יש לי וואחד שאלה .........

liran b

New member
יש לי וואחד שאלה .........

אני יהיה חייל ג´ובניק בעל פרופיל 45 היו לי זימונים ולא עברתי ואני יחתום ויתור על הזימון שאני קיבלתי , עכשיו שלחו לפני כמה חודשים את החוברת של העתודה , אבל בהתחלה לא רציתי , עכשיו לאחר הזימונים חשבתי וחשבתי , והשאלה שלי היא עתודה , מזה חוץ מזה שזה ללמוד בצבא מה זה נותן לי? ולמה אני צריך לבחור בזה ולא בלהיות חייל רגיל , ואני יודע שיגידו לי פה להיות עתודאי , אבל אני רוצה לדעת למה זה יותר טוב או פחות טוב מחייל רגיל אני ישמח לקבל תשובות ממנהל הפורום או מכל אחד שיודע הרבה בתודה לירן.

SivanGn

New member
היי לירן

עתודה זה לאו דווקא יותר טוב או יותר רע מלהיות חייל רגיל, זה תלוי בך באופן אישי. אני אמנם רק בשנה הראשונה אבל אני לומדת מדעי המחשב, ומשיקולים אישיים שלי, בנוסף לעובדה שהמצב במחשבים לא הכי טוב עכשיו, החלטתי שעדיף לי ללמוד עכשיו (כל עוד המתמטיקה עוד טרייה לי בראש) ולהיות מסודרת לחמש שנים, תוך כדי תואר שני אם אני ארצה. סה"כ, שלוש השנים של הקבע יכולות להיות מאוד דומה לעבודה רגילה, השאלה היא איפה אתה מוצב. כמו בצבא רגיל, יש הרבה שיוצאים מרוצים, עם תפקיד טוב, והרבה שיוצאים מאוכזבים, ואין מה לעשות. אתה יכול לשאול על השיבוצים וכו´ אבל אף אחד לא יכול לדעת מה יהיה המצב בעוד שלוש שנים. זה הימור, כמו הרבה דברים אחרים בצבא. אם אתה יודע מה אתה רוצה ללמוד באוניברסיטה, למה לא ללמוד עכשיו ולהתעסק עם זה בצבא ולצבור ניסיון. אם אתה לא סגור על מה שאתה רוצה לעשות אולי לא כדאי שתיקח את הסיכון הזה. אם תחליט ללכת לעתודה, תדע שאתה לא לבד. סליחה על האורך של התגובה, פשוט הרבה זמן לא יצא לי לבדוק את הפורום הזה ואני מנסה לכפר על כך. דרך אגב, לפי דעתי באמת היה לי יותר קל מאשר לסטודנטים אחרים מבחינת המתמטיקה, לפחות בחודשים הראשונים.

run away

New member
אמרה נכון, כמעט

אבל יש משהו שחשוב להוסיף בניגוד לחייל רגיל שעושה שלוש שנים ומשתחרר. אתה חותם לשש שנים ואין שום דרך שבעולם שתוכל לשנות את זה. זה אומר שאם נניח היית חייל רגיל ונפלת במקום טוב, תוכל לחתום עוד, עם נפלת במקום רע תסבול שלוש שנים. בתור עתודאי אתה תסבול שש שנים. זה נראה לך מאד רחוק ולא משמעותי, אבל אין לך מושג כמה שזה יהיה חשוב לך כשתהיה בן 25 ועדיין בצבא. היתרון של הצבא הוא שתתעסק במקצוע שלמדת בזמן הצבא. מכיון שברוב המקרים זה לא נכון והצבא זורק אותך איפה שנוח לו. אז היתרון הזה נעלם. אז אתה חושב, כן אבל אני אצבור נסיון בצבא, אז זהו שבצבא אתה צובר נסיון במה ששמו אותך (גם אם זה מקום טוב), והנסיון הזה הרבה פעמים חסר משמעות באזרחות. רוב העתודאים שאני מכיר ששירתו במקצוע קיבלו אותם אחרי הצבא כחסרי נסיון ומי קיבל אותם לעבודה? חברים שלהם שעשו צבא רגיל , טיילו בתאילנד, למדו ועכשיו כבר עובדים. חבר שלי אומר שהיום, עם כל המידע שאפשר להשיג, מי שבוחר ללכת לעתודה - מגיע לו. תחשוב על זה. אם הדיעה שלי קיצונית ואתה לא סומך עלי כי אתה לא מכיר אותי,גש ותשאל עתודאים בקבע או עתודאים שסיימו ואז תבין. בכל מקרה תבדוק טוב לפני שאתה סוגר את עצמך ל-10 שנים

liran b

New member
יש לי עוד שאלה...

איך אני יוכל לקבל שוב את החוברת של העתודה האקדמאית....? היא אבדה לי? אז אם למישהו יש את הטלפון של המדור הזה... או מקום שממנו אפשר לבקש את החוברת אני יודה :)

ולדי

New member
פשוט תלכי לאתר של לשכת הגיוס

ושם תוכלי לקרוא את כל הדברים שכתובים בחוברת. הלינק מצורף

liran b

New member
ולדי :)

בסבבה אני אלך לשם.. אבל רק זה לא תלכי זה תלך :) אני בן..

למעלה