יש לי בעיה!!! (לכולם!)

יש לי בעיה!!! (לכולם!)

שלום, שמי ברק אני בן 17.5, ומתעניין בקלפי טארוט כבר שנתיים. הבעיה היחידה היא שיש לי בעיה כללית - והיא למידה מתוך הספר... אני לא מסוגל (וזה בהכל - לא רק בטארוט), לתפוס ספר וללמוד מתוכו. יש לי את הספר של גידי גלבוע, קראתי אותו - ואני עדיין לא מסוגל לבצע פריסה ולפרש אותה כמו בן-אדם! עכשיו, ההורים שלי לא מוכנים לתת לי קורס (אצל גידי למשל) שזה הוצאה של 3000 ש"ח ואולי אף יותר... ואני פשוט מרגיש שכל יום שאני לא יכול לפרוס לעצמי - זה ממש ביזבוז!!! תנו לי עצות ותעזרו לי מה אני יכול לעשות?

כריסטין

New member
לברק

במשך השנתיים למדת את הפרושים לקלפים ? במה אתה מתקשה בדיוק בפריסת הקלפים ? תנסה את הפריסה הקלטית היא הפשוטה והטובה ביותר משאר הפריסות לדעתי .

סליחה על ההתפרצות , אבל...

זכור תמיד שפתיחת קלפים מהווה מעין חיבור לאינטואיציה והקלפים עצמם הינם מסרים בסיסיים המנתבים אותך אל הנושא והתכנים הנדונים. אני מציעה לך , להדליק נר, או קטורת, להחזיק איזו אבן המרגיעה אותך או מחברת , אם אתה מודע לאבנים . אם לא גש לחנות אבנים ובחר את האבן שלך, זו שתעניק לך את תחושת הביטחון והזרימה עם האינטואיציה האישית שלך. כאשר תחוש ביטחון הכל יזרום בפשטות...כאשר אתה פותח לאדם כלשהו, התרכז בו , נתק את עצמך מהסביבה והיה איתו בלבד. יתכן ומדיטציות ינחו אותן גם כן. אור ויום טוב לורי

F r i d a

New member
לא בעיה!

בתור אמא גם אני לא הייתי נותנת קורס שכזה בגיל הזה. מכיוון שקשה לך ללמוד דרך הספר האלטרנטיבה היא ללמוד דרך האינטרנט, דרך שאלות בפורום (שלשם כך אנחנו כאן). חוץ מזה תסתכל שוב על הציורים, בריידר הם כל כך פשוטים והם מבטאים נפלא את המשמעות של הקלף, ותנסה לבנות סיפור, בלי להצמד למשמעות הכתובה, בלי להצמד למיקום של הקלף, אלא רצף, אל תפחד להגיד מה מרגיש לך, ואל תנסה לעשות את זה על עצמך אלא על מישהו אחר.

תודה...

באמת אולי ככה יהיה לי יותר קל - אני אשאל פה אם יהיה לי מה לשאול! ועוד דבר... למה לא היית נותנת כזה קורס?

uri_raz

New member
שלושת אלפים שקל נשמע לי קצת מוגזם

אולי מחירי הקורסים עלו לאחרונה, אבל פעם אחרונה שבדקתי קורס של חמישים שעות (25 מפגשים של שעתיים או 17 מפגשים של שלוש שעות, ללא ספק קורס אינטנסיבי) עלה לא יותר מאלפיים שקל בשישה תשלומים שווים. ככה לפחות זה היה אצל המורים ההגונים שלא ניסו לעשות רווח קל על התלמידים שלהם. אם למדת אך ורק מהספר של גידי גלבוע, אני יכול להבין למה יש לך בעייה לקרוא בקלפים - הספר דוחף אנשים לקרוא בקלפים כאילו שמדובר בשבלונה, והוא לא מעמיק במשמעויות הקלפים. אני ממליץ לך לנסות לקרוא ספר נוסף (לדוגמא של אריק אייל או זאב אבירז) בגישה _ביקורתית_ - להשוות בין פרשנויות הקלפים, בין הפריסות, בין הגישות ולנסות להגיע למשמעויות היותר עמוקות של הקלפים. אם אין לך בעייה לקרוא באנגלית, תנסה קודם את החומר שאני מקשר אליו בהודעה הזאת - זה יכול לעזור לך המון. - חיבור מאת פול פוסטר קייס על קריאה בקלפים. - Book T מאת Mathers. - The Pictorial Key to the Tarot מאת האיש שתכנן את חבילת הריידר. בסוף הקריאה היא לא תהליך מכני של "קלף א במיקום A שווה X, קלף ב במיקום B שווה Y, וקלף ג במיקום C שווה Z". הקורא צריך לחבר בין משמעויות הקלפים לכדי סיפור, תוך שימוש בכלים כמו שימת לב לשפת הגוף של השואל, אינטואיציה, וכיוצא בזה.

למעלה