יש לי בעיה...

• פותח הנושא skyy
  • פורסם בתאריך

skyy

New member
יש לי בעיה...

יש לי בעיה ואני מקווה שיש פה מישהו שיוכל לעזור לי....התחלתי ללמוד במחשבים שפת סי....אמרו לנו להוריד מהאינטרנט תוכנה שנקראת TC מאתר של קורים של שפת סי...הורדתי את התוכנה ובתוכנה...כאשר אני רושמת תוכנית כבר על ההתחלה הוא לא מוכן לקבל את הפקודה הראשונה וזה מבטל אוטומטית את המשך התוכנית...(הפקודה המדוברת היא <include <stdio.h#....)אני לא כל כך מבינה למה זה קורה וממש אין לי מושג איך לגרום לתוכנה הזו כן לעבוד כמו שצריך....אשמח אם מביני עניין יעזרו לי להפעיל את זה כמו שצריך... תודה...

ASP zone

New member
תנסי להגדיר את תקיות הheaders.

יכול להיות שהן לא מוגדרות. הכי טוב לשאול את המורה שלך. תבדקי שכל קבצי הh נמצאים בתקיית הinclude שלך. תבדקי אם צריך להריץ איזה קובץ bat שיוצר את כל הקבצים. אני לא יכול לדעת בלי לראות מה קורה. את יודעת מה include עושה או שלא הסבירו לך?

skyy

New member
ובכן...

איך מתקינים את הheaders? שאלתי את המורה ומה שהוא ענה לי ממש לא עזר....כאילו לא עשיתי כלום...אין שינוי... איזה קבצים של ה-h צריכים להיות בתקיית הinclude? מה זה קובץ bat ואיפה אפשר להשיג אותו ואין להריץ אותו? אם אני אכתוב לך את התוכנית והטעויות שלה זה יעזור לך להבין מה קורה? אגב אין לי מושג מה זה הinclude הזה המורה אמר שזה פותח כל תוכנית וזהו..לא מעבר לזה...כך שאני לא ממש בקיאה בפקודה הזו ובמה שעומד מאחוריה...

ASP zone

New member
קובץ bat זה קובץ סקריפט של ווינדוס

זאת לא ההגדרה המדוייקת אבל עזבי עובדות, זה רק מפריע. שאלתי אם יש שם אחד כזה כי אם כן אז הוא יכול להיות יוצר לך את תקיית הheaders שלך. include לא פותח תוכניות. include זאת פקודה "טיפשה" שעושה בדיוק מה שאומרים לה. היא לוקחת קוד מקובץ שאת אומרת את שמו ומעתיקה אותו אליך, לקוד שלך בזמן ההידור (קימפול בלעז עם עיברות). כל קבצי הh/hpp צריכים להיות בתקיית הinclude שלך שיכולה להיות בטיז אל נאבי כל עוד אמרת לקומפיילר שהם שם (למורות שאני לא חושב שהוא ישמח להגיע לשם אבל זה סיפור אחר). אם תלכי לפורום שפות תכנות יעזרו לך יותר. (כאן מדובר באנליזה של קוד ולא בכתיבה). וסתם קצת שפה מקצועית, לטעויות בתוכנית קוראים שגיאות (או אזהרות תלוי מה קיבלת), לרשימת השגיאות קוראים error log. עומר.

למעלה