יש לי בעייה

• פותח הנושא sa6
  • פורסם בתאריך

sa6

New member
יש לי בעייה

קיבלתי אישור שעברתי שלב מיון א´ לעתודה (בתנאי שהפסיכומטרי שלי יהיה גבוה מספיק - למרות שכבר שלחתי להם - כנראה שהם לא קיבלו), ביחד עם תאריך גיוס חדש מותאם לעתודה - בפברואר 2003. אני ילידת סוף דצמבר 84, וגם בגלל זה וגם לפי התאריך ששלחו לי אני אמורה להתחיל ללמוד באביב, אבל במקצועות שאישרו לי הם כתבו מועד חורף... אז מה אני ממלאת בטפסים של האוניברסיטה? חורף או אביב?

ולדי

New member
הבעיה מובנת - הנה הבהרה

אוקיי, הבנתי את בעייתך והנה ההסבר. כאשר נרשמים לעתודה לסמסטר חורף, תאריך הגיוס שנשלח אליך הוא התאריך שבו תתגייסי במידה ולא תתקבלי לעתודה, לצורך העניין פברואר 2003. אם וכאשר תתקבלי לעתודה, באופן סופי (ואת זאת תדעי רק בתחילת ספטמבר), תקבלי בדואר הזמנה ליום חיול באוקטובר, ממש לפני תחילת הלימודים. האנשים שנרשמים לסמסטר אביב מקבלים תאריך גיוס ראשוני שהוא לאחר תחילת הסמסטר, ואם הם מתקבלים, אז הם עוברים טירונות בחורף ואז מתחילים ללמוד. לכן, התשובה כאן פשוטה. בטפסים לאוניברסיטה את נרשמת לסמסטר חורף. ולדי

sa6

New member
שאלה

לפי מה שהבנתי החלוקה לסמסטר חורף/אביב נעשית בגלל הגיל -> קטנים מתגייסים באביב. רק ב-30/12 אני אהיה בת 18 אז למה אני צריכה להתחיל ללמוד בחורף? לא יותר הגיוני שאני אתחיל באביב?

amitai1

New member
זה לא תמיד עובד ככה

באמת רוב הקטנים מתקבלים לאביב, אבל אולי את נרשמת למקצוע מיוחד כמו ארכיטקטורה שמתחיל רק בחורף? או שיש מעט אנשים במחזור שלך ובחרו שכולכם תתחילו בחורף ביחד. בכל מקרה אם זה לא מתאים לך, ואת רוצה לצאת לטיול או עוד חופש לפני הלימודים, את יכולה לבקש מהם לדחות לך לסמסטר אביב.

sa6

New member
אז...

יכול להיות שזה בגלל שנרשמתי לפסגות? בכל מקרה זה מוזר - כי לכל אחת מההעדפות שלי כתוב בנפרד שהיא מועד חורף אז למה לא כתבו ישר שאושרתי למועד חורף במקצועות: בלה בלה בלה.... בכל מקרה - מה עדיף? חורף או אביב?

ולדי

New member
תלוי מה לומדים...

יש מקצועות שלא מתחילים באביב - רפואה לדוגמא. לדעתי האישית - אביב עדיף, ולו רק בגלל שאת הטירונות עושים בחורף לפני, וככה חופשת הקיץ לא מתבזבזת על ריצות בחול וניקוי נשקים. וזה מה שאני הולך לעשות, לצערי הרב, בקיץ הקרוב...

Hawk17

New member
ועוד הערה קטנה

עדיף דווקה לעשות את הטירונות בפברואר כשעדיין לא חם מאשר בקיץ שזה חם.

די כבר, אנחנו עושים טירונות של שקל

לא משנה קיץ חורף זובי.... ובלי קשר לפי דעתי עדיף חורף כי בטכניון לפחות הם לוקחים את חורף כתחילת שנה ולכן כל המרצים הטובים מלמדים מקצועות ראשוניים בחורף ומקצועות של סמסטר שני באביב לדוגמא בחדוא 1 בחורף יש בחירה מתוך איזה 8 מרצים ובאביב מתוך 3 מרצים

greenguy2002

New member
תראי הפסגות מסביר הכל...:)

פסגות מתחילים בחורף, אז אם התקבלת לפסגות בוודאות תתחילי בחורף, בקשר למה עדיף, לדעתי להתחיל באביב זה ביזבוז של חצי שנה מהחיים...בכל מקרה יהיה לך חופש של יותר מ-4 חודשים עד תחילת הלימודים, ותאמיני לי שזה המון!!! בכל מקרה בהצלחה!

למעלה