יש לי בעיה די דחופה

amazone

New member
יש לי בעיה די דחופה

לפני כמה חודשים המנהל שלי ניסה לפטר אותי. הבעיות במשרד עמוקות ומושרשות ואותו מנהל יצר מחנות שבעקרון כולם נגד כולם. המנהל פוטר לאחרונה, כשהשימוע שלי שימש כזרז כיוון שהואניסה לפטר אותי מטעמים לא חוקיים [טענתי כי מדובר בהתנכלות על רקע מיני ובסכסוכים פנימיים שהוא יצר בין עובדים במשרד].בעקרון הוא טען בזמנו שאני לסבית ואמר שהוא לוקח את ניסיון הפיטורין שלי כאתגר. החודשים האחרונים שאבו ממני כוחות שאני בספק אם אדם מן השורה היה מסוגל לעמוד בכך. באותה התקופה, עובד אחר החל להטריד אותי מינית. זה התחיל בכך שהבנאדם הסתובב במשרד ממוזג בלי חולצה והמשיך בכך שהוא אונן מולי פעמיים. לא היה לי ועדיין אין לי למי לפנות. מכיוון שהבהרתי לו שאני לא מעוניינת ושעדיף לו להתרחק ממני, הבנאדם מתנכל לי ופוגע בסמכויות שלי. אני צריכה עזרה באופן ההתמודדות איתו

amic

New member
לפני כל מחשבה על אימון יש משטרה.

במצבך את צריכה לרוץ למשטרה להתלונן,לא ללכת. אחר כך תתחילי לחשוב על אימון.

amazone

New member
יש מצב אידיאלי ויש מציאות

היום לא מאמינים גם למי שנאנסת. לא משנה כמה צעקות אני מרימה בכל פעם שהוא עושה "שטויות" זה עדיין לא אומר שמה שאני טוענת זה נכון. מדובר בפעם השנייה תוך פחות משנה שאני מתלוננת על הטרדה/התנכלות מינית וזה לא נראה טוב. אותו מטריד הוא אינפנטיל באישותו. דיברתי עם עו"ד אמרה שעלולים לחשוב שאני קנטרנית שאוהבת להתלונן. כמו עם המנהל, גם הפעם אין לי הוכחות למה שקרה, למרות שהמנהל הודה בחצי פה אם כי הוא ניסה לייפות את זה בכך שהיו לו עמי יחסים טובים והוא דיבר איתי בפתיחות על נושא ההומוסקסואליות [זה היה למעשה מונולוג מצידו כשבמהלך שהותי במשרדו הוא לכלך על כל העובדים במשרד ואני שתקתי, כשלבסוף הוא אמר לי "אני יודע שבחדר הזה יש הומוסקסואל אני רק לא רוצה להעליב אותך" - ההומוסקסואל באותו החדר יכול היה להיות או אני או הוא. יומיים אחר כך הוא אמר לי "רוצה לראות איך אני מפטר אותך?"]

ramib6

New member
הטרדה מינית

לגבי הטרדה מינית עלייך לדווח בעבודה לפי החוק לפי מיטב ידיעתי בכל חברה אמור להיות ממונה על הטרדות מיניות ואמור להיות תלוי תקנון של הנשוא במקום מרכזי כגום מטבחון וכיו"ב. לרוב הממונה על העניינים האלה הוא ממחלקת כוח אדם. כמובן כדאי לפנות למשטרה וכיו"ב. לא מוצא פה מרחב לאימון שלך כיצד להתמודד כי התשובה היא להתלונן - זה משהו שהא נגד החוק. לגבי התמודדיוית בכלל עם אנשים וזיטואציות אחרות בטוח שאימון יכול לעזור . בברכה רמי

amazone

New member
נכנסתי לאתר של המעסיק שלי

האחראית על התחום מחפשת לפטר אותי ולכן היא לא תחפש אותי לטובה. היא נפגעה מאוד כתוצאה מפיטוריו של המנהל שלי ותמכה בפיטוריי בשימוע שנערך. מעמדה נפגע קשות כיוון שבעקבות אותו ארוע, נחשפה שערוריה שהמנהל שלי לשעבר והיא רקמו כנגדי במטרה לגרום לפגיעה בהעסקתי. אותה אחראית ננזפה. מאז, היא ועובדת שלה תוקפות אותי מילולית בכל הזדמנות שניכרת בדרכן ומנסות להציג אותי רע בעיניי המנכ"ל. לכן, היא תנצל את היותי "מוטרדת סדרתית" מבחינה דיפלומטית אני בברוך

