יש לי בעיה

orli997

New member
יש לי בעיה

חג חנוכה, נס כד השמן, נצחון המכבים על האוייב הגדול, וכו... הרבה סמלים אבל...... אתמול קראתי על היסטוריון מפורסם (שכחתי את שמו) שכתב שסיפור הנס כד השמן הומצא 350 שנה אחרי סיפור המכבים, והאוייב הגדול שהמכבים היו צריכים לנצח היה לא אחר מאחיהם המתנגדים לעול תורה שמלחמה אחים הביאה את היונים כביכול לגשר אבל אז ראו כי טוב ובחרו להישאר קצת, בקיצור הרבה עובדות היסטוריות שקצת עוררו את מחשבות הכפירה הכה אהובות שלי, מה דעתכם? מכירים קצת את הטיעונים? ובכלל ההיסטוריה משוכתבת? עד כמה נכון הסיפור הגבורה? או שהכל עניין של הרצון שלנו להאמין?

לא ממש מכירה את הסיפור../images/Emo12.gif

ויחד עם זה, אני לא יודעת אם הייתי מתפלאת למצוא אותו "נכון" היסטורית... לא יודעת למה, משום מה נדמה לי לא פעם, שמי שהעבירו לנו את ההיסטוריה, לא באמת העבירו את מה שהיה, אלא את מה שרצו שנחשוב
יש מצב לקישורים? מקורות מידע בנושא, כאלה? חוצמזה,
שבוע טוב לכולנו

orli997

New member
הנה משהו מעניין

קנאים צמאי דם אחד החגים המרגשים ביותר והמעודדים בגלריית מועדי ישראל הוא חג החנוכה, חג שמספר השירים והסיפורים שסופרו עליו במרוצת הדורות הוא חסר תקדים. במרכזו של מיתוס החג עומדות פרשות הגבורה של מתתיהו ובניו מזה ושל חנה ושבעת בניה מזה ודורות החשמונאים מזה ומזה; עומדות ומזינות ילדים ומבוגרים כאחד. ברצוני להעמיד את חלקי המיתוס הזה על דיוקם. בדומה למיתוסים של מצדה ובר כוכבא, גם סיפורי המקבים והחשמונאים זכו לעירוי מיוחד משלהי המאה הי"ט, כשגויסו חד-צדדית לטובת הרומנטיקה הציונית וצדקת דרכה בארץ ישראל. חיפשו גיבורים כפי שהיה מקובל בכל רעיון ותנועה לאומית, חיפשו, מצאו, יצרו מיתוס והערו אותו לוורידי העם דרך מערכות החינוך הרשמי והאגבי. אבל הבודק את עלילות המקבים והחשמונאים ימצא את עצמו מבקש להתרחק מכל זיקה מוסרית אליהם, אם שוחר הומניזם הוא. הכל החל במודיעים (מודיעין), כשמתתיהו - קנאי קיצוני פסוודו-סהרורי - החליט לגרור את העם למרידה בשלטון ההלניסטי ובסימניו, וכל זאת באקט של שיסוף גרונו של מתייוון יהודי, ש"העז" להביע בפומבי את דעתו התיאולוגית. http://www.hayadan.org.il/BuildaGate4/general2/data_card.php?U=no&ItemID=388980771&CNumber=10242994&lan=en&SiteName=hayadan&SearchType=Product&ValuePage=Product זה משהו אחר אבל גם אינפורמציה מעוררת מחלוקת, אני מחפשת איפה קראתי את זה, צריכה להיזכר בשם ההסטוריון הזה

וואלה...

עדיין נצמדת לתשובתי הקודמת, ולא ממש אופתע אם זה "יתגלה כנכון".

למעלה