יש לי בעיה

עירית4

New member
יש לי בעיה../images/Emo5.gif

הרבה אנשים ששומעים שאני רוכבת על סוסים נכנסים לויקוח: "למה לגרום לסוס לעבוד בכוח כשזו חיה שבמקורה היא חיית פרא שרגילה לטבע? זה לא נראה קצת לא מוסרי?"-ככה הם אומרים. עכשיו, אני לא טובה בויכוחים ונימאס לי לצאת בהרגשה של נאכס כל פעם. בבקשה תעזרו לי למצוא טענות כנגד.

abup

New member
התשובה פשוטה

אם לא היה מי שרוכב עליהם לא הי שווה להחזיק אותם כי כל דבר עולה כסף בעולם הזה ואם לא היה יוצא מזה איזו שהיא תועלת אז היו הורגים אותם ... אם ראית פעם בערוץ נשיונל ג´אוגרפיק את התוכנית על הסוסי מוסטנג אז מסבירים שם על כך שיש "יותר מידי" סוסי מסוטנג (נראה לי זה ביוטה בקיצור באיזור המדברי של ארה"ב) ואין להם מספיק איזורי מחיה.. אז שמים אותם במכלאות ענקיותת ממש כמו כלבים.. ומחכים שיבואו קונים.. רק תדעו שזה ממש מציאה שם מוכרים שם סוסי מוסטנג יפים לאללה בגרושים.. אבל לא כמובן שכמות הסוסים גדולה מהביקוש אליהם אז לכן בסופו של דבר שאין יותר מקום לכל הסוסים אז הופכים אותם ל-
לא סתם בצחוק (דבר נורא להגיד על סוסים) אבל מרדימים אותם... אז עדיף לתת לסוס ל"סבול" מקסימום 4 שעות ביום וכמובן שהוא מקבל תמורה על זה (אוכל שתיה טיפול הולם וכ´..) ולא ירדימו אותו... זו לפחות דעתי אם יש מישהו עם דעה שונה משלי שיכתוב..

טענה.

בזמנים המודרניים סוסים לא יכולים לשרוד לבד בטבע. האדם מעניק להם בית, אוכל, טיפול ודואג להמשכיותם. בתמורה הם עובדים בשבילו, בעבר זה היה בשדות וכאמצעי תחבורה ממקום למקום, אז לסוס היה תפקיד מאוד חשוב והיה לו צורך. כיום אין לסוס צורך מיידי בחיי האדם, אבל במקום לזרוק את הסוסים או לצוד אותם או לאכול אותם וכו וכו, האדם והסוס שומרים על הברית הבסיסית ביניהם שאומרת - האדם דואג לכלכל את הסוס ולדאוג לו, והסוס מתחייב לעבוד בשביל האדם. כיום עבודה היא רכיבה, ויש הרבה סוסים שנהנים מהרכיבה לא פחות מהאדם. סוסי בית ספר כמו שכבר אמרתי הם אלה שנוטים לסבול, אבל יש גם בני אדם שסובלים בארצות העולם השלישי.... למה שלא תגידי למי שמתווכח איתך שבמקום לדאוג לסוסים שיתחיל לדאוג לאחיו בני האדם במקומות שונים בעולם?

ביות

מענין אותי אם לאותם אנשים יש כלבים. מה לדעתם ההבדל? הסוסים שאנו רוכבים עליהם מבויתים, ולכן זה יחסי תועלת הדדית. רק חשוב לשמור על רווחתם וצרכיהם (החל מאוכל, דרך חברה וכלה באהבה). זו דעתי.....

1VeReD

New member
נגדדדדדדדדדדד

חשבתי על זה קצת אז ככה הסוסים שאנחנו רוכבים עליהם בויתו והם שונים מסוסי הפרא שאפשר לראות בכמה מקומות בעולם (אפילו בארצנו) והם סומכים עלינו שנדאג לנו הם לא יסתדרו הכי טוב בלי האדם... ובקשר לרכיבה עליהם אפילו הייתה הודעה בפורום לפני כמה זמן על מי שהיא שהייה לה סוס והיא החליטה יום בהיר אחד שזה לא טוב לו ואחרי שבוע היא ראתה שהסוס נראה סובל מזה שהוא כל היום עומד באוורוה מקווה שעזרתי בטיעוני הנגד...

shai00

New member
הנה עזרה......./images/Emo101.gif

לסוסי פרא אין מקום בפאקינג עולם... אנחנו דואגים להם ואנחנו אפילו דואגים להם עוד יותר כאשר אנחנו רוכבים עליהם כי הם מוציאים את האנרגיה שלהם במקום לעמוד כל היום באורווה. חוץ מזה אם תשימי סוס שגדל באורווה ותשחררי אותו בטבע הוא לא ישרוד בשקל. אז מסכנה- עדיף לסוסים שנרכב עליהם... ושענינו על אותה תשובה חמש פעמים. יאללה ביי love u all shai

עירית4

New member
תודה../images/Emo24.gif

תודה לכולם! אני אנסה ליזכור את תשובותיכם לויכוח הבא. עירית

1VeReD

New member
אם תשכחי תרימי ../images/Emo33.gifונזכיר לך ../images/Emo24.gif

אם

למעלה