יש לי בעיה...

pampkin

New member
יש לי בעיה...

אני בת 13. אבא שלי מעשן מאז שהוא היה בן 20 (היום הוא בן 40). אני ממש ממש מודאגת בגללו. הוא מעשן כבר המון שנים, ואני ממש מפחדת עליו.... לא עוזר כלום. אני גם לא חושבת שהוא רוצה להפסיק לעשן. כשהייתי קטנה הייתי מחביאה את הסיגריות שלו. היום אני מדברת איתו ומפעליה עליו רגשות אשמה. לא עוזר כלום. הבעיה היא שאני מרגישה שזה רק הולך ומחמיר, הוא רק מעשן יותר ויותר. ואמא שלי... שכל החיים שלי אמרה שזה רע לעשן, שזה מקלקל את הבריאות, השנה היא התחילה לעשן לעיתים רחוקות, בסופי שבוע ובחופשות. עכשיו היא מעשנת כל יום! אני לא יודעת מה לעשות! אני כותבת לכם את זה עם דמעות בעיניים. מה אני יכולה לעשות??????

TuLa MasTuLa

New member
כנסי

קודם כל יפה מצדך שאת כלכך דואגת להורים שלך!(אני אפילו לא דואגת לאמא שלי ככה ואני בת 13.5) אני חושבת שאין מה לעשות בזה. אלה החיים שלהם ואת לא יכולה להגיד להם להפסיק וכל אלה. אפשר לדבר איתם כמו שאמרת, אבל אם זה לא עוזר אין מה לעשות. בכל זאת המון המון בהצלחה!

pampkin

New member
את צודקת, ואני מבינה את זה.

והבנתי אתזה כבר מזמן מאוד. המון זמן לא "נדנדתי" להם עם זה, אבל עכשיו אני מרגישה כאילו זה הולך ומחמיר, וחייבים לעשות משהו לגבי זה. לאבא שלי יש יום הולדת בקרוב. כדי לי לקנות לו את הסיגריה המדומה הזאת שגורמת לאנשים להפסיק לעשן? בהכל את צודקת, חוץ מדבר אחד. שזה החיים שלהם. נכון, זה החיים שלהם, אבל מהרגע שהם בחרו להיות הורים, הם צריכים לחשוב על ההשלכות של זה. את יודעת שמי ששואף את העשן של מי שמעשן לידו, זה יותר גרוע מלעשן??? אם יעשו לריאות שלי בדיקה, יגלו שהן כמו הריאות של אבא שלי לפחות. בזמן האחרון אני מרגישה כאילו הבית שלנו הפך מהבית הכי בייתי וחמים ובת"א, לבית קר ומסריח מסיגריות. וככה זה באמת. אני לא מדמיינת את זה.

Kps

New member
תאשימי את הסיגריות בהכל ../images/Emo13.gif

"אני לא מצליחה בלימודים בגלל שאני דואגת לבריאות שלכם, העישון שלכם הורס לי את החיים!"

TuLa MasTuLa

New member
חחחחחחח

הרעיון של הסיגריה המדומה בכלל לא רע,פעם ראשונה שמעתי על זה! מקווה שההורים שלך ירצו. ורגע הם מעשנים לידך גם?!אם כן,הם לא מתחשבים..סליחה שאני אומרת את זה! אבל ככה זה באמת, אל תתני להם לעשן לידך! את לא צריכה לסבול מזה!

pampkin

New member
לא,

הם מעשנים ליד החלון של הסלון. תמיד אבא שלי עישן בחלון של המרפסת כביסה, (יש לנו מרפסת כזו שבה יש את המכונת כביסה ויש בה חלון גדול ) אבל עכשיו הם מעשנים בסלון, לא כשאני ואח שלי שם, אבל כאילו שזה משנה...?! כל הבית מסריח, כבר אמרתי את זה. ונגיד אנחנו בטיול, או אפילו סתם בחוץ, אבא שלי תמיד מעשן. ואמא שלי תמיד מעשנת כשאנחנו אאצל סבתא שלי. הם משתדלים שאנחנו לא נשב על הסיגריה, אבל זה לא ממש עוזר.

TuLa MasTuLa

New member
טוב אז..

לפחות ליידך הם לא ממש מעשנים, שהבית מסריח זה באמת לא נעים..גם אצלי זה בערך ככה... טוב בכל אופן אני לא יודעת ניסיתי לעזור!

אני מבין את רגשותיך

הדבר היחיד שאולי יעזור זה שרופא המשפחה ידבר איתם .כמובן שעדיף לדבר איתם לפני שמתדרדר המצב הבריאותי .בהצלחה !

למעלה