יש לי בעיה

יש לי בעיה ../images/Emo4.gif

זה קצת ארוך, אבל אני אשמח אם תקראו עד הסוף
חברה שלי ואני החלטנו ליסוע לחופשה לפני גיוס בסביבות ספטמבר. העניין הוא שהיא די סובלת מבעיות גב (תהרגו אותי, אין לי מושג למה) ואני ממש מפחדת שהיא תהרוס לי את החופשה הזו עם הזהירות המתמדת על הגב שלה. זה מתחיל מסחיבת המזוודות שלה (היא לא כזאת נכה, פשוט זה מסוכן לגב), נמשך בכך שאי-אפשר לעשות טיול ג'יפים, ומסתיים בזה שאפילו להנות ממועדון אי-אפשר ! וזה נורא מבאס. נורא נורא מבאס. (את הדברים הללו אני אומרת על סמך ניסיון של טיסה איתה לחו"ל במסגרת המשלחת לפולין.. שזה לא היה טיול כיף, אבל נאלצתי להיות אבא שלה מעטים לא ספורות ביציאות וכניסות לבתי מלון עם המזוודות למשל.) יכול להיות שמצב הגב שלה השתפר מאז, אבל מפריצת דיסק לא נפטרים כ"כ מהר ומי שסובל מבעיות גב, יודע איזה הגבלות זה גורם.. העניין הוא שאני באמת לא יודעת מה לעשות. אני איכשהו ניגררתי איתה לתכנון טיסה לחו"ל, בלי לחשוב על מצב הגב שלה והצורה בה הוא יכול להשפיע על הנסיעה שלנו. מצד אחד, אני לא יכולה להגיד לה שהגב שלה מבאס לי ת'תחת (משחק מילים שכזה
) ושאני לא רוצה לטוס איתה לחו"ל, מה גם שאני ממש לא רוצה לוותר על נסיעה לפני הגיוס. ומצד שני, אני לא רוצה ליסוע לשם ולסבול ! זו לא המטרה... בעיה נוספת היא שחברות אחרות שלנו כבר מתגייסות עד אז או שהולכות לשנת שירות. ואנחנו מאוד לא רוצות לעשות את הנסיעה ביולי- אוגוסט, בגלל שנורא חם ומוצף עכשיו באנשים (בעיקר באילת.. שגם על זה חשבנו) אני ממש בבעיה. אשמח לשמוע את דעתכם ועצתכם

יסמין43

New member
ראשית, אם לא תסעי איתה,

יש לך עם מי לנסוע? כלומר, הנסיעה איתה היא על חשבון נסיעה אפשרית אחרת? שנית, עד כמה את אוהבת אותה? עד כמה הנסיעה איתה, עם האדם המיוחד והמסוים הזה, חשובה לך? עכשיו, אם את מגיעה למסקנה שיש לך נסיעה אפשרית אחרת, וגם האדם הזה לא חשוב לך והוא יעיק עלייך יותר משיתרום לך, אז... את צריכה לעשות חושבים. יכול להיות שאת לא צריכה להגיד לה - "אני לא רוצה בגלל", וכולי, אלא לשבת איתה ולדון ביחד באופן גלוי במה המצב הבריאותי שלה עלול להגביל אתכן או להטיל עלייך עול. בשורה התחתונה זה שיקול שלך וחישוב שלך.

freedom rider

New member
לא ממש בעיה

את צריכה להחליט מה יותר חשוב לך: 1) החברות שלך איתה 2) טיול שכולל טיולי גיפים ומועדונים. 3) טיול בכלל - יש לך אפשרות לנסוע עם חברה אחרת? וברצינות - יהיו לך עוד מספיק הזדמנויות לטיולי גיפים בחיים. העולם הוא גדול, ומה שלא תראי ותחווי בפעם הזאת תראי ותחווי בעוד כמה שנים. לעומת זאת, טיול לחו"ל עם חברה טובה לפני הגיוס זו חוויה שלא ניתן לחוות בעוד שנתיים - זו הזדמנות חד פעמית. לאן חשבתן לנסוע - דרך אגב? תעשו טיול מתורבת, בלי גיפים. מזוודות אתן לא חייבות לסחוב - בשדה תעופה תקחו סבל, ובמלון יסחבו לכן אותן גם כן תמורת טיפ (מה לעשות - זה יעלה עוד קצת כסף - אבל שווה את זה). וחוץ מזה - אתן גם יכולות להפרד בזמן הטיול - נניח אם תהיו בפריז ואת תרצי ללכת לדיסנילנד - אז תקחי יום, תלכי לדיסנילנד, והיא תלך לה ללובר, נניח. לא יקרה שום אסון. מקווה שעזרתי.

קודם כל תודה..

דבר שני, אנחנו מתכוונות לצאת לחופשה במקום כמו רודוס/קוס/איוס כאלה.. והטיול ג'יפים הוא רק להמחיש את המצב.. זה מתחיל בזה ונגמר במשהו אחר. הכי מפריע לי שהיא נגיד לא יכולה להחזיק הרבה זמן מעמד במועדון או משהו כזה ולרקוד.. שזה עיקר הבילוי בערבים למשל. העניין הוא שבתקופה הזו אין עוד את מי לצרף שתוריד קצת מהעול של שתינו אחת על השניה, כי בתכלס הרבה יותר כיף ליסוע בחבורה, נגיד ארבע או חמש בנות. אנחנו לא מאורגנות עוד ליסוע ממש עכשיו, כי אנחנו גם מתכוונות לעבוד וממילא הגיוס שלנו מאוחר יחסית, ככה שאין לנו למה למהר ולהיות בחום ובצפיפות של יולי-אוגוסט. עיקר ההתלבטות שלי היא אם ליסוע או לא.. כי ממש אין לי רעיון אחר איך לפתור את הבעיה.

resputin

New member
אבל זה שאתן נוסעות יחד, לא אומר

שאתן צריכות להיות אחת בתוך התחת של השנייה כל הזמן- וסליחה על הביטוי :). מקומות סטייל רודוס\קוס\איוס הם גם אחלה למסיבות פרועות בלילה והוא סתם להתפנן במלונות או להסתובב קצת. וגם אפשר להנות במסיבה מבלי לרקוד שעות.. אני בטוח שהיא רגילה לפריצת הגיל והמגבלות שנובעות ממנה. אם אכן תצאו יותר משתיכן בקבוצה, אני חושב שלא כולן יהיו במצב רוח לחגוג כל לילה וירצו גם לעשות דברים אחרים. מצד שני, אני מבין אותך בכך שאת רוצה באמת להנות בטיול הזה ולחגוג והכל, אבל אלו דברים שאת תצטרכי לדבר איתה קודם.

בלגאנים

New member
הכל תלוי באיך היא תופסת את הבעיה

הזאת בגב אם היא אחת שלמרות הכל, בקטע של לבלות וליהנות, ונוטה לא להזכיר ולהקצין את הבעיה- אז אחלה אבל אם היא אחת שכל מטר שתזוזו תתחיל להגיד שזה לא טוב ולא נוח, זה רק יעיק ויגרום לכל הטיול להיהרס תחשבי במקרה כזה אם כדאי בכלל לצאת לטיול אבל אם כמו שאמרו פה, יוצאים כמה אנשים ביחד- זה עדיף, כי תמיד יהיה את אלה שירצו להישאר וכאלה שירצו ללכת, ואין הסתמכות רק על מישהו אחד.

למעלה