יש לי וידוי קטן

ע ו פ ר ה

New member
יש לי וידוי קטן

ראש השנה זה זמן טוב לחשבונאות: עושים חשבון של מה שעשינו השנה, מנחשים מה נעשה בשנה הבאה. יום כיפור אולי זה זמן טוב לספור את החטאים - אני מזמן הפסקתי עם החשבונאות הזו. השנה, כלומר בשלושת הימים האחרונים ואולי קצת יותר ימים אני עסוקה בחשבונאות שונה ומאוד מתפלאת שאני במקום הזה. כנראה שגם אנשים אופטימיים לפעמים עושים חשבונות קטנים. הבעיה היא שזה מכניס אותי לתחושה לא נעימה. יש לי חברה טובה, אפילו טובה מאוד. רוב הפעמים, כמעט בכולם, אני זו שמגיעה לבקר אותה. אני יודעת שאם אהיה במצוקה היא תמיד תהיה שם כדי לומר לי מילה טובה ולהראות לי את הדברים באופן שונה, כמו שאני יודעת לראות אותם ולפעמים שוכחת. לאחרונה היא היתה בחופשה מהילדים. היה לה זמן לעצמה ואכן היא ניצלה אותו יפה ונפגשה עם חברות וחברים. אני מוצאת את עצמי מתחשבנת איתה (לא שיתפתי אותה וההתחשבנות היא ביני לביני) על כך שלא מצאה זמן עבורי. מצאתי את עצמי מאוד מאוכזבת. לא הייתי מודעת לציפיות שהיו לי, אבל כנראה היו. אני יודעת שכדאי לוותר על המחשבות האלה. אני יודעת שהן לא מובילות לשום מקום. אבל הן פה בראש שלי. אני מאוד לא אוהבת את ההתחשבנויות האלה, ואני לא עושה אותם בדרך כלל והפעם הם באו לבקר אותי. אשמח לשמוע אם יש לכן עיצות לתת לי. באהבה עופרה

ערב טוב עופרה../images/Emo13.gif

טוב עצה מעשית אין לי.... גם אני כמוך לא ממש אוהבת את ההתחשבנויות האלו, לצערי בחודש האחרון אני עסוקה בזה כמעט באופן יומיומי אבל לא אני המתחשבנת אלא אנשים אחרים שמתחשבנים איתי על כל מיני דברים שאם הייתי יכולה לספר לכם אותם פה, השערות היו סומרים לכם, אבל נכון לעכשיו אני מעדיפה לשמור על זכות השתיקה בנושא הזה
בכל מיקרה, זה הדיר שינה מעניי, סתם לי את התיאבון (ויעידו אנשים שמכירים אותי שרזיתי הרבה בתקופה האחרונה) בנוסף אני מוצאת את עצמי לא פעם כועסת עד לכדי רעידות בכל הגוף או כאבים בכל מיני מקומות שלא ידעתי בכלל שהם קיימים, מה שאומר, שאלו שמתחשבנים אותי, דואגים טוב מאוד ליידע אותי על ההתחשבנויות (שוב, דברים מזעזעים שאיני אמורה לשלם עליהם נפשית) מה שאומר, שיכול להיות שטוב שאת שומרת את ההתחשבנות הזו אצלך למרות שהיא מקשה עלייך, לא לכל אחד יש את התעלות הנפש הזו כמו שלך לשמור לעצמך (ראי המקרה שלי) כמו שאמרתי בראשית דבריי, אין לי שום עצה מעשית, למעט אולי זה שתדסקסי את הנושא בינך לבין עצמך עד שתפרקי אותו לגורמים ואז אולי תשתחררי.....

ע ו פ ר ה

New member
תודה יקירה על ההתייחסות

בינתיים ישבתי עם עצמי והבנתי שאני צריכה לשחרר את הקשר הזה עם הרבה אהבה. הרי מה שצריך לקרות יקרה. אנשים צועדים בשבילים וכבישים ופוגשים שם אנשים נוספים. לפעמים ההליכה היא בכביש ולעיתים בשביל. אולי הגענו לטי וצריך להיפרד. וגם זה בסדר. באהבה עופרה

