יש לי בעיה...

יש לי בעיה...

שלום אני בת 15 ויש לי בעיה של שגיאות כתיב. הכי קשה זה עם האותיות 'ח' ו- 'כ' ו-'ת' ו-'ט' אני מאוד מתביישת לכתוב ליד המורים שלי וחברות שלי אייך אפשר לפתור את הבעיה הזו..?

monica67

New member
לקרוא הרבה

תקראי הרבה ספרים כשרואים את המילים כתובות נכון זה מופנם ואח"כ כבר יצא מעצמו נכון. בהצלחה!

חנשר

New member
את יכולה לכתוב מילים

לפי משפחות מילים ,להעזר במחשב כי הוא מסמן שגיאות כתיב. יש שירשור שלם על זה,למטה שווה לך להסתכל. בהצלחה. יש ספר נחמד לתירגול ושמו כתיב במחשבה תחילה המחברים -דר רחל שיףו שירלי הר צבי. שבוע טוב.

פלגיה

New member
שלום לך

כמו שאמרו לך כבר - אצל רוב האנשים הרבה קריאה מסייעת לפיתרון בעיה של שגיאות כתיב, כי העין מתרגלת לראות מה "נכון" ומה לא נכון. מה שעוד יכול לעזור זה הבנה מאיפה המילה הגיעה ומה השורש שלה, ואילו מילים דומות לה. יש לי עוד רעיונות, אבל אותם - בהמשך

פלגיה

New member
ועוד דברים

תכיני לך פנקס עם רשימת מילים שאת עלולה לטעות בהן. את יכולה גם להשתמש במבעים שונים - כחול לט' אדום לת' ןכדומה, כדי שתזכרי יותר טוב איך כותבים. כדאי לשתף גם את חוש השמיעה - להקפיד על הגיה נכונה, לפחות של א' וה'. אפ את לא מתביישת - תבקשי מהמורה שתכין לך רשימה של מילים ששגית בהן (למשל במבחן) ועל כל מילה כזאת תתאמני בכתיבה לפחות עשר פעמים. בהגשת עבודות - כדאי לך להשתמש במחשב כי word יכול לסמן לפחות חלק מהטעויות. בהצלחה

מיכל שב

New member
אם אלו מילים ספציפיות

אז תזכרי בתוך משפט. למשל: אני אף פעם לא זוכרת מתי כותבים אלא ומתי אלה. אז אני תמיד בודקת במשפט שאני רוצה לכתוב אם הכוונה ל אלא אם כן או אלה הם.

שגיאות כתיב

לדעתי עליך לפנות ליועצת בית הספר ולבקש עזרתה באבחון מצבך כדי ללמוד ממנו מאיפה נובעות שגיאות הכתיב- ואז יינתנו לך המלצות של אנשי מקצוע איך להתמודד . בכל עיר ישנו מרכז מתיא- מרכז תמיכה יישובי שהיועצת יכולה להפנות אותך אליו לקבל סיוע והכוונה מקצועיים. אפשרות אחרת היא באמת לקרוא המון, כשהייתי צעירה אמא שלי נתנה לי להעתיק ספרים...כדי למנוע כמה שיותר את שגיאות הכתיב, ואז נעשתה בדיקה ע"י שתינו עם הרבה צחוקים ולמידה. בחרי את האפשרות הנוחה והמתאימה לך ומאחלת לך לשנה זו המון הצלחה בכל מה שתציבי לעצמך

למעלה