יש לי בעיה במחשבה

Gootche

New member
יש לי בעיה במחשבה

בזמן האחרון אני מוצא את עצמי חושב מלא פעמים על מה היה קורה אם אסון נוראי היה פוקד אותי כעת- חס וחלילה מישהו מהמשפחה מת, מחבל נכנס ואני נפצע, תאונת דרכים שקורת לי. אני מוצא את עצמי יותר מדי פעמים יושב וממש מנתח את המצב וחושב מה היה קורה לי, איך זה היה משפיע עליי, איך הייתי מתמודד עם זה, מה הייתי עושה באותו רגע, איך הסובבים היו מתחייסים אליי אחרי זה, איך הם היו מגיבים, ממש כל פרט קטן, וזה ממש מעיק עליי. קשה לי נורא לשלוט במחשבות האלה, והן כל הזמן רודפות אותי. בחיי שלפעמים אני מדבר עם חבר, ובאותו הזמן רצה לי מחשבה בראש "מה היה קורה אם גנב היה בא ודוקר אותו בגב". למה לעזאזל זה קורה?? אני ממש מוטרד מהדבר הזה. - איך אני מתחיל לחשוב נורמלי? תודה

משתתפת בהרגשה יש לי אותה בעיה

:(( מפריע לתפקד. כל הזממן דאגה לסובבים אותי בעיקר למשפחה...

kikona126

New member
אני הייתי מנסה לשחרר את המחשבה

לחשוב אותה לעשות מחברת של מחשבות ולכתוב אותה שם. דרך אגב זה בעצם הרעיון של ניהול דפי בוקר. לעשות מחברת וכל בוקר לכתוב 3 עמודים שלמים, מה שקורה זה שבדרך כלל כל המחשבות האלו נכתבות שם (גם מחשבות על אנשים שלא אוהבים ועוד...) ואז הן לא מציקות במשך היום. הרעיון הוא לכתוב את זה לפני ששותים קפה, לפני שיוצאים מהמיטה, ישר ברגע שמתעוררים, ככה מרוקנים הכל מהראש. תנסה ותגיד האם הדברים השתנו

kikona126

New member
כן

מחברת בוקר זה בעצם מחברת, שאיך שאתה מתעורר משינה אתה כותב בה, 3 עמודים! כל יום, לא פחות, אפשרי יותר. מה שקורה זה שבבוקר אנו מתעוררים אחרי לילות בהם ניתחנו את כל מה שעבר עלינו ביום קודם לכן. עם הרבה מטען שלפעמים צריך להשאיר מאחור. הרעיון הוא לנהל מחברת שכזו, ובמשך השבוע הראשון לא לקרוא בה. בסוף השבוע לעבור על המחברת ולראות מה כתבת שם (לי יצאו הרבה שירים), יש לציין שהכתיבה היא אינטואטיבית, כותבים מה שרוצים ללא מחשבה! חלק את המחברת או את הנושאים לפי "אנשים" לכל פן במחברת תן שם, לדוגמא אביעד הוא העצוב במחברת ויוסי מסמל את האדם שלא מאמין בעצמו. (זה נעשה לאחר שבוע) תכיר את האנשים האלו בתוכך ותחשוב על מה אפשר לשנות בהם. בשבוע שלאחר מכן תראה תוצאות... ץבדוק איזה מבין ה"אנשים" האלו הופיעו שוב ולמה.

yaeli 7

New member
מבינה ללבך!

גם אני הרבה נתקלת במצב שכזה... זה מפחיד וגורם לראש ולגוף לפחד! אני הבנתי ממה זה נובע, כאשר אנחנו מאושרים המוח מחפש להכין אותנו למצבים שונים, לא מציאותיים לכול מיני מצבים שיכולים לקרות אבל שבתכלס אינם מציאותיים! בתור בני אדם עם השנים חומות נכנסו לראש שלנו ככה שאנחנו מאושרים משהו נראה לנו מוזר, כיאלו זה השקט שלפני הסערה! אז קודם