עפרה יקרה../images/Emo24.gif

כשמגיע ראש השנה, וימי הסליחות רובנו מתחילים לעשות חשבון נפש, כל אחד מעלה ממקרי העבר על מה יש לו לבקש סליחה ומה הוא מצפה מהשנה החדשה. לפעמים מרוב מחשבות אנחנו מתמקדים אפילו על הדברים הקטנטנים והופכים אותם פתאום להכי חשובים לנו בחיים. בעינינו זו מחשבה, דילמה, או אפילו פגיעה אישית וכאב לב, כשבעצם לאחר זה אפילו לא עולה לראש שפגע בנו, או היה מעורב באותם דברים שאנחנו חושבים עליהם. כשקורה לנו משהו בחיים, באותו רגע אנחנו לא מתיחסים אליו בחשיבות רבה, אבל אז מגיע היום הזה שבו אנו חוזרים אחורה ומנסים לראות מה בעצם הכניס אותנו לשקוע בכאלו מחשבות ואז מגלים עד כמה זה בעצם חשוב לנו. את מרגישה שאותה חברה פגעה בך, כי את רואה את הקשר ביניכם כקשר מאד חזק, ואני בטוחה שגם היא. את מרגישה שמתוך כל תקופת החופש הזאת שהייתה לה, היא הייתה צריכה לכלול גם אותך בחלק מהבילויים שלה, בייחוד שאת נותנת לה הרבה מעצמך. אבל חשבי שאולי איך שאת רואה את הדברים, לא כך היא רואה. אולי החליטה לנצל את הזמן בקשרים אם אלה שהייתה רואה פחות מפעת הזמן שלה, העדיפה לעשות דברים שקשורים יותר לעצמה וחדשים מאשר מה שכבר הייתה רגילה. את יודעת כשהייתי בחופשה באילת כולם שאלו, מה היית באילת שבוע שלם ולא הלכת לבקר את אחיך? לכולם זה היה משונה מאד, אבל בעיני זה היה מצב שבו החופשה הזאת הייתה מוקדשת לדברים שנראו לי יותר חשובים, לי היה חשוב להיות עם הילדים בלבד, וכך הם גם דרשו, את איתנו ורק שלנו, כי הם יודעים שאין לנו הרבה זמן איכות, ודעת הילדים הייתה לי מאד חשובה, אבל אם נביט מהצד של האח? אז בודאי שהוא יהיה פגוע מאד וקשה יהיה לו להבין שלי היה חשוב לעשות הפרדה בין אח ביולוגי וסיפור העבר לבין המשפחה שלי שהם בעדיפות ראשונה. אז את מבינה? היא בודאי לא מרגישה שהיא פגעה בך, ואולי זה אפילו לא במחשבות שלה בלבד, אבל אם תלכי אליה לביקור ותעלי את הנושא פתאום היא תרגיש משהו, ואז תאמר לעצמה, נכון איך באמת לא יצרתי קשר, או אפילו לא שמתי לב מרוב שהייתי עסוקה. חוץ מזה מתוך כל האנשים שהיא מכירה יכולים להיות עוד כמה שהרגישו כמוך, וקשה לצפות ממנה לתת זמן לכולם, עם כל זה שאת מרגישה קרובה מאד אליה. את יודעת נסי להפנות את המחשבה הזאת לכיוון אחר, יופי אני שמחה בשבילה שהיה לה חופש והיא ניצלה כל רגע, אני שמחה שהייתה בחברת אחרים, אם לה היה טוב אז טוב גם לי, ואני יודעת שגם אם אני יוזמת יותר ממנה בכל זאת יש בינינו חברות מופלאה.

ע ו פ ר ה

New member
רחלי תודה

אני יודעת שהיא היתה זקוקה לחופשה הזו ואין לי ויכוח עם זה. החלטתי לעזוב את זה כרגע ואולי פעם אספר לה מה הרגשתי. ואולי לא. התשובה שלך נפלאה וחידדה לי את הדברים. תודה עופרה

zahav2007

New member
הי עופרה../images/Emo24.gif

את מזכירה לי קצת את עצמי...כי גם לי יש נטיה לחשבונאות. אבל אני מנסה למתן את זה בשנים האחרונות. למשל...יש לי חברה טובה,שיש לה מלא חברות,ואני כל הזמן הייתי משווה את יחסה אליהן מאשר אליי.אבל התחלתי להבין שזה לא צריך להיות ככה...ופשוט אני עובדת על הביטחון העצמי שלי,שאני בסדר,וזה לא קשור לחברות האחרות שלה. אבל זו עבודה קשה ולא פשוטה. בכל אופן,לגבי עצה בשבילך!קצת קשה לי לחשוב על משהו...אבל אני חושבת שאת צריכה לשבת לדבר עם החברה הזו,כי נראה שזה חשוב לך. ופשוט לברר את הרגשתה כלפייך,ואז שהדברים יהיו ברורים כשמש,יהיה לך יותר טוב מבפנים. צריך לקבל את כל מה שמקבלים,כי כל אחד נותן כמה שיכול...ואם זה נראה לנו לא מספיק,אז צריך לשבת וללבן את הדברים,ואולי להראות לצד השני,שהוא יכול לתת קצת יותר. מקווה שעזרתי במשהו... באהבה ושנה טובה זהב

ע ו פ ר ה

New member
תודה זהב

כנראה שאני צריכה באמת לדבר איתה. כל כך פשוט ולפעמים לא רואים את זה. אז שוב תודה. באהבה עופרה

למעלה