יש לי בעיה !

Zoei23

New member
יש לי בעיה !

אני פרודה כשלושה חודשים, בגדול אני גם מבררת היטב לגבי הזכויות שלי אבל לא רק על זה אני רוצה לשאול (אז ..אם יש עורך דין בקהל).
יש לי מערכות תומכות כמו משפחה מדהימה שהיא אוזן קשבת וכן, גם סיוע כספי אם אני צריכה, על הבעיה שלי יודעים רק אמא ואבא שלי, אף אחד לא יודע מהמשפחה, חברים , קרובים וכו'... אני לא רוצה רחמים ולא רוצה תשומת לב, גם אף אחד לא באמת יכול לעזור לי.
בעלי (אין תיאור אחר לא?) מנהל רומן עם גרושה כשלושה חודשים, גרושה טריה שמנסה לתת לו כל מיני חיזוקים חיוביים. ממה שראיתי, היא מנסה למשוך אותו כמו כל אישה שרוצה בן זוג ועל הדרך גם מנסה לדרבן אותו לכל מיני מהלכים הזויים. לא ידעתי עד שלא ראיתי זאת במו עיניי בהתכתבויות ביניהם, בהתחלה הכל היה מאחורי הגב עד שגיליתי אדם אחר פנים מול פנים, הראש שלו כאילו הסתובב, כאילו שמישהו זר הולך בבית.
כשאני אומרת מהלכים הזויים זה אומר פתאום לצאת באמצע הלילה עם חברים ולחזור לפנות בוקר כמו מתבגר שלוש-ארבע פעמים בשבוע, צועק בלי סיבה, מתלונן על כל מיני שטויות ומנסה ליצור ריב על כלום, בסופי שבוע שהבנתי (בדיעבד) שהוא איתה הוא היה מטרטר אותי מכל מיני תירוצים של "עבודה" ואני בבית לבד, פתאום נשאר במשרד עד שעות אבסורדיות כשהוא חוזר וממשיך להתכתב בשירותים, במקלחת, במטבח ובסלון עם הראש בטלפון. בסופי שבוע כשהוא כבר היה בבית היה מסתובב עם פרצוף כאילו הוא באבל ובמוצאי שבת היה חוזר לחיים ועם ההתכתבויות שלו ממש בלילה. כשניסיתי לדבר איתו ולהגיד לו מה אני מרגישה הוא היה עושה לי עם היד "אוי, כמה שאת מטומטמת"...
על הרומן גיליתי ממש במקרה, בהתחלה לא תיפקדתי כל כך אבל אחר כך איכשהו הפסקתי לבכות. העלתי את זה בשיחה והוא בצחוק מזלזל גם אמר לי שוב שאני "מטומטמת" ואיך הגעתי למסקנה המטומטמת הזאת, עד שבעצם הראתי לו את מה שראיתי ומאז הוא שותק, אילם!
הוא מנסה למשוך את הילדים אליו ומנסה לסכסך, בעצם פתאום גיליתי שהסתתר לי בבית נחש ולא ראיתי, כאילו... מה היה פה בעצם?? איך לא ראיתי את זה לפני זה?
בגלל הרומן שלו מהצד, הרבה מהתכונות של זה מפריעות לי לנהל בבית סדר יום נורמלי כשהוא ואיך שהוא מתנהג מרגיש לי מזעזע, לבקש ממנו ללכת אני לא יודעת אם זה במקום או מהזכויות שלי אבל זה כבר בלתי נסבל והוא לא מוכן לחיות מחוץ לבית (הוא לקח לו חדר בבית) ומשם הוא מתפקד בצורה מזעזעת גם עם הילדים.
אני לא יודעת מה לעשות, מצד אחד אני אחרי ההלם ואחרי הבכי אבל אני ממש לא יודעת מה לעשות, כל עורך דין רוצה הון תועפות והוא כאילו גם גזר עלי עכשיו תהליך הוצאות של 50 אלף שקל על גירושים כי זה הצעד היחיד לעשות, הוא הרי ברומן מחבק ואני לא רוצה אותו בבית אחרי כל השקרים ובטח כל מה שקורה מסביב. (מגשר לא מעניין אותו, גירושים לא מעניין אותו אבל המצב הנוכחי ממש לא מוצא חן בעיניי כשאני תלויה באוויר).
אני לא יודעת מה לעשות עכשיו, אני לא רוצה להשאר באוויר והוא לא משתף פעולה, אמרתי לו שאני מאוד רוצה לסיים את זה ולא משנה באיזו דרך יבחר אבל הוא לא עונה לי על זה, כאילו הוא איזה רוח רפאים, הילדים רואים את זה ואני לא מעוניינת שיראו וירגישו את הדברים האלה.
אני לא מבינה למה הוא מתנהג ככה אם הוא בחר במה שבחר, כשמצד שני, זה מגעיל אותי ואני אומרת את האמת, זה ממש מגעיל ודוחה אותי להיות ליד בן אדם כזה (אני שוברת את הראש שלי וצוחקת על עצמי איך אף פעם לא הסתכלתי ימינה או שמאלה כשהיו לי מאות הצעות מגברים, עשה לי קרניים כשאני בעצם בלי אוויר ובלי כוחות אחרי האדם שהייתי בזוגיות הזאת והוא... בסבבה זורם וזה אמור להיות בסדר ומותר לו).
לא יודעת, אני אשכרה כנראה רואה את העולם הזה עקום!
אשמח לעצות שלכם אם יש. תודה רבה!
 

