יש לי דעה

meidadc

New member
לא הבנתי

גרין ממבה כתבה שהפרקליטות יכולה להגיש תלונה נגד מי שמתלונן תלונת שקר.
בלינק שצירפתי כתוב שההנחיה היא להמעיט בכך מאוד כאשר מדובר בתלונות על פגיעה מינית או אלימות כלפי נשים.

מה הקשר למה שכתבת?

Berethor

New member
הייתה יכול לתת לינק יותר ישיר וגם להעתיק את חלק מהדברים לכאן

נראה שרוב תלונות השווא נעשות בהליכי גירושין, כנראה בשביל להשיג גרושים יותר מהר או להתנקם בגרוש על הפרדה, וכאשר לא מעמידים לדין את אלו שמגישות תלונות כזב, יש נשים אשר משתמשות בזה לרעה.

"ההנחיה נחשפה לראשונה לביקורת ציבורית ב-2004, במאמר פרי עטו של הפובליציסט גיל רונן, מייסד עמותת "הפמיליסטים". לטענת המבקרים, סעיפים 9-10 בהנחיה מבטלים למעשה ללא סייג את מה שנכתב בסעיפים הקודמים שלה. על כן לטענתם, מה שהפרקליטות כן חידשה בפועל זה לכרוך יחד שלא לצורך את שני התחומים אלימות ומין - וכריכה זו מתורגמת למעשה לאי-העמדה לדין של נשים המגישות תלונות כזב נגד גברים - הן לגבי עבירות אלימות והן לגבי עבירות מין.‏"

"הביקורת על ההנחיה מגיעה מכיוונם של אלו הסבורים כי קיימת תופעה של מעצרי שווא בהליכי גירושין בגין תלונות על אלימות בתוך המשפחה.‏ על-פי מאמר שפרסם נצ"מ ד"ר פנחס יחזקאלי בכתב העת מראות המשטרה, רובן המכריע של התלונות במשטרה על אלימות במשפחה מביאות למעצר החשוד, וחשודים נעצרים גם כאשר הראייה היחידה היא גרסאות סותרות של הצדדים. לדבריו, שיעור פניות השווא של נשים בהליכי גירושין, לעתים בעצת עורכי דינן, עשוי להיות רוב של הפניות למשטרה בנושא, אך העניין מוצנע על ידי המשטרה. המבקרים טוענים כי שופטים ועורכי-דין נוטים להאמין לתלונות נשים בנושא אלימות בין בני זוג, ונוקטים הליכים מניעתיים והגנתיים שיכולים להטיל על הגבר צו הרחקה, ואף להביא לידי מעצרו וכליאתו, עוד לפני שהורשע בדין, ולעתים אף לפני שכלל הושמעו טענותיו בפני שופט (במקרה של מעצר בן עשרים וארבע שעות לפי החלטת קצין משטרה, כמקובל בהליכי מעצר פליליים, מחשש מסוכנות או חשש לשיבוש הליכי חקירה). על פי עורכת הדין יפית אוליאל ההנחיה גורמת לעלייה ניכרת בתלונות שווא של נשים נגד גברים בין היתר בעידוד עורכי-דין המייצגים נשים בהליכי גירושין.‏"

https://he.wikipedia.org/wiki/הנחיה...99.D7.91_.D7.94.D7.94.D7.A0.D7.97.D7.99.D7.94

GreenMamba

New member
תגיד, אתה מבין מה שאתה קורא?

