יש לי הצעה:

Icarus Canopies

New member
יש לי הצעה:

ובכן, נועם - אני פונה אליך כמנהל הפורום (או טלאור. מצטער, לא כ"כ ברור לי מעמדו של מי או מה). בכל אופן, חשבתי שאולי נוכל לפנות בצורה מכובדת ומרוכזת לשלושה גורמים, ולספר להם את המציאות האחרת: 1. הכתב 2. עורך מעריב 3. עורך המוסף לחג (בו פורסמה הכתבה המסעירה) כמו הרבה אנשים אחרים כאן, אין לי משהו אישי נגד דודי, אבל הכתבה הזו מחליאה אותי. אני לא יודע מי אחראי לסילוף המציאות ו/או השקרים שם, הכתב או דודי, אבל מה שיש שם זה פשוט מגוחך. "הסופר-הירו" שמצטייר שם כ"כ רחוק מהמציאות, שזה פשוט לזלזל בקוראים. הצעה נוספת מקבילה: ישנו כלי שנקרא "מכתבים למערכת". אולי נוכל לקבוע שבוע, בו כל מי שיש לו עניין, ישלח מכתב שכזה למערכת, עם כל הטרוניות שלנו בנידון. והנה עוד הצעה, דודי הפעם אני פונה אליך: תיזום אתה שיחה עם אותם גורמים המצויינים לעיל, תפנה את תשומת-ליבם ל"טעויות". זהו, מעל הכל, אני רוצה לאחל לכולנו צניחות בטוחות ונעימות. ואגב, עם כל הבעיתיות של השתלחויות אישיות, ואני בגדול בעד פורום "נקי" יותר, אני חושב שכחלק מכל חברה זה הפוליטיקות, הרכילות והאינטריגות האישיות, ולכן, נועם, אני מציע לנסות ולהשאיר חופש ביטוי רחב ככל שניתן לאנשים כאן, כמובן בכפוף לתקנון הפורום, שאני מניח שאתה מכיר טוב יותר ממני. נ.ב - אני לא חי בסרט, אני ממש לא מאמין שבכך נציל את תדמית הספורט ובטח שלא נמסד אחריות עיתונאית בישראל, אבל בסופו של יום, זה המעט שנוכל לעשות כקהילה קטנה (ולרוב מגובשת).

noamk

New member
ראשית.

יש פה שני מנהלים משותפים. המנהל השני כרגע בחופשה. לאור מספר מסרים אישיים שנשלחו לי לאחר המחיקה של ההודעה הראשונה, אני יודע כבר שהולכות להיות מספר פניות למעריב ע"י מספר אנשים כאן בפורום. חלקם בשל דאגה אמיתית לספורט, וחלקם אני מאמין שהסיבה העיקרית לכך (בלי שום קשר לפגיעה\חוסר פגיעה בספורט) היא שיש פה מספיק אנשים שהסקרנות תוביל אותם לגלות אם האמת החליקה מהכתבה בשלב המקדים של מוחו של דודי, בשלב ההבנה של הכתב, בשלב הכתיבה עצמה, או ממוחו הדמיוני של העורך. חופש ביטוי - אני באמת משתדל לא למחוק כלום. כל זמן שלא מדובר בהסתה או התקפה אישית המלווה בשפה לא יפה - כל ביקורת היא לגיטימית עבורי. דברים שאתה כתבת, או ברשצקי או אייל ארז, בהחלט מצטיירים כביקורת לגיטימית עבורי, ואלא אם מישהו יוכיח לי אחרת - אין לי כוונה למחוק. חופש ביטוי והבעת ביקורות כלפי המנהלים או כלפי כל אחד מחברי הפורום לא צריכים לבוא (לדעתי) על חשבון תרבות הדיבור. גם לפני שנתיים , שקרתה התאונה והעבודת כולן זעקו על טעות אנוש השתדלתי להביע ביקורת שהיתה עניינית, בדיוק כמו שהעלה פה ברשצקי שכתב את הכל בצורה שדי קולעת לדעתי. דעתי האישית - האמת? אין לי שמץ של הבנה למה בן אדם (דודי או כל אחד אחר) ירצה ללכת עם כזה סיפור לעיתון, אבל ברור לי שאם הסיפור היה משעמם על פניו, לא היתה לכתב ברירה אלא ליפות אותו. כולנו יודעים שככה זה בעיתונאות, ואני מאמין שדודי היה אמור לדעת את זה בעצמו. בשורה התחתונה - כולנו אנשים שונים ומה שמניע את דודי בטוח לא מניע אותי. את כל זאת אני כותב תוך שאני יודע מזה זמן מה שבחודש הבא אני מקבל את 15 שניות התהילה שלי (בעל כורחי) לכתבה של ESPN. נפל בחלקי המזל להשתתף באיזשהוא מיזם שילווה ע"י צוות צלמים של הרשת, ואחד החששות הגדולים שלי הם שדברים לא יעברו כמו שהייתי מצפה שיעברו (והדבר הראשון שהבעתי לכתבים בקשר הראשוני שהיה לי איתם היה החשש הזה). כל זאת שכשאני יודע מראש שאני סה"כ דג-רקק-הכי-קטן-שיש בתחום שאנחנו נמצאים בו, ושבאמת באמת - אין לי מה לספר ולתרום לעולם (אבל זה אני. שמעולם לא הייתי מדריך בינלאומי, ואני גם לא קופץ מ-20,000 רגל
).

Icarus Canopies

New member
מקובל עלי...

ידידי, אני מעריך את דעתך, ולכן, אם תקרא שנית את הודעתי הקודמת, שדעתי על "חופש ביטוי" מסוייגת לחלוטין ואינה באה ביחס למקרה הכתבה של דודי מור, אלא ככלל היוריסטי לחלוטין. אני סומך על יכולת השיפוט שלך, רק רציתי לגרום לה להיות יותר טולרנטית גם לרחשים שהם לא בהכרח טרמפים או מקצועיים. מקווה שהכתבה איתך תהיה איכותית יותר. יום טוב UV

למעלה