יש לי גם שאלת

g a v i

New member
יש לי גם שאלת ../images/Emo82.gif

אז, מודיעין יחסית עיר חדשה נכון? כלומר, הדירות כאן אמורות להיות חדשות יחסית (כמה שנים), נכון? אז איך יכול להיות שהדירה ששכרנו כ"כ מוזרה?! חשבנו שמצאנו ממש מציאה וכנראה שאין כזה דבר בחיים... מה שלא מובן לי ולבעלי זה איך שדירה חדשה יחסית יכולה להיות בנויה בצורה כ"כ לא תקינה... כבר בשבועיים שאנחנו כאן גילינו המון ליקויים - רטיבות רצינית במטבח, כל התשתית של הצנרת בשירותים דפוקה - כלומר, כל אמבטיה יש הצפה - בעלי פתח, בדק - פשוט נראה חיבור לא נכון. תנור סטנדרטי לא נכנס במטבח בנקודה של הגז בגלל שלא השאירו מספיק מקום (וזה התנור הכי קטן שמייצרים!), יש בעיות עם החשמל בכל הבית = כל שניה פקק אחר קופץ ואפילו בילינו יומיים בלי חשמל בכלל בכל החלק האחורי של הבית עד שחשמלאי מקסים הגיע... הבאסה שגם אין עם מי לדבר. הבעלי-בית זקנים, מסכנים כאלו - אבל גם אי אפשר להיכנס להוצאות כאלו של תיקונים של חשמל וצנרת בדירה שכורה! לא נשמע מוזר בבית שאמור להיות בנוי בעשור האחרון? כאילו הקבלן ממש התקמצן או משהו. אולי מישהו שמע על כזאת תופעה באיזור הזה - שד' יצחק רבין - או בכלל?

אמץ

New member
ואולי הבית עדיין בתקופת הבדק/אחריות

שווה לבדוק את זה, לפי גיל הבית.

אמץ

New member
ובכל מקרה בעל הבית צריך לשלם

גם אם הוא זקן, אין לצערנו "לא נעים". אתם משלמים כסף טוב לשכירות והחוק מחייב אותו לעסוק בתקלות כאלה ולשלם עליהן. ואם זה אפילו גורם לכם טרחה ונזק, הוא גם אמור לפצות אתכם.

חלק מוזר וחלק לא

יש לא מעט דירות באזור שיש בהן בעיות של רטיבות וצנרת. השאלה היא מה סגרתם בחוזה מול בעלי הבית? מי צריך לתקן כאלה דברים? האם יש סיכוי שהתיקונים ירדו לכם מהשכ"ד? מוזר שאין מקום לתנור-היה שם קודם תנור כלשהו? תנסו לברר של איזו חברה? אין לי מה להוסיף מלבד

g a v i

New member
במזל, אני הוספתי לחוזה שבעיות

יסודיות כגון תשתית צנרת ודוד חלים על בעל הבית - אבל כשאני אומרת אין עם מי לדבר, אני מתכוונת שהם ממש זקנים כאלו - בקושי מבינים עברית (רק יידיש - שאני ממש לא יודעת) - המתווכת זאת שתיקשרה ביננו, וגם הם אמרו שהם לא משקיעים כלום בדירה כי הם שכבר החליפו ברזים וצבעו והכל (עכשיו אני מבינה למה)... אין לי מושג מי היה כאן לפני - אולי לא היה לו תנור?! נראה לי שזה יהיה ממש לשבור שיניים אפילו להסביר להם מה הבעיות. לדעתי הם פשוט לא מבינים, ומי ש"תיקן" עבורם דברים פשוט רמאי. לא יודעת איך להסביר את זה אחרת כי הם לא נראים לי נוכלים אבל אני לא מבינה איך יכול להיות שהם לא ידעו שיש כאלו בעיות - זה לא נראה דברים חדשים. הבאסה שנראה לי שאם ככה זה באמת, אנחנו נצטרךוב לעבור בתום החוזה - כבר פעם 3בשנתיים!

או לעזוב לפני תום חוזה

או שלא. זה שהם לא מבינים עברית לא אומר שזה צריך להיות על חשבונכם. (או שכן - תלוי בכם).

g a v i

New member
זה לא אפשרי לפי החוזה ורק בקטע של

שבירת חוזה ואני מקווה שזה לא יגיע לזה. את צודקת שזה לא צריך להיות על חשבוננו רק בגלל שהם לא מבינים עברית אבל אני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל להסביר להם ואיך לתקשר איתם. גם אין לי בכלל עצבים לזה. כשגילינו שאין מזגן בדירה, אמרנו שזה יקר לדעתנו אם אין מזגן, אז הם הורידו $50 (!!) על זה. כשבאנו לחתום על החוזה וציינתי שנראה שיש רטיבות ישנה במבטח (עוד לפני שגיליתי את הבעיות חשמל וצנרת) הם אמרו למתווכת שהם כבר הורידו ומבחינתם "זאת הכלה". בגלל שלא תיארנו לעצמנו שיהיו בעיות רציניות (וגם ליתר ביטחון הכנסתי את הסעיף לחוזה) אז אמרנו טוב - זה בכל זאת מציאה. אבל, עכשיו אני באמת לא יודעת אם יש עם מי לדבר.

chili3

New member
אולי יש להם בן משפחה שיכול להיות

מתווך. תנסו לברר עם המתווכת דירות, אולי משהו עזר להם בקשר מולה.

g a v i

New member
לפי כמה שהמתווכת גילגלה עיניים

וקרצה לי, נראה לי שגם היא התחרפנה מהם - היא גם ידעה קצת יידיש והיא זאת שתיקשרה בעת חתימת החוזה. האמת היא שחשבתי לעצמי, יותר טוב בעלי בית שלא תהיה לי תקשורת איתם - מה אני צריכה כבר מהם. אבל, לא חשבתי על מקרה כזה ועכשיו אצטרך איכשהו לדבר איתם. בכל אופן, תודה על ההצעה.

