יש לי המון שאלות,

דרז

New member
יש לי המון שאלות,

ואינני מוצאת תשובות. אנסה לשאול פה כמה ומקווה שכאן המקום. אני אם חד הורית, למרות שעדיין לא התגרשתי. אנו בהליכים, 1. נקבע פסק דין למזונות זמניים בסכום 3500 ש"ח. הפרוד אינו משלם אלא רק 2500, לטענתו זה בגללש אני עדיין גרה בדירתנו המשותפת, אנו אמורים למכור, ורק אחרי שנמכור הוא ישלם 3500 ש"ח. מה החוק אומר על זה? 2. התחלתי לעבוד, כמה נקודות זיכוי מס הכנסה? אני עדיין לא גרושה אך נחשבת במס הכנסה כגרושה? מה צריך להביא? יש פסק דין, יש צו מניעה, וכל זה מעיד שהפרוד אינו בעל במובן של המילה. 3. קצבת ילדים - לפי ההסכם היא עוברת אליי, אך בגלל חובות של הבעל לבטל"א, אני מגלה שכבר כ3 חודשים לא קיבלתי קצבת ילדים, היה איום בעבר שהקצבה תוחרם, יידעתי אותם שאנו פרודים מבלי לדעת שהקצבה כבר הוחרמה, חייבים לי 3 חודשים הם הלכו לאיבוד? עוד שאלות יבואו בהמשך

m i c h a l i

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

1. לגבי השאלה הראשונה עליך להתייעץ עם עו"ד. אני חושבת שיהיה זה חסר אחריות מצידי לייעץ לך מבלי לדעת את כל הפרטים הנחוצים. 2. נקודות זיכוי מס - היעזרי באשף מס הכנסה (בקישור המצ"ב בכחול) ונסי לברר גם אצל החשב במקום עבודתך או בהנהלת החשבונות במקום העבודה. 3. לגבי הביטוח הלאומי - עליך לגשת אליהם עם כל המסמכים הדרושים להוכחה שאינכם מנהלים משק בית משותף, פסקי דין וכו'. הם לא אמורים לגעת בקיצבה אלא אם כן החוב שהיה לבעלך הוא חוב משותף של שניכם.

ברוכה הבאה + כמה תשובות..

1. קודם שאלה: המזונות נפסקו גם לך, או רק לילדים? אם רק לילדים, אז העובדה שאת מתגוררת עדיין בדירה המשותפת לא אמורה להשפיע על תשלום המזונות אם יש פסק דין. מצד שני, אין לך ממש דרך לגבות את ההפרש, כיוון שבמדינתנו המתקדמת והנאורה, בט"ל מחוייב לשלם לך (במידה והבעל אינו משלם) עד לתקרה של כ-2300 ש"ח, כך שאין לך ממש ממי לדרוש את ההפרש. אם המזונות נקבעו גם בשבילך, אני מציעה לך לבדוק בבט"ל. 2. מס הכנסה, עד כמה שאני יודעת (ובבקשה תקנו אותי אם אני טועה), נשען על המידע מבט"ל, ומכיוון שעדיין אינך גרושה, גם במס-הכנסה אינך נחשבת גרושה. שוב, תבדקי בבט"ל. 3. לי קרה אותו מקרה. בבט"ל אי דבר כזה חובות משותפים. לכל אחד החוב שלו. את צריכה לגשת לשם, עם הסכם המזונות (כדי שיראו את תאריך הפרידה) ולמלא טופס ל"שינוי מקבל הקצבה". תקבלי את כל החודשים שלקחו לך בחזרה. בהצלחה

למעלה