעודדת ילדים לאכול סוכר, אולי לא ה

הבנת את כוונתי. התכוונתי שכאשר יש עוגה עם בצק סוכר, לא יצא לי לראות ילד שאמר איכסה על הבצק סוכר אלא ההיפך, ראיתי באמצע ימי הולדת שהילדים בוכים לאמא שתיתן להם את הטופרים שעל העוגה העשויים מבצק סוכר. ראיתי גם ילדים שאוכלים מהעוגה ולא מוותרים בשום אופן על הבצק סוכר.

אצלי בבית יש לי ארבעה ילדים ואף אחד לא אוהב מתוקים. אצלי לא אוכלים עוגות קרם, לא אוכלים סוכריות ולא מסטיקים. יש לי ילדה בת שלוש שלא אוכלת מתוק. וזה לא נובע מכך שלא איפשרתי להם לאכול. אני ממש אמא שלא מקפידה ומאפשרת לאכול הכל. זו החלטה שלהם והטעם שלהם.

למשל לילדים שלי אני מכינה בימי הולדת עוגות מבצק סוכר, הם עצמם לא אוכלים אלא מכבדים את החברים לכיתה ורק בגלל שהם שונאים עוגות ומתוקים. הכל באמת יחסי.

אני עצמי מאוד אוהבת מתוק, לצערי. זה מתבטא בשומנים.....חחח

לא חושבתי שאת מעודדת או משהו

ויש כול מני סוגים של ילדים, והטעם שלהם ממש שונה, ילדים בדרך כלל לא אוהבים טעמים מורכבים, בגלל זה הטעמים הכי נפוצים לעוגות אצל ילדים זה שוקולד ווניל, אז בצק סוכר שיש לו טעם פשוט של סוכר עם קצת וניל (כמו שiWrite אמרה ואני מסכימה לחלוטין) מתישב טוב עם ילדים בגלל שזה טעם מאוד פשוט.
אבל זה די ברור שלילדים יש טעם שונה לחלוטין ממבוגרים. ילדים שאני מכירה בכל אופן חולי מתוק ואם תקחי אותם לגלידריה איכותית שמציעה איזה 6 סוגים שונים של גלידת שוקולד הם הולכים לאיבוד, הם לא יכולים להעריך את הטעמים המורכבים, כמו שבשבילי לאכול סופלה שוקולד מריר עם תוספת נכבדה של אלכוהול זה חלומי אבל בשביל בן דודי היקר את יכולה לתת עוגת שוקולד של פילסברי עם ציפוי שמורכב ממרגרינה ושוקולית והוא יזיל על זה ריר

מה שאמרתי נאמר תוך כדי מחשבה על איזה מחקר שנעשה על ילדים שקראתי עליו לפני כמה שנים. הכניסו ילדים קטנים לבית (סביבות גילאי 4-6) כול הבית כמובן מלא מצלמות אבל בלי מבוגרים שיגידו מה מותר ומה אסור לאכול ומה לעשות, נתנו להם שולחן מלא באוכל רגיל ובריא ושולחן מלא בממתקים ועוגות שניהם חודשו כול כמה זמן. בשעות ובימים הראשונים הילדים חיסלו לחלוטין את שולחן הממתקים אבל לא הרבה זמן אחרי זה (וזה לא קשור אבל הדהים אותי) הילדים בחרו על דעת עצמם לאכול ירקות ודברים בריאים אחרים ונטשו כמעט לחלוטין את שולחן הממתקים. מה שמוכיח מבחינתי מעל כול ספק שכול הורה דופק את הילד שלו גם עם הכוונות הם הכי טובות בעולם, אין מה לעשות עם זה.

והיי גם אני שמנמנה!!! עם חולשה לשוקולד ומאפים, יש סיבה למה אני רוצה להכין לאחרים! כי אני לא רוצה להתקע עם עוגה שלמה שתתישב לי ישר על הירכיים :p

חחחח. לא משנה בתחילת אוגוסט אני מתחילה בדיאטה

של ה-HCG מכירה? מקווה שיצליח.

נראה לי שגם אני כמו בן דודך היקר הולכת לכיון של השוקולד העדין ולא המר, אני גם לא שותה אלכוהול ולא מעשנת ולכן אוהבת את העדין לכיון החלבי ולא המריר.

לגבי המחקר, מעניין מאוד. ובאמת נראה לי שאנו ההורים אלה שהורסים את הילדים שלנו, למרות שהכוונות הן טובות סה"כ.

net the jet

New member
מילה על הדיאטה הזו- אנא קראי עליה. בארה״ב

אסרו על השמוש בחומר הזה. היו לחלק מהאנשים תוצאות מאד לא נעימות.
מה שהוכיח את עצמו מעל כל ספק זה שאך ורק דיאטה מתונה , כמו שומרי משקל, מוכיחה את עצמה לאורך שנים.

למעלה