יש לי בעיה

shir23

New member
יש לי בעיה

הכרתי מישהו נחמד מאוד יצאנו כמה פעמים הבעיה היא שאני לא בטוחה שאותו אני ממש רוצה. הבחור מקסים, יש לנו המון במשותף, אבל הוא ביישן מאוד, קצת רואים עליו שהוא חסר בטחון, ומבחינה חיצונית זה מראה על ביישנות,עצלנות, חולשה, לא יודעת. יכול להיות שאפשר לשנות מראה חיצוני הבעיה שאני מחפשת את השלמות, יש לי רמת ציפיות כ"כ גדולות מעצמי ומ:בן הזוג... מה לעשות???

הי לך, שיר23

נדמה לי שאף אחד מחברי הפורום, בארץ או בעולם, לא יוכל להגיד לך אם זה הבחור שאת רוצה או לא. החלטה כזאת תצטרכי, ככל הנראה, לקבל לבד. אני מניחה שככל הנראה יהא עלייך גם לבדוק עם עצמך, האם באמת אינך מציבה רף ציפיות בלתי ריאלי ?! (זאת תוכלי לבדוק אולי גם לנוכח יחסייך בעבר עם אנשים...) - האם יש בך ציפיה ל"אביר על סוס לבן ?" - זוהי בהחלט ציפיה לגיטימית, אך לחלוטין - לא ריאלית.... דעתי האישית היא, שבכל אדם יש צדדים חיוביים, וגם צדדים אפלים יותר, ואם תלמדי (וזאת בהחלט למידה) להסתכל על הצד החיובי - יילכו הצדדים האפלים ויתגמדו, עד כדי העלמות.... ואולי אז גם תוכלי לראות שביישנות אינה בהכרח חוסר בטחון. לעיתים, זו דווקא תכונה מופלאה של צניעות וענווה (שכ"כ חסרה בימינו אלה...), של קבלה, וחוסר התנשאות.... ויש, לטעמי, בביישנות, משהו באמת מקסים. מן תום, ועדנה.... יש בזה קסם מיוחד. בביישנות הזאת. אז לא אוכל לומר לך מה לעשות. אוכל רק להציע לך לבחון האם ציפיותייך ריאליות ? - כי אם לא, סביר שתנחלי עוד מספר אכזבות (ואולי גם פספוסים)בחיים, עד שתביני שזה בהחלט לגיטימי לרצות את ה"אביר על הסוס הלבן", אבל - עוד יותר מזה ריאלי לקבל שהוא קיים רק באגדות.... מאחלת לך, מכל לב, שכל האגדות יתגשמו עבורך !!!!!!!! זיו

סולו

New member
שיר המצפה

זה נפלא שיש לך ציפיות גדולות מעצמך - עלי והגשימי אותן!!! אך, לדעתי, לצפות מאדם אחר שישתנה בעבורך זה לא כל כך הוגן וגם לא כל כך קורה (וגם אם קורה זה זמני או כרוך בהתמרמרות). אם הבחור "לא מספיק" בשבילך המשיכי לחפש את זה שיספק אותך. מצד שני, אם את מחפשת שנים ולא מוצאת, אולי תשלימי עם העובדה שאין שלמות מוחלטת. ושמותר שלנשוא אהבתנו יהיו קצת פינות שאינן מהוקצעות, גם לנו יש כאלה. ובלבד, שאיזורי "חוסר השלמות" יתאימו לאלה שלנו ושנוכל לחיות איתן בשלום, בשלווה ובאהבה!! שנה טובה!!

shir23

New member
תודה לכם, אבל

קודם כל אני לא מחפשת מישהו כבר שנים אני בסה"כ בת 23 ורק התחלתי את דרכי. וגם הבחור נראה לי נורא טוב ונחמד, מה גם שטוב לי בחברתו. הבעיה שלי היא הסביבה, איך הסביבה (המשפחה שלי) רואה אותו. אז אתמול הוא היה אצלי ואמא שלי סתם באה אלי היום בבוקר ודיברנו... שאלתי מה דעתה? היא אמרה הוא נורא נחמד, ושקט, אבל יש לו קצת חוסר בטחון. ואני יודעת שמילה אחת לא טובה של אמא שלי יכולה להרוס לי הכל, ככה אני מרגישה.

שיר היקרה, למה חשוב לך מה אמא

שלך חושבת על הבחור? למה את צריכה להכניס את עצמך לקבלת החלטות עכשיו? את בקושי מכירה אותו. תני לקשר לזרום או שזה יהיה "זה"-ואז לא תשמעי בכלל מה אחרים אומרים. או שזה לא יהיה "זה"-ואז לבד תדעי את זה. אבל,אני שומעת בין המילים שלך,איזשהי אי שביעות רצון שלך מ"חוסר הבטחון "שלו. הוא לא ישתנה! את צריכה ברבות הימים להחליט אם זה מפריע לך,או שדברים אחרים אצלו חשובים לך יותר. ושיהיה לכם בהצלחה.

שיר חמודה !

