יש לי בעיונת

edlyn

New member
יש לי בעיונת

עם הקלאצ' וההילוכים, אני אמנם סה"כ בשיעור שלישי... אבל אני כל כך זקוקה לטיפים ועיצות איך להתרגל. המורה שלי הסביר לי בדרך של נוסחה את את התהליך הזה של העברת הילוך, אבל משום מה תמיד מתפקשש לי, ואני מעכבת את התנועה, אנשים צופרים ומלחיצים, עוקפים ומסננים לי מבט חודרני וחמוץ כזה
זה מתסכל!!! זה מכניס אותי ללחץ ואני לא שמה לב איפה הרגל שלי נמצאת ככה שבמקום לשים גז אני עושה ברקס, משחחררת את הקלאצ' במכה אחת ואני פשוט אסון!!! רק כשהמורה שלי לוקח אותי לרחובות שוממים הנהיגה הולכת לי חלק וכולי נרגשת שאני אשכרה נוהגת על הכביש, שהכול בסדר והמורה מפרגן ונראה מרוצה. גם לכם זה קורה?

אל תילחצי מאנשים שצופרים לך../images/Emo3.gif

היום היה לי שיעור כפול ואנשים צפרו לי ועקפו אותי בלי סוף אבל מה אכפת לי? שיהנו! גם לי יש קצת בעיה עם ההילוכים אבל לאט לאט זה מסתדר
את רק בשיעור 3 (טוב, אני ב- 6).. את עוד תלמדי את זה טוב טוב.. אין לך מה לדאוג.. בהצלחה

edlyn

New member
../images/Emo13.gif

חחח כן אני בטוחה שיסתדר, אבל בינתיים זה סתם מצב מרגיז למדיי. ואכפת לי! הם נהנים על חשבון השקט הנפשי שלי :X

Shnozli

New member
תגובה ../images/Emo13.gif

דבר ראשון: תתעלמי מאנשים שצופרים לך ועושים לך כל מיני פרצופים... זה סתם מלחיץ ומוריד מהריכוז... הם יכולים לקפוץ לך, את תיהיה מרוכזת בשיעור ולא בהם. את סך הכל בשיעור שלישי... זה יקח עוד זמן עד שתתחילי להסתדר עם הקלא'צ, עם דוושת הגז ועם הבלם... בכל אופן, הנה כמה טיפים: * שחרור הקלא'צ במעבר להילוך שלוש הוא פחות קשה ופחות דורש קורדינציה, כך שלא צריך לדאוג מזה * שחרור הקלאצ' בהילוך 4 ו- 5 הם הקלים ביותר, לא צריך להתבך עם זה יותר מידי... * הבעיה זה בעיקר לשחרר את הקלאצ' בהילוך הראשון... כדי שזה יצא טוב, פשוט תרפי מהרגל ותתני לקלאצ' לדחוף לך את הרגל בלי שאת עושה כלום, זה תמיד עובד. * כשאת נמצאת בעליה ואת לא נוסעת (בגלל רמזור או כל סיבה אחרת...) אז כאשר את מתחילה את הנסיעה, על מנת שהאוטו לא ידרדר אחרוה תגיעי לנקודת חיבור של הקלאצ' (מרגישים אותו רועד...) ואז תהיי מוכנה לתת ככבר גז וככה תמנעי מהידרדרות אחורה... * חשוב!!! תמיד שכוחים זאת בשעורים הראשונים (ולפעמים זה קרב לי גם בשיעורים יותר מתקדמים...) תחילת נסיעה תמיד בהילוך ראשון! *כשאת מעבירה הילוכים, תעבירי אותם בעדינות ובלי לנסות לשבור את הידית הילוכים... בהתחלה זה קצת מתסכל כל העניין... אבל אחרי כמה שיעורים זה יתחיל לבוא יותר בקלות... פשוט את הידית תעבירי במכה קטנה עם היד ותראי כמה זה פשוט (תנסי אפילו לעשות את זה בזמן שהאוטו כבוי... תבקשי מהמורה שלך...). *כשאת נכנסת מכביש עירוני (עד 50 קמ"ש) לכביש מהיר עם עם שטח הפרדה למשל (עד 90 קמ"ש), את צריכה להעלות את המיהרות במהירות וללחוץ על הגז ולבצעה את פעולת העברת ההילוכים ביעילות ובמהירות (ולא למרחו את כל התהליך למעלה מקלומטר....). * תסימי לב היטב לשילוט בדרך ובעיקר שאת נכנסת לרחוב חד סתרי! * סימי לב היטב גם לשילוט המורה לך לנסוע בכיוון מוסיים או לתמרורי אין כניסה ועצור... על זה תמיד נכשלים בטסט!... *תשלטי באוטו ולא שהאוטו ישלוט בך. * על תחזיקי בחוזקה את ההגה, תחזיקי אותו בכלילות וככאשר את בסיבוב (בכיכר למשל...) כאשר את יוצאת מן הסיבוב, תרפי מן ההגה ותראי איך שהוא מסתובב לבד וחוזר למצב רגיל... אין צורך להפעיל מאמץ כדי לסובב את ההגה חזרה... * תשדלי להמנע מסיבוכים של היד אחד בשניה... * אם בכביש מסויים מותר לך לנסוע 80 קמ"ש למשל, ואת מרגישה לא בתוחה לנסוע במהירות הזאת, אז תסעי פחות עפ"י שיכול דעתך (זה יכול לנבוע מסבובים מסוכנים, ראיה לקויה בגלל מזג האויר, דברים בדרך וכיוצא בזה...) * כשאת נכנסת לאוטו, תמיד תיהיי רגועה, תשלטתי באוטו, תבצעי הכל בעדינות , בלי למהר, ותראי לבסוף שהכל זורם ומתנהל כמו שצריך... בקיצור, שיההי בהצלחה!!!

shame on you

New member
נצל"ש -החלפת הילוכים, בהדרגה?

