יש לי בעיה מסויימת

יש לי בעיה מסויימת

הבן שלי כמעט בן שנתיים ילד מקסים חכם וחייכן אבל לא יודע עדיין איך ליצור קשרים חברתיים ואני חושבת שאולי אני גרמתי לזה כי אני אמא דאגנית ומפחדת שמישהו ירביץ ירים יד עליו במיוחד הילדים הגדולים ממנו .. ואולי אני חושבת שזה עדיין לא הזמן לגיבוש קשרים חברתיים כי פעוטות בנתיים מתעניינים רק בצעצועיםם של אחרים ולא בילד עצמו .. אז במקום בעצם לפתור את הבעיה שאני לא יודעת איך אני פשוט לוקחת אותו מהמקום הזה ומוציאה אותו מהמעגל החברתי שהיה בו ובעצם ""מתערבת " כי אני יודעת שהבן שלי מאוד עדין .. האם תוכלי לעזור לי ?

בילי79

New member
שאלה לדנידין

מה בן זוגך חושב על כך? חוץ ממך יש מישהו נוסף שמוטרד מהמצב?

מכיוון שכתבת על עצמך שאת אמא דאגנית וחוששת, יכול להיות שתפיקי תועלת משיחות עם איש מקצוע עבורך, שיבחן איתך את המקור לפחדים ולדאגות וילמד אותך דרכים להתמודדות עם הרגשות.

בן שנתיים וקשרים חברתיים

שלום לך דנידין168
אם הבנתי נכון- את מבינה שאולי את מתערבת יותר מדי ולא נותנת לבן שלך להסתדר לבד בחברת הילדים? אם את מבינה את זה- לאיזו עזרה את מצפה?
נכון שבגיל שנתיים עדיין אין חברויות בין ילדים, אלא משחק אחד ליד השני, ולעתים רצון לקחת צעצוע לחבר שעל יד, ואז עלולה להתפתח מריבה. בגיל זה נחוץ שיהיה מבוגר בקרבת מקום שיוכל לתווך בין הילדים במקרה של חטיפת צעצוע או ריב.
תיווך זה לא בהכרח למנוע כל מגע או פגיעה. לעתים כדאי להתבונן ולראות אם הילד מוצא לבד דרך להתמודד בריב עם פעוט אחר (גם אם זה לוותר, או לבכות קצת ולהרגע לבד, ) ולהתערב רק אם אינו מסתדר לבד.
האם בנך נמצא במסגרת כלשהי כמו פעוטון או גנון? אם כן- מה המטפלת או הגננת חושבות?
למה את מתכוונת כשאת אומרת שהבן עדין? האם ראית שפוגעים בו או שאת מפחדת לפני שזה קרה?
תעזרי לנו להבין טוב יותר את הסיטואציה.

למעלה