בהתבגרות שלנו - אנחנו עוברים מספר שלבים. אחד השלבים היותר סופיים בהתבגרות הוא אכן להיות קשובים לעצמנו. להרגשתנו. לבטחון האישי והעצמי שלנו, ולסמוך על שיקול דעתנו, (גם אם אין לנו את החיזוקים לכך מהסביבה). אין לי שמץ של ספק שאימך רוצה ותרצה אך ורק טוב עבורך. אך יש שלב מסויים בחיים בו ההחלטות צריכות להתקבל על סמך שיקול דעתך הבוגר והאחראי, שלוקח בחשבון את מגוון השיקולים. מותר לך להתייעץ, ולשמוע, ולהקשיב - ולסנן מכל הנאמר את מה שמתאים לך. ובסופו של דבר - להחליט, כאדם בוגר - מה מתאים לך ומה לא. אני חושבת שעצם העובדה שבחרת להציג כאן דעה של "אמא שלי אומרת ש..." - אולי תומכת בהשערה שטרם הגעת לשלב ההתפתחותי המשמעותי הזה שבו כבר יודעים להבחין היטב בין לגיטימי לבין ריאלי. בין פנטזיה למציאות, וגם יודעים להבחין בין מה שאמא שלי אומרת, לבין מה שאני רוצה ומה שמתאים לי.... ברגע שתדעי מה רצונך, ותדעי להגן עליו - תלמד גם אימך לכבד את החלטתך. וזה בסדר שעוד לא הגעת לזה. זה שלב התפתחותי, שכל אחד עובר אותו, במוקדם או במאוחר.... עצם העובדה שתהיי מודעת לכך ששיקולים זרים מתערבים בשיקולייך ומשפיעים על החלטתך - תאפשר לך לווסת את המצב הזה, ותקדם אותך בהתבגרות - שלב אחד קדימה.... אמא שלי רצתה שאתחתן עם בחור דתי, למשל....אבל התחתנתי עם קיבוצניק כופר...והיא קיבלה וכיבדה את בחירתי, למרות הפער בין ציפיותיה הלגיטימיות לבין בחירתי הריאלית מקווה שלא סיבכתי אותך. תרגישי חופשי לשאול, במידה וכן.... הרבה אושר !!!!! זיו

shir23

New member
זיו ברוך

תודה לך על העזרה. לא את לא סיבכת אותי רק ניסית לעזור. אני כרגע רק בהתחלה, ויש לי המון התלבטויות, אז אולי אני יחכה ונראה מה יקרה, אם אני באמת יהייה שלמה עם עצמי אני הרי לא יוותר. אבל יקח לי זמן להגיע לשלמות הזאת, אני עדיין לא מכירה את הבן אדם. אז תודה לך. מאחלת גם לך רק אושר....

שיר,

אכן, יקירה, קחי לך את הזמן שלך, נצלי את ההזדמנות להכיר אדם נוסף בחייך.... ואני בטוחה שתגיעי, בסופו של דבר, להחלטה שהכי מתאימה לך ונכונה עבורך... ובינתיים - תהני לך מהכרות עם אדם חדש... וכמובן - תודה על איחולי האושר !!! זיו

shir23

New member
זיו.

אם תוכלי לראות את ההודעה שלי למעלה, אולי לך יש פתרון

בוקר יפה לך, שיר

חשבתי שהתייחסתי לכל הודעותייך. אין באמתחתי פתרונות קסם, רק עצות, שנרכשו במהלך החיים. אם תמקדי אותי לאיזו הודעה התכוונת - אשמח להתייחס שוב. שיהיה לך אחלה של יום זיו

shir23

New member
זיו

אני רשמתי פה עוד הודעה, על זה ביקשתי התייחסות, אבל זה בסדר, אני חושבת שהגישה הישירה והאמיתית היא הכי טובה. אז פשוט התקשרתי אליו ואמרתי לו שזה לא מתאים לי כרגע, הוא קיבל את זה בהבנה ולא כעס בכלל. אז......תודה! וחוץ מזה אח"כ התייעצתי עם אמא שלי וחשבתי ונגיד שההיתי מחליטה ללכת אז מה?. אולי זה דבר טוב. הבעיה שאני כל דבר אני ישר שוללת ומפחדת אז כנראה שאני צריכה להתחיל לפתח גישה אחרת....

שיר,

אין לי ספק שאת בדרך הנכונה. את בהחלט נשמעת לי בחורה עם ראש ואינטואיציה בריאה. סימכי על שיקול דעתך. והמשיכי כך. אני בטוחה שעוד תגלי שאין כמו ישירות וכנות. כל הכבוד לך על הישירות. אני בטוחה שלא רק שהוא לא נפגע - הוא בוודאי העריך את זה מאוד. שיהיה לך רק טוב. מכל הלב. ונחמד שבחורה צעירה כמוך משתתפת איתנו בפורום, ותורמת לדיאלוג שבו...כיף לנו !!! זיו

שיר יקרה

מן הסתם חלק מהבוגרים ו"המנוסים" שבינינו כאן הגיעו לשחיקה ולמשבר בזוגיות בגלל ציפיות שהיו בעצם אשליה בעת הכניסה לחופה. אולי המניע היה לרצות את ההורים, שרצו "שידוך מיוחס", אולי ציפיה לממש פנטזית חיים באמצעות חיבור לאביר המתאים או זה המחופש לאביר מתאים. אני מצמיד לינק לסיפור קצר שהתפרסם בפורום אחר ומשל שהגיב לו. נראה לי שתוכלי לקבל רעיונות לבחינת הלכי ליבך וציפיותיך מבן זוגך. בהצלחה.

למעלה