יש לי בעיה קלה

galahead

New member
יש לי בעיה קלה

טוב, אז ככה: יש לי כבר כמה זמן בעיה בברך ולאחרונה הכאב התגבר בעקבות תנועה סיבובית לא טובה עם הברך. האיבחון של האורטופד הוא שיש לי גירוי או אולי קרע קטן במיניסקוס. הופניתי לפיזיוטרפיה ואני מתחיל אותה בשבוע הבא. אם הבעיה לא תעבור אני אולי אצטרך לעבור אורתוסקופיה... בינתיים הדבר מגביל אותי מאוד באימונים (האימונים כוללים תנועות רבות והפעלת משקל על הברכיים, אם לבעיטות ואם לטכניקות אחרות). האם מישהו מכם סבל מבעיות דומות בברכיים ואם כן האם פיזיוטרפיה ו/או הליך ניתוחי הם דבר שפותר את הבעיה לחלוטין ואם כן מה זמן ההחלמה והמנוחה? בתודה מראש ובבקשה לענות רק מי שיש לו מה לענות... :)

לפתור ולא להזניח!!!

מומלץ לפנות לטיפולו של מטפל טוב כלשהו, שבקיא בבעיות כאלה. זה לא משנה איך קוראים למטפל (אורטופד, הילר, נטורופת וכולי) כל זמן שזה מטפל שמומחה בסוג הזה של הבעיות. זה לא נשמע כלל משהו חמור... בינתיים! אבל זה יכול בקלי-קלות, באמצעות תנועה לא נכונה או אימון לא מתאים, להפוך לבעיה הרבה יותר חמורה, מבלי שאפילו תרגיש בכך... אז טפל בה באופן מיידי ואל תדחה זאת בעוד שבוע ובעוד שבוע... בשום פנים ואופן אל תזניח את הבעיה. והמונח "הזנחה" במקרה זה, כולל באופן נחרץ את המונח "החמרה". במלים אחרות: לא ליצור החמרה בבעיה! אם אתה מתאמן בשיטה שיוצרת לחץ על הברכיים ועלולה באופן כלשהו לגרות את הבעיה ולהחמיר אותה (המדריך שלך יכול לתת לך תשובה מוסמכת על כך) - הפסק את הסוג הזה של האימונים עד שהברך תחלים לגמרי. בנוסף לכך, אחרי שהיא תחלים לגמרי, מומלץ מאוד לחזור לאימונים בדרך שונה (מה שנקרא "הפקת לקחים"), כך שלא תגרום לעצמך נזק דומה פעם נוספת. בהצלחה בפתרון מהיר של הבעיה הקטנה, לפני שהיא הופכת לבעיה כרונית ו/או גדולה, שלך, בן נ.ב.: ניתוח בשלב זה לגמרי לא מומלץ, אבל כדאי לך מאוד להשתמש בתחבושת אלסטית מקצועית התומכת בברך כמו שצריך. זה יכול רק להועיל, עד לתחילת הטיפול המקצועי בך. כמו כן הקפד בינתיים להשתמש בכל טווח התנועה הבסיסי של הברך בחיי היומיום ואל תביא את הברך לשהיה סטאטית בתנוחה אחת למשך שעות רבות. וכמובן: אל תאמץ את הרגליים!

למעלה