ramib6

New member
יני יודע איפה את עובדת ובמה עוסקת

אך אם יש איזושהיא בעיה או פגיעה בזוכויותייך במועסקת בחברה מסוימת אמליץ לך היוועץ בעורך דן לדיני עבודה באם מקום העבודה הזה חשוב לך. באם המקום הזה לא חשוב לך אולי שווה לעבור הלאה אבל גם במקרה הזה הייתי שואל אותך שאלה היכן את מחוללת את מערכות היחסים עם עמיתייך לעבודה והיכן הנסיבות מובילות אותך? האם היית רוצה לעשת שינוי במערכות היחסים שלך במסגרת מקום העבודה? ןכל זה ללא קשר לעניין ההנטרדה שבו לפי מיטב הבנתי כדאי לך להתלונן במשטרה . בשבילך רמי בוכניק

amazone

New member
התייעצתי עם עו"ד

שוב - עלול לעלות חשד שאני יוזמת את ההטרדות האלו. היחסים ין העובדים מאוד חולניים ואני משתדלת לא להיכנס לזה. הפעם היחידה שנאלצתי לשחק בקאקי הייתה עם המנהל שניסה לפטר אותי. באותה התקופה אותו עובד זוטר אונן מולא היה לי למי לפנות. המשרד מחולק למחנות שנוצרו בעקבות פעילותו של אותו המנהל שעשה את הכל כדי ליצור מחנות במשרד ולמה כדאי לי להתלונן במשטרה? מה הם יעשו? איזה הוכחות יש לי בדיוק?

ramib6

New member
אני לא איש מקצוע בתחום הנ"ל

אני לא איש מקצוע בתחום הנ"ל רק יודע שאם יש הטרדה שווה לספר. אם חוושבת שאין טעם בדיווח אולי פשוט תפתחי דף חדש במקום חדש , עדיין מזמין אותך לבצע את ההתבוננות במערכות היחסים שלך בעבודה. רמי

הגר שקד

New member
התמודדות בעבודה או עם סרט אימה?

שלום אמזונה, במרבית המקרים התמודדות אכן עדיפה על בריחה. אך מרבית הסיטואציות שעימן אנו מתמודדים הן בגבולות הסביר, בעוד שמדבריך עולה שאת מתעקשת להתמודד במקום שבו הגבולות חצו מזמן את הגבול הנורמטיבי. אני קוראת את סיפורך ותוהה האם את קמה בבוקר לעבודה או להפקה של סרט אימה מתמשך? (עובד שמאונן מולך, קרבות השרדות של העובדים, שמועות רוחשות, פגיעה בסמכותך, פגיעה והשפלה מינית, מנהל מתנכל החורג מכל נורמת התנהגות ראויה...) מדוע את מתעקשת להתמודד עם זה? מה זה יתן לך? ועיצה - אם את מתעקשת להישאר שם, עשי שימוש בטייפ מנהלים קטן ו/או במצלמה שבסלולרי, וגשי למשטרה להגיש תלונה כשבידיך הוכחות מתועדות.

amazone

New member
אותו מנהל פוטר

חלק מהעובדים טוענים שהוא פוטר בגללי וחלקם האחר בזכותי. איך שלא תגדירי את זה אותו מנהל ל עובד יותר בגלל מה שהוא עשה. הבעיה היא שאותו עובד יודע באיזה שיטות השתמשתי כדי להוכיח בנוגע לאותו מנהל - הסלולרי של שמכיל מצלמה וטייפ מנהלים. בכל אופן דברתי היום על הנושא עם המנהלת החדשה בלי לציין את שמו. לדעתי, היא יודעת על מי אני מדברת. היא בקשה שבפעם הבאה שזה יקרה שאני אקרא לה באותו הרגע

bridges

New member
שאלות נוספות

אני כמובן מסכים עם כל מה שאמרו דבריי. הדברים שאת מספרת חמורים, יש לי שאלות שאולי יוכלו לעזור לך: האם ההתנכלות הזאת מכוונת רק כלפייך או שיש נשים אחרות בעבודה שלך שחוות את החוויה הזאת ולא מדווחות? האם את חושבת שההתנכלות קשורה לזה שאת "חשודה" בהיותך לסבית? מה יחסי המרות שלך מול אותו אדם שהטריד אותך מינית? איך הוא פוגע בסמכויות שלך? האם הוא ממשיך להטריד אותך מינית או שכרגע זה "רק" התנכלות? ולבסוף, אני רוצה לחזק אותך. ברור לי שעמדת בלחצים כבדים, במקום עבודה לא נאור במיוחד. אני מזמין אותך להסתכל בדרך אחרת על מה שעשית: במקום שזה ישאב ממך כוח, את תשאבי כוח מזה שנהגת באומץ, באורך רוח ובחכמה. רונן

amazone

New member
לא ידוע לי על מוטרדות אחרות מהמטריד הנוכחי

דווקא כשהופצו השמועות שאני לסבית - הוא הפסיק וחזר רק לאחרונה ללכת בלי חולצה. כנראה בפנטזיה שלו הוא חושב שיש לו סיכוי הוא עובד קבלן אני עובדת קבועה והוא מסרב בהפגנתיות לעבוד מולי ומלכלך עליי

למעלה