יש לי בעיה גדולה....

• פותח הנושא Gmcp
  • פורסם בתאריך

Gmcp

New member
יש לי בעיה גדולה....

אני יודע שיש לי סוס טרויאני במחשב כי פורט 1033 אצלי פתוח וזה אומר שיש לי את הסוס טרויאני spynet, איך אני יודע השתמשתי ב-ms-dos! אך אינני יודע היכן הוא נמצא על המחשב ויש לי המון חדירות למחשב!!!

uzi2

Active member
איך אתה יודע?

שים לב כי העובדה ש- netstat אומרת שהפורט פתוח לא אומרת בהכרח שהפורט פתוח גם לכניסות מבחוץ. לא ברור לי למה התכוונת כשכתבת "השתמשתי ב- MS-DOS. כדאי לבדוק עם סורק פורטים חיצוני, או לנסות לעשות telnet למחשב שלך לפורט הנ"ל ה- Spynet היחיד שאני מכיר הוא לא סוס טרויאני, אלא סניפר. בכל מקרה, אם פרצו לך למחשב אז אכן שווה לבדוק בעזרת תוכנה לזיהוי טרויאנים כגון TheCleaner שהוזכרה כאן. שווה גם לבדוק בעזרת אחד מסורקי הפורטים שיש בקישורי הפורום.

Gmcp

New member
netstat -a

1033= spynet ועוד כמה דברים: מחשב נתקע, עושה בעיות!

uzi2

Active member
תבדוק בכל זאת באתר חיצוני.

מ- netstat -a לבדו אתה לא יכול ללמוד את זה. אולי מ- netstat -ano תחת מערכת הפעלה Win2000 או winXP, אפשר לקבל את התהליך שאחראי על פתיחת הפורט. אבל netstat -a לא מספר לך רק על פורטים שפתוחים להאזנות לתקשורת מבחוץ. בייחוד זה נכון, אם התחברת קודם לאינטרנט. בהחלט אפשרי שזה איזה סשן שלא נסגר של אינטרנט אקספלורר. תריץ סריקה מבחוץ באחד מאתרי ה- online שרשומים בקישורי הפורום, ותבדוק. בכל מקרה, זה שהמחשב נתקע יכול להיות אלף ואחת סיבות, ובד"כ זה תוצאה של הצטברות בעיות כללית במחשב - לאו דוקא כתוצאה של וירוס.

למעלה