אמרלדה

Active member
לדעתי ומניסיוני

המצב הזה מאוד מאוד לא בריא, גם לך לא. לא רק לילדים (בני כמה הם, אגב? בערך).

אני רוצה להפריד בין מה שקורה בלבך ובנפשך לבין מה שקורה בבית ובצורה רשמית. אתייחס קודם לאחרון. את קוראת לעצמך פרודה, אבל את מספרת שאת פרודה בתוך הבית. אני מבינה שבעלך לא דיבר ולא מדבר על גירושין או על עזיבה. הוא גם לא מוכן לעשות שום צעד שהוא בכיוון. כיוון שכך, את בבית עם הילדים וחייבת לחיות עם זה על אף כל מה שקורה אתו.
לו נוח. הוא מנהל את הרומן וחי את החיים שלו, המנותקים ממך, בתוך הבית.
ובכן, את לא חייבת לחיות עם זה. קודם כל את חייבת להוציא אותו מהבית. אינני יודעת איך, אינני יודעת לגבי זכויותייך, אבל זה הדבר הראשון שאת חייבת לברר. לא ברור לי מה זה "אני מבררת" כאילו זה תהליך. לכי לעו"ד ו/או לויצו, נעמת, אם אין לך כסף לעו"ד ובדקי את הזכויות שלך. עשי את זה מחר או ביום ראשון, ואז תדעי מה לעשות, כצעד ראשון. אמרת שאת לא יודעת מה לעשות. הנה התשובה: תוציאי אותו מהבית בכל דרך. בכל דרך! הבהירי לו שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. חיים נפרדים מנהלים בחוץ, בנפרד. אבל, כמובן, את צריכה להישאר במסגרת החוק. לכן בדקי אותו, קודם כל. ויצו או נעמת יתנו לך תשובות גם בלי לשלם הון.

לגבי כל השאר: כל מה שאת כותבת שהוא עושה ורוצה וכולי - לא מעניין אותך ולא צריך לעניין. הרצון שלך בגירושין נכון ובמקום, וכמה שיותר מהר יותר טוב. השלבים שאת עוברת הם נכונים וטובים, ואת עוברת אותם נכון. התאבלת, הבנת, החלטת לא להישאר במצב הזה (ודאי שלא) ושאת רוצה להתגרש. לכי בעקבות זה, את בסדר גמור.

