יש לי בעיה עם החרדון..

פרוצקה

New member
יש לי בעיה עם החרדון..

כפי שאתם יודעים אתמול קניתי דרקון מוזקן ויש לי בעיה קטנה.שקניתי את מרצדס המוכר נתן לי גם תולעי קמח כדי להאכיל אותו בימים הראשונים. אני קראתי שתולעי קמח זה לא כלכך טוב לדרקונים וגם התולעים כבר מתחילים להגמר. הבעיה היא שאני לא מוצאת מקום איפה שאני יכולה לקנות צרצרים. חנויות בע"ח לא מוכרים כי כנראה שאין הרבה ביקוש. האם אתם יודעים על מקום שבו אוכל להשיג צרצרים? אני מאיזור ירושלים.מגדלי הדרקונים! איפה אתם משיגים את הצרצרים שלכם?

salingre

New member
אני יודע...

שיש ברינתיה-אצל ילד הג'ונגל... ונראה לי שגם בבית החיות אבל אני לא בטוח, כפר הנגיד.

פרוצקה

New member
אז ככה?

איפה זה רינתיה? אני לא יכולה לנסוע לבית החיות כל שבוע כדי לקנות את הצרצרים ואין לימושג איך להרבות אותם בבית. אני קניתי את החרדון בבית החיות. איזה מקום מדהים!

tomdror123

New member
תשובה

תראי את פשוט יכולה לקנות כמות גדולה ולא להרבות אני מגדל תיקנים אפרקאים אני לא מהרבה אותם פשוט שם להם אוכל והם חיים מזה

פרוצקה

New member
אבל עדיין...

די קשה לי להגיע למקומות האלה גם על בסיס חודשי. אבל כמה כבר אפשר לקנות מבלי שהם ימותו מזקנות? אני צריכה לנסוע לשם לפחות כל שבועיים לא? עם אני קונה כמות גדולה יש מצב שהם פשוט..יתרבו...לבד?

אילון פ

New member
כן רוב הסיכויים שהם יתרבו לבד... מה

חשבת שאת אמורה לעשות... מגדלים אותם בקופסא עם התנאים המתאימים (לא קשה בכלל) והם מתרבים לבד... הנה קישור למאמר פשוט לגידול צרצרים להאכלה...

פרוצקה

New member
האמת שזה קצת שונה..

כשמחזיקים צרצרים רק לצורכי האכלה ולא רבייה לא נותנים להם אדמה לחה. וגם לא מאכילים אותם בכל מה שכתוב שם.

אני לא רוצה לפגוע או משהו כזה אבל

לפני שקנית את החרדון את בדקת משהו בנוגע לתנאי הגידול והתזונה שלו? ואני לא מדבר על לשאול את המוכר כמה דקות לפני הקניה, אני מדבר על שיעורי בית. שיעורי בית זה אומר לחפש עליו כמה שיותר מידע, לדבר עם אנשים שמגדלים דרקונים ואז לבדוק אם את מסוגלת לעמוד בדרישות של הגידול. צרצרים את יכולה לקנות מילד הג'ונגל במושב רינתיה, בית החיות במושב כפר הנגיד או בדואר ממיטל מעבדות שאת כתובתם אין לי אבל אני מאמין שאפשר יהיה למצוא אותה אם תהיי מעוניינת.

פרוצקה

New member
אז ככה:

אני מתנדבת בגן החיות התנכ"י ודיברתי עם כל אנשי הזוחלים שיש שם. ביליתי שעות עם הדרקון עצמו (עד שאשכרה העיפו אותי מהגן). אמרתי שיש לי בעיה עם צרצרים ובגן אמרו לי שאני אוכל למצוא בירושלים. כנראה שאני לא אמצא בירושלים אז אני פשוט אקח מהגן-חיות. קניתי והלוויתי 3 ספרים על דרקונים (זה מספיק!?). וקראתי מלא אתרים באינטרנט. אני חושבת שזה מספיק שיעורי בית לא? אבל עדיין...לא משנה כמה שאני אקרא יש דברים שלומדים רק מנסיון גידול של הבע"ח. כל דרקון זה מישהו שונה וכדי באמת לדעת הכל על הדרקונים אני צריכה ללמוד מהזוחל עצמו ולא מספרים.

כל הדרקונים דומים יחסית וכולם

צריכים מזון כדי לחיות וזה לא משנה מאיזה תת מין הם או מה צבעם מזון זה מה שגורם להם לגדול ולחיות. אני שמח שקראת הרבה לפני שקנית וזה נשמע שבאמת השקעת בנושא. בהצלחה עם מציאת מקור מזון בסביבה שלך.

למעלה