או שאתה מחליט מה קראת לפני שאתה קורא ואז מתחיל לקרוא?
ההנחיה שהבאת קובעת בפירוש שאם עד נתן עדויות סותרות, "ראוי לקחת בחשבון את מצבו הנפשי של העד בעת המשפט (במיוחד שמדובר בקורבן שהוא קטין, האמור להעיד נגד קרוב משפחה) ולבחון האם העדות המקורית היא עדות אמת והסתירה נובעת מחשש מהנאשם, מרצון להשכין שלום בית, מקיומן של רגשות אשם כלפי הנאשם, מהעדר כוח נפשי הנדרש כדי להעיד נגדו בבית המשפט עדות מפלילה, וכדומה"
איפה כתוב פה שצריך להמעיט בחקירה או בחשיבות של תלונות שקר? כתוב בפירוש שאם העדות המקורית היא עדות אמת והחזרה ממנה נובעת מלחץ נפשי כזה או אחר- יש להקל. לא כתוב בשום מקום שיש להקל עם מי שהגישה את התלונה המקורים בכוונה לשקר.

עוד מיתוס מיזוגני הופרך. כמה חבל.

Berethor

New member
נקודה טובה וגם עם התחקיר הזה על תלונות שווא מהתוכנית מבט שני

תלונות שווא וגניבות זרע, הן תופעות בעייתיות שפוגעות בגברים לא מעטים, מתוך ניצול ציני של Loophole.

"Someone does something outrageous by finding a loophole in the rules, which were too narrowly written to consider such possibilities. Loophole Abuse is a form of Refuge in Audacity — which still allows the agent to claim they were following the rules."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/LoopholeAbuse

ממש לא התכוונתי לתת להם קישורים

כי זה הטפל של הטפל
ומענין מה שהסברת על ההבדל ביו תלונות שווא על אלימות מינית לבין אלימות במשפחה

GreenMamba

New member
אין ספק שגברים חשים מאויימים בויכוחים כאלו

מכיוון שהרוב המוחלט של התוקפים הם גברים, וזה נתון אמפירי. גם בעבירות של אלימות בכלל, ובעבירות של אלימות במשפחה ואלימות מינית בפרט. לכן הם ינסו בכל דרך להראות ש"השד אינו נורא כל כך". בעבר היו טיעונים כמו "אבל היא רצתה את זה" ו"איך שהיא התלבשה/הסתובבה/שתתה זה אומר שזה גם באשמתה" שנועדו להפחית בהיקף התופעה.
היום, בעיקבות הגברת המודעות לעניין וחידוד העובדה שהאשמה על תקיפה היא על התוקף עצמו ורק עליו (וגם זה חלק מפירות המאבק הפמיניסטי)- נהיה פחות "פוליטקלי קורקט" להשמיע טיעונים כאלו- לכן מגיע הטיעון של תלונות שווא - כביכול- המצב לא כזה גרוע, יש מלא שמתלוננות "סתם"- כמובן שהטיעון הזה אין לו באמת בסיס עובדתי אמיתי- ויש דרכים להוכיח זאת, כמו זו שהבאתי.
&nbsp
לצערי, יצא לי ללוות מספר נשים שהותקפו במסגרות התנדבות שונות ולכן "חפרתי" קצת בנושא. מה גם שהייתי שותפה לויכוחים שונים כאלו- לכן אני מבינה בדיוק מה את מרגישה ואומרת.

aaa123

Member
יש הרבה נשים שמותקפות מינית ועל זה אין ויכוח

זה לא סותר את הטענה שיש הרבה תלונות שווא כי תלונת שווא היא מטבעה בדרך כלל לא דבר שיהיו לה הוכחות.
&nbsp
הדרך היחידה לבדוק את הטענה זה להתקין מצלמות שיעקבו אחרי כל אחד וכל אחת וגם יקליטו בלי שהמצולמים ידעו(כמו שנעשה במונית) ,וכך אפשר יהיה לבדוק בדיוק לפי סרטי הוידאו מה אחוז התלונות שהוא תלונות שווא.
&nbsp
אני אישית לא נפגש הרבה עם נשים חדשות מדי יום כך שאני לא נמצא בקבוצת סיכון גבוהה אבל אילו הייתי נהג מונית שכל יום מסיע עוד כמה אנשים הייתי בהחלט דואג שתהיה מצלמה שתעקוב אחרי כמו שנהג המונית ההוא דאג.
&nbsp
אבהיר שאני ממש לא בדעה שחלק גדול מהנשים מגישות תלונות שווא על עבירות מין אבל מספיק שאחת מתוך 1000 מגישה תלונות שווא על עבירות מין כדי שמשמעותית יותר מ3 אחוז מהתלונות על עבירות מין יהיו תלונות שווא.