לא אומרת שהנושא הרגשי סגור. במצב כזה, להתאבל ולפחד ולהיעצב ולכאוב לוקח הרבה זמן. אבל עברת את ההלם הראשוני ושרדת אותו. הדרך היחידה להגיע לטפל ברגש היא קודם כל לעשות את מה שצריך לעשות: לא לתת למצב להמשיך כפי שהוא ולעשות צעדים לקראת סיום.

לגבי הכאב וההתנהגות הנלוזה שלו ומה עושים עם הנפש הפגועה וכולי - סיפור נפרד. קודם כל טפלי במה שצריך. העשיה תעשה לך טוב וזה גם נכון. אחר כך חזרי לכאן. אנחנו נהיה פה ונוכל לעזור. את יכולה תמיד לחזור ולשאול או סתם לקטר, או לשאול מה הלאה. חיבוק.
 

איציק3332

New member
תשמרי ותשיגי הוכחות שהוא בגד

אם מסית את הילדים נגדך תנסי להשיג הוכחות.
לדעתי אין צורך בעורך דין יקר,אבל לא נתת נתונים בני כמה הילדים?יש לכם רכוש משותף?
בבית משפט האזרחי לפי מה שזכור לי את יכולה לקבל יעוץ משפטי בחינם או בתשלום קטן.
העורכי דין של עיניני גירושים הם ברמה נמוכה וחלשים מאוד וכל אדם שלא למד משפטים יכול לגבור עליהם,הם לא עושים ותורמים הרבה.
ברבנות את יכולה לפתוח ולנהל את התיק לבד בלי עורך דין באזרחי לא בטוח.
תתחילי לעבוד נגדו ולהשיג כמה שיותר הוכחות . בסופו של דבר שווה לך לשלם בשביל לצאת מהגיהנום הזה
 

מריוס זכריה

Member
מנהל
לחיות עם אדם שהתחרפן

זה מאוד מאוד קשה.
אבל זה בדיוק הזמן שבו הכי משתלם להיות מאופקת, רציונלית, חכמה.
בהחלט לדבר במיידי עם עורך דין. לא להוציא עכשיו 50,000 ש"ח, אלא רק שיחה אחת לייעוץ. זה לא הרבה כסף. כמו כן, לחפש ייעוץ חינם או מוזל (בנוסף, לא במקום עו"ד פרטי) בויצ"ו, נעמת, אולי ברווחה בעיר שלך או גופים אחרים.
להיות חזקה ולפעול בשכל.

להישבר רגשית תוכלי אחר כך... כשזה כבר יהיה יותר בטוח. כרגע את במלחמה. את לא יכולה להרשות לעצמך חולשה.
____________________________________
מריוס זכריה, מטפל, מנחה ויועץ אישי, זוגי ומשפחתי
http://www.marius.co.il
 

נוסעת27

New member
להחליף מנעולים בבית

כשהוא יוצא לעבודה, ולערום את כל החפצים שלו מחוץ לדלת.
&nbsp
 
זאת עבירה פלילית

אסור לעשות את זה אפילו לדייר בדירה שלך שלא משלם שכ"ד. לא כל שכן אדם בביתו שלו עליו הוא משלם וחתום על חוזה שכירות או משכנתא. אם אין לו צו הרחקה, הדבר הבא שיקרה זה שיבואו שוטרים לעצור אותה... אם היא לא רוצה לחיות איתו, היא יכולה לארוז את עצמה ולעבור דירה אבל נדמה לי שזה לא מומלץ מבחינה משפטית.
 

A לוןA

New member


 
אין ברירה

החיים חרא. הבעל שלך לא רק בוגד בך אלא גם ממרר לך את החיים . במצב כזה יש לך שתי ברירות . או לקחת את עצמך עם הילדים ולצאת מהבית להורים שלך (אם את רוצה ואפשרי- אבל לא הייתי עושה את זה מבלי להתייעץ עם עו"ד קודם ) או להתחיל לאסוף עדויות על בגידה , על חיים בלתי אפשריים , ללכת לעו"ד עם ביצים , ולבקש להעיף את הבנזונה מהבית על מדור שקט ושליו. במקביל להגיש בקשה למזונות זמניים לך ולילדים . אם הוא עושה פרצוף כאילו שהוא באבל שלפחות יהיה לו על מה . בהצלחה .
 
