יש לי בעייה

מיכל12

New member
יש לי בעייה

עד לפני מספר שנים לא ידעתי שיש לי סבא ורק כששאלתי את אמא שלי ממה הוא מת היא סיפרה לי שהוא חי. כמובן שלא הבנתי למה אנחנו לא מבקרים אותו ואמא שלי אמרה לי שהוא עשה משהו רע לסבתא שלי ושהיא תספר לי כשאני אגדל. גדלתי ומאז היא לא הזכירה את שמו אפילו פעם אחת ורק מפעמים ספורות ששמעתי את אבא וסבתא שלי מדברים עליו קיבלתי תמונה מעורפלת ממה שקרה כשהנקודה הסופית היא שהוא מעוניין היה בקשר רק עם אמי, שניתקה איתו את הקשר כבר שנים רבות. פעם חשתי שנעשה לי עוול איתו וכשהלכתי ברחוב דימיינתי שהוא עוקב אחרי כדי להכיר אותי אבל עכשיו כשאני כבר מבינה שאני ביכלל לא פונקציה בשבילו זה אפילו עוד יותר כואב, ואני יכולה להבין למה הסתירו את קיומו ממני כל כך הרבה זמן. אני לא רוצה להזכיר אותו לאמא שלי כי אני יודעת שזה נורא יעציב אותה, אבל אני עדיין מרגישה שהעיניין לא סגור. אני לא צריכה את האהבה שלו אבל המיסתוריות הזו לא עושה לי טוב. באיזו דרך אני יכולה להשאיר את הכל מאחוריי ולהשלים עם המצב? מיכל

גרא.

New member
זה קורה במשפחות הכי טובות...לא

תמיד יודעים אפילו למה,ואולי גם לא רוצים לדעת..מיכל,אם המסתוריות שמאחורי ניתוק הקשר של אימך עם אביה,סבך עושה לך לא טוב,כלשונך,ואם את מתקשה לשוחח על כך עם אימך,עקב חששך שזה נורא יעציב אותה,את יכולה לבחור בשתי אפשרויות.האחת,לתת לכל הנושא הזה לדעוך,לתהום הנשייה..כפי שחלק מבני משפחתך עושים.או לחילופין,לנקוט יוזמה,לחפש אותו,והיום זו אינה מטלה קשה..לנסות להיפגש איתו,אולי לשוחח,ולסגור את המעגל..דרך נוספת להתמודד עם דמות הסבא,ןמעלליו..שהיא לכאורה "עסק בלתי סגור"..בשבילך,היא להתמודד עם דמותו בסדנא לפסיכודרמה,או בסדנת גשטלט.בסדנאות בסגנון הזה, את יכולה לקבל הזדמנות טיפולית כמובן להיפגש,לשוחח,ולהתמודד עם כל הרגשות החרדות,אולי סתם סקרנות,שיש לך כלפיו.

יוליטה

New member
אני חושבת...

שעדיף שמיכל לא תיפגש עם סבה משום שכנראה יש סיבה לניתוק הקשר, מה גם שאם אמה תגלה שהיא נפגשה איתו היא יכולה להתעצב, להתעצבן וכיוצא בזה. מה שכדאי לך לעשות, מיכל, הוא- לפי דעתי כמובן, ובל נשכח שאני לא איזה פסיכולוגית, יועצת, מבינה מהחיים שלי, זה לדבר עם אמיך, מזמן למדתי שלדבר זה הפיתרון הכי טוב, לא לשמור דברים בבטן.. :) אני מדבר עם אמא שלי על כל הדברים בעולם, גם כשאני יודעת שזה יכל להעציב אותה בסופו של דבר שתינו מרגישות יותר טוב. לגיטימי שאת סקרנית- אם אני הייתי במצבך גם הייתי רוצה לדעת מה קורה ולכן אני חושבת שהפתרון הכי טוב לסגירת המעגל הוא לפנות לאימך ולבקש אותה אחת ולתמיד לספר לך את כל הסיפור. שלך תמיד- יוליטה

למעלה