GreenMamba

New member
אתה מבין שאתה סותר את עצמך?

1. אם המשטרה לא הגיעה למסקנה שהמתלוננת בדתה את כל הסיפור מליבה בחוסר תום לב- התלונה אינה תלונת שווא. להגיד- התלונה היא תלונת שווא למרות שלא נמצא שהיא תלונת שווא זו סתירה.
2. לפי החשבון הנהוג בעולם המערבי- 1 מתוך אלף שווה 0.1%, שזה משמעותית נמוך מ-3%.

aaa123

Member
אם המשטרה לא הגיעה למסקנה כלשהי אנו לא יודעים אם התלונה היא

תלונת שווא או תלונת אמת. בחלק מהמקרים האלו לא מדובר בתלונת שווא אבל בחלק כן.
&nbsp
2)אחת מתוך 1000 זה אכן 0.1 אחוז מהנשים אבל 1 מתוך 1000 נשים לא זהה לאחת מתוך 1000 תלונות.
&nbsp
רוב גדול של הנשים כלל לא מתלוננות,ולדעתי מי שמגישה תלונות שווא עושה את זה בממוצע יותר פעמים ממי שמגישה תלונה מוצדקת.
&nbsp
נניח שבמדינה יש 3 מליון נשים
0.1 אחוז מהן זה 3000 תלונות שווא ובהנחה שאישה שמגישה תלונת שווא עושה את זה בממוצע פעם ב10 שנים מדובר ב300 תלונות שווא בשנה על עבירות מין.
300 זה 3 אחוז של 10000 ,וכמות המתלוננות על עבירות מין בשנה נמוכה מ10,000.לא בגלל שכמות עבירות המין נמוכה יותר אלא בגלל שהרוב לא מתלוננות.
&nbsp
&nbsp

GreenMamba

New member
פפפפפ אתה מעייף

על חזקת החפות שמעת?
אם המשטרה לא הגיעה למסקנות שהתלונה היא תלונת שווא- אז חזקת החפות עומדת, והתלונה נחשבת כתלונה מוצדקת.
חלאס עם החירטוטים.
&nbsp
נ.ב.
אם נניח ש"אחת מתוך אחת" צודקות- ואני מניחה שכן- כל אחת צריכה ללכת להתלונן על משהו- כי כל אחת נפגעה ממישהו ברמת ההטרדה המינית וצפונה. אז החישוב שלך עדיין לא תקף.

aaa123

Member
חזקת החפות לא אומרת שהתלונה מוצדקת

במצב ששני הצדדים חפים מפשע לפי חזקת החפות אלא שאנחנו לא יכולים לקבוע שהיא לא מוצדקת.
&nbsp
אני לא קובע שתלונה ספציפית כלשהי היא תלונת שווא ,אלא רק שאנחנו לא יכולים לקבוע מה אחוז תלונות השווא כי לגבי תלונות רבות אין לנו הוכחות לשום כיוון.
&nbsp
גם אם כל אישה צריכה להתלונן אז זה עדיין לא רלבנטי לאחוז תלונות השווא כי האחוז הזה מתקבל מחלוקת מספר תלונות השווא במספר התלונות שהתקבלו(ולא במספר התלונות שנשים היו צריכות להתלונן).

GreenMamba

New member
מעייף, כאמור.

כל תלונה היא תלונת אמת- אלא אם כן נאמר אחרת ע"י המשטרה.
&nbsp
אם היא תלונת אמת או לא מבחינת הצדק האבסולוטי שאתה מכוון אליו- אני לא מתעסקת בפנטזיות שלך של מעקב אישי 24/7 אחרי כל אדם.

למעלה