אמץ

New member
לא בטוח שזו שבירת חוזה מצדכם

זו דוקא יכולה להיות הפרת חוזה מצידם. הם צריכים לתת לך דירה תקינה (ואני לא מתכוון לשקעים או מזגן, אלא לתקלות). שווה להתייעץ עם עורך דין.

g a v i

New member
../images/Emo51.gif - בכל אופן, אין סיכוי בחיים

שאעבור שוב לפחות עד אחרי ההריון אז אברר באמת ואנסה איכשהו לתקשר איתם. בכל אופן, רציתי לשמוע אם זה באמת נשמע לכם מוזר - העצוב הוא שאני מתרשמת שזה לא מוזר בכלל וזה ממש חבל.

g a v i

New member
וגם אין בקושי נקודות חשמל

יש מקום רק למכונת כביסה ולא למייבש, אין אפילו הכנה לתנור חימום לאמבטיה - לא מוזר?!

...

תראי (לא נעים לומר) אלה דברים שכן יכולתם לבדוק מראש בכל אופן אפשר (אני חושבת?!) להוסיף פיצול (מפצל) לשקע של המכונה כך שתוכלו להכניס אליו גם מייבש. לגבי התנור חימום באמבטיה (אני חושבת שעדיף גם בטיחותית מפזר חום) זה ממש לא בעיה בעלך או חשמלאי יכול לחבר את החוט חשמל של המפזר למנורה. זה משהו שעדיף שיעשה איש מקצוע ואז לא צריך שקע. האמת, יותר בטיחותי כשאין שקע חשמלי באמבטיה, זה פתח לצרות. ככה זה מתחבר ישירות למנורה של האמבטיה וכשהיא סגורה זה סגור, כשהיא פתוחה אתם מושכים בחוט של זה ואז זה פועל או לא פועל.

g a v i

New member
ברור - הוספנו מפצלים לכל שקע כמעט

(שאגב זה לא הכי מומלץ, גם - את בטח יודעת) אבל נורא מוזר שהשאירו שקע אחד למכונה, מייבש ומקרר! זה עומס רציני - ואין ברירה. גם עם כבל מאריך והכל, יש רק שקע לכל מוצר - זה די מוזר לדירה "חדשה". (תאמיני לי, גרתי במספיק דירות בתקופה האחרונה שאני יכולה לומר לך שזה חריג). גם מוזר שאין הכנה לתנור במקלחת - אם להשתמש או לא, זה לא הפואנטה - אבל אפילו בדירה בגבעת-שמואל ששכרנו שהיתה בת איזה 50 שנה + היה - וכאן בדירה אין מזגן, אז נורא קר ועם תינוק כן צריך איכשהו לחמם את המקלחת . בכל אופן, אלו דברים שהפתיעו אותנו - אמנם כן ראינו שאין הרבה שקעים אבל לא היינו שוללים את הדירה רק בגלל זה. בכל אופן, סתם נורא מוזר לדעתנו.

יכול להיות שבאמת הדירה לא בנויה

לעומס שכזה (התכנון החשמלי מאד מוזר יש לציין). לגבי זה שפעם היום שקעים באמבטיה - זה לא יותר בטיחותי וכאמור אתם יכולים לעשות מה שכתבתי לך (גם לנו יש תינוק ועשינו מפזר בשיטה זו), שקע - אמבטיה - לחות - ובטיחות לא הולכים יחד. שווה לברר עם השכנים שלכם איך הם מתמודדים (בתקווה שהם דוברים עברית).

g a v i

New member
../images/Emo6.gif תודה על העצות!

יש המון דברים שהייתי רוצה לעשות באמת, אבל אז אני נזכרת שזו דירה שכורה ובטח לא נישאר כאן וזה סתם מבאס. בכל אופן תודה.

ורדה 1

New member
לצערי, זה מאוד אופייני למודיעין אולי בגלל הבניה המאסיבית, אולי בגלל המחירים היחסית זולים שהיו לדירות בתחילת הקמת העיר, ואולי סתם בשביל להרוויח קצת יותר - כמעט כל הקבלנים התקמצנו בחומרים ובנו עם הרבה ליקויים. לזה תוסיפי את העובדה שבבניה השתתפו גם פועלים ערביים, והיו מקרים של חבלה בזדון בזמן הבניה. אצלנו למשל, היה תקוע כדור טניס בצינור של הניקוז במטבח. למזלנו, רצינו לשנות את מיקום הכיור וכך עלינו על זה. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם היינו מתחילים להשתמש בכיור בלי לעלות על החבלה הזו...

g a v i

New member
חבל ../images/Emo10.gif וחבל"ז איזה דברים מצאנו

כשפתחנו את הביוב באמבטיה - סיכות לשיער, גומיות, חתיכות של ביטון -
אבל היו כאן דיירים לפנינו - כך אמרו לנו בכל אופן - אז איך כל זה יכול להיות?!

למעלה