נשמע לא קל


ונשמע שקיבל ממנה 'ייעוץ' לא לעזוב את הבית.
אם אין עם מי לדבר, ואת לא יכולה להושיב אותו לשיחה, בהחלט להשקיע בהשגת ראיות קונקרטיות של קשר. במקרה שלו זה לא נראה מסובך. להתייעץ עם עו"ד אתמול, וללכת צעד צעד.
חיבוק.
 

שילה1

New member
ובכן-צועק מקלל וכו'.זה רק יחמיר.

באחת הפעמים שהוא משתולל,הקליטי אותו והזמיני משטרה.הסבירי להם שאת והילדים חשים מאוימים.
הם ידעו מה לעשות ובעיקר -איך.גם זו אלימות!
מכאן-תדעי מה לעשות,אחרי שתתיעצי ומהר.
חיבוק ענקי לעידוד.
&nbsp
 

גארוטה

New member
סליחה.. אבל

איפה קראת "צועק, מקלל , משתולל"?
3 פעמים קראתי ולא מצאתי
משטרה? על מה? שהוא מתעלם, מסתגר בחדר ושותק?
 

שילה1

New member
מטומטמת (כך מכנה אותה)ולא רק....קראי שוב ובעיקר-

בין השורות.
 

גארוטה

New member
מטומטמת

זו לא מילה שבגינה מזמינים משטרה...
המשטרה, אם תבוא, זה רק אם יש איומים ו/או אלימות פיזית ולא כי בעל עשה לאשתו תנועה ביד שהפירוש שלה 'מטומטמת'.
 

שילה1

New member
שששש למה צועקת? הערת כבר את כל השכנים!


לא חשוב.לא מגיעה להם שנ"צ!
 

נוסעת27

New member
אגב

כרגע את על קטגורית מסורבת גט. למרות שאני בזה לכל מערכת הרבנות, אין לך יותר מדיי ברירה ואת יכולה לפנות אליהם. עצם העובדה שהוא בגד, מסתגר בחדר אחר ומנהל חיים נפרדים (למשל, לא שוכב עם אשתו, שעל פי הרבנות זאת עילה לגירושים) הם יכולים להתחיל להטיל עליו סנקציות שונות כגון להקפיא את חשבון הבנק וכד'. רק קחי בחשבון שזאת אופציה לטווח הרחוק מאוד כי הדיונים הם סחבת אחת גדולה ומעיקה ועד שמשהו זז יוצאת הנשמה.. שווה קודם לפנות לייעוץ משפטי, אבל דעי שיש את האופציה.
 

נשואה261

New member
תיראי

כמו שאמרו לך צריך קודם כל להוציא אותו מהבית שתרגישי מוגנת ותדעי לפעול נכון ולא ברגע של עצבים , או בחוסר נוחות!!! לפי דעתי תתחילי לפתוח תיק בבית משפט לענייני משפחה זה קודם כל פה התהליך יהיה קצר יותר מאשר ברבנות ... כי בדרך כלל ברבנות אם הוא הולך ראשון לפתוח שם תיק הם יהיו לטובתו ואחר כך יהיה בעיה רצינית וזה יכול לקחת שנים וגם רוב הפעמים לטובת הגבר מתוך רחמים הוא כמעט ולא משלם מזונות ... בקיצור תיהי חכמה קחי עו״ד טוב תפתחי תיק בבית משפט ומפה תתחילי לפעול לטובתך ולטובת הילדים
 

Zoei23

New member
תודה רבה!,

אני לוקחת איתי את העצות החכמות שלכם.
תודה רבה על הזמן וההשקעה לכל מי שניסה לעזור לי.
זה מנחם ומחזק שבאמצע הדרך יש גם אנשים כמוכם.
 
למעלה