כשאני נוסעת בכביש בינעירוני על 80 קמ"ש ובהילוך רביעי, ואז אני מגיעה לרמזור, איך אני אמורה להחליף את ההילוכים? ישר מהילוך רביעי להעביר לראשון? או שצריךלדאוג להעביר הילוכים אחורה בהדרגה עוד לפני הרמזור?

lsd600

New member
חרשנית פיזיקה....

למדת פיזיקה, את אמורה להיות טובה בזה... תאוצה קבועה, לא למדת?!!!!!!!! יא' 1 י'חרשנית
מורידים בהדרגה: אם את בהילוך רביעי, מכניסים קלאץ', מגיעים למהירות של הילוך שלישי\ בולמים, משלבים לשלישי, מרימים קלאץ', בולמים, מורידים לשני, מכניסים קלאץ', עוצרים, אחרי העצירה שמים ראשון...

lsd600

New member
זה טבעי להילחץ בשיעור שלישי..

עוד מעט תהיי תותחית.. זה עם הזמן... לחלק לוקח זמן להתרגל עם הרגליים. בקשר לצופרים, מי שצופר ל-"ל" הוא טמבל (חוץ מכמה
ואני לא בניהם)... גבר אמיתי פשוט עוקף...

0מי בורק0

New member
מה אתה מחרטט לה?

נוסעים עד שמגיעים קצת לפני הרמזור ואז ישר לוחצים קלאצ ובולמים ושעוצרים עצירה מלאה משלבים חזרה להילוך ראשון ומחכים שהרמזור יתחלף למה אתה מסבך אותה ומשלש לה את העבודה? אל תדבר שטויות

Simbbam

New member
אממ.. לא!

טסטרים מכשילים את זה, הם רוצים לראות שאתה מספיק חכם לדעת לא לבוא לרמזור אדום או לצומת כל כך מהר, ושאתה יודע להוריד את ההילוכים.

almogas

New member
אופס שלח לפני שכתבתי משהו..

כן.. האומנם אני עדין לא למדתי נהיגה בקרוב מאוד אני יתחיל.. אבל שמתי לב מלא פעמים שאחי נוהג.. אתה עוצר מגיע לעצירה מלאה לוחץ קלאץ' מעביר לראשון ואז אתה מוכן לנסיעה.. מה גם שלא תמיד אתה רואה את הרמזור קילומטר מראש שהוא אדום .. לפעמים זה ממש שאתה מתקרב אליו רק אז הוא ניהיה אדום.. אז מה עושים? עוצרים מורידים הילוך עוצרים מורידים הילוך עוצרים עוד קצת מורידים לראשון ורק אז עוצרים עצירה מלאה?? ונגיד במקרה חירום? מה עושים? לא עוצרים? או לוקחים תזמן ומורידים לאט לאט..? הגיון פשוט גם יכול לעזור פה..

shame on you

New member
באמת נשמע יותר הגיוני שישר מעבירים

להילוך ראשון.. מה, ק"מ לפני הרמזור אני כבר אתכונן לעצירה? אגב, lsd600, זה שאני במגמת פיזיקה לא אומר שלמדתי פיזיקה
וחוצמזה מה אתה מטעה אותי?? יאללה, לך תעשה ביוטופ על קנוץ אדום זנב וארוך רגליים.

lsd600

New member
טוב.. תעצרי בחמישי.. נראה אם חבני

יעביר אותך... טסט זה טסט, לא נהיגה בשכונה.....!

מתן1002

New member
צודק..../images/Emo127.gif

צריך להוריד הילוכים בהדרגתיות לקראת הרמזור. ולא לעצור- עצירה מוחלטת ולהעביר לראשון ..

shame on you

New member
בעעע.. אני כבר אשאל את המורה נהיגה

אני סה"כ שיעור שלישי, יצא לי רק פעם אחת ליסוע בכביש בינעירוני, כשנסענו לתלמיד שהיה אחריי, שגר בעיר אחרת (זה היה בסוף השיעור הראשון שלי, שהיה שיעור כפול. נראה לי אני היחידה שכבר בשיעור מספר 2 נסעתי על הילוך רביעי =] ). במסגרת הלימודים השוטפים עוד לא למדתי בדיוק נסיעה מחוץ לעיר... שאלתי את השאלה כי אחת החברות שלי כבר בשיעור 20 והיא אמרה לי שמורה שלימד אותה, שהוא לא המורה הקבוע שלה (לפעמים מלמד אותה מורה אחר, כי המורה שלה הוא מנהל בי"ס לנהיגה, וכשהוא עושה טסטים פנימיים אז מורים אחרים מחליפים אותו), אמר לה להעביר את ההילוכים לא בהדרגתיות אלא ישר. אז רציתי לדעת אם הוא צודק...

lsd600

New member
החברות שלך לא יודעות לנהוג..

יודעות ללמוד רק פיזיקה... וצריך בהדרגתיות! נקודה!!!!!

shame on you

New member
זה לא החברה שלי שלא יודעת!

ככה המורה אמר לה! אז אולי הוא זה שלא יודע לנהוג.... ובסדר, הבנתי - צריך בהדרגתיות! אבל רק ליתר ביטחון, אני אשאל את המורה שלי! ואני אחזור אליכם עם תשובה בטוחה 100%! [אחרי השיעור שיהיה לי יום ראשון]

למעלה