יש לי התלבטות...

anat113

New member
יש לי התלבטות...

לפני כשנה התחלתי ללמוד לרחוב על סוסים, וממש התאהבתי בהם. הכל היה טוב ויפה, עד ששעור אחד סוס אחד בשם "ספיד" התחיל לעשות בלי שום סיבה מיוחדת רודאו (עם ככה קוראים לזה) לילדה, היא עפה מהסוס ונפגעה בגב. זה החריד אותי לגמרה, אבל בכל זאת נישארתי, בכל השעורים אחר כך קרו דברים רעים, הסוס שלי תפס ספיד מה עד הודעה חדשה וכמעט נפלתי. הסוס שלי חבר שלי השתגע לגמרה והתחיל לקפוץ כמו משוגע. שעור אחר כך החלטתי לפרוש מהחוג לומרות שזה ממש עושה לי טוב... יש לכם דעה בנושא?.. -ענת-

abup

New member
תראי

יש חוות שלא מטפלות בסוסים שלהם כמו שצריך לכן הסוסים לא אוהבים לעבוד הרי זה כבר נאמר כאן שסוסים ובני אדם חיים במערכת יחסים שהסוס נותן לאדם והאדם נותן לסוס. ולצערנו יש חוות שחושבות שסוס זה מכונה ולא מתיחסות אליהם בהתאם ולכן הסוס משתולל כאשר רוכבים עליו. אם את אומרת שרק סוס אחד מתנהג ככה אז רק תדעי שבכל חווה יש אחד כזה (אני טועה חבר´ה??) אבל אם כולם או רובם מתנהגים ככה אז יש כבר בעיה בחווה ואם את יכולה תגידי את שם החווה שאת רוכבת בה אולי יש פה אנשים שמכירים אותה ויתנו עוד פרטים אז אם אכן ההבעיה היא של הזנחת סוסים אז פשוט עוברים חווה.. ועכשיו אני ישאל פה שאלה לכל הפורום יש מי שמטפל בענין הזה של הזנחת סוסים אם החווה מתיחסת בזלזול לסוסים אפשר לתת לה קנס או לסגור את החווה ??????

yyoossii

New member
סוס הוא חיית עדר...

תראי, הרי ידוע לכולנו שבמקור סוס הוא חיית עדר. אם סוס אחד מתחיל לברוח, אז גם הסוסים האחרים נבהלים מכיוון שהם חושבים שסכנה מתקרבת. גם יכול להיות שהסוסים לא אומנו בצורה נכונה, או שהם פשוט מוזנחים(כמו שכתב אבופ), אבל תזכרי תמיד שסוס הוא חיית עדר, ולא נעלמו לא לגמרי כל האינסטינקטים שהיו קיימים אצלו בטבע. אם בחווה מטפלים יפה בסוסים, והתחזוקה שם טובה, אולי כדאי שתבדקי שוב אם צריך לעבור לחווה אחרת. אם נראה לך שקורים שם יותר מדי התפרעויות של סוסים, אז באמת עדיף שתעזבי... מקווה שעזרתי! נ.ב מה השם של החווה??

lovehorses

New member
למה?

היי ענת, פעם הייתה לנו באוורוה סוסה מפגרת ומטומטמת ואני לא מגזימה, כל הזמן היו ילדים שרק התחילו לרכב והיא מפילה כמעט את כולם
פעם אחת כשהצגנו להורים את מסלול הטרל קלאס(אני רוכבת ווסטרן), והמדריכה שלי אמרה לא צריך ארכובות, הסוסה הזאת פתאום התחילה לי באקים רק השוק שלי נשארתי על האוכף הצלחתי לעלות ו... לא נפלתי!!! אז לדעתי לא כדאי לך לעזוב משהו שאת מאוד אוהבת ו(אולי9 השקעת גם המון זמן בזה!

taz512

New member
קורה....

בתור רוכב מנוסה אני יכול להגיד לך רק את זה.... זה יכול לקרות. סוס זאת חיה ולא רכב. אי אפשר לדעת מה היא תעשה. נכון שעם טיפול ואימון טוב אפשר למנוע את רוב הדברים. אבל למרות הכל דברים רעים קורים. וגם לי קרה לפני שבועיים שהסוסה שלי נבעלה ממשהו וכמעט זרקה אותי. והיא סוסה מאולפת היטב שאני מאמן אותה באופן קבוע והיא מטופלת באופן מעולה. אז בסך הכל מה שאנחנו יכולים לעשות זה להמשיך לרכב ולהשתפר וללמוד. כדי לצמצם את המקרים האלה וגם שעם זה יקרה שוב נדע איך להגיב. למשל היום אין הרבה סוסים שמסוגלים לזרוק אותי כשאני נמצא עם אוכף. אני מקווה שלא תעזבי את עולם הסוסים ואולי אפילו ניפגש בהמשך הדרך. טאז שד הסוסים

כולם

כבר אמרו מה שנכון - לפעמים סוסים מתנהגים באופן לא צפוי, מכל מיני סיבות אם ההתנהגות חוזרת ונשנית יש בעיה של הסוס שצריך לפתור, ואפשר לפתור עם הכלים הנכונים. אצלנו למשל יש סוסה נפלאה ויפה, שלמרות שהמזג שלה חם היא מאולפת היטב ואפילו ילדים מאד קטנים ולא מנוסים יכולים לרכב עליה, היא מתייחסת לכולם בסבלנות ומבצעת את העבודה כמו שצריך אפילו מעבר לרמת הרוכב. פעם אחת באמצע שיעור היא התחילה לדהור וילדה עפה ממנה, אחר כך כשעלו עליה כדי לבדוק אם יש בעיה היא התנהגה שוב למופת. אז אי אפשר לדעת, דברים כאלה קורים ואין סיבה להפסיק לרכב רק בגלל זה. לי למשל קרו פה ושם תאונות לא נעימות עם סוסים, אכלתי הרבה חול אבל לרגע לא חשבתי על לפרוש. זה החיים שלי. יש?

מה!?!? יצאת בגלל זה?!?

תיראי בכל דבר יש סיכון, מניסיון אישי שלי- נפילות ליפעמים הם קשות אבל במיקרים נדירים... אני כבר שנתיים וחצי רוכבת ונפלתי מספר רב של פעמים אבל לא הפסקתי.ובכלל, את יודעת כמה את בת-מזל? יש ילדים שחולים על סוסים אבל לא נותנים להם... תחשבי על זה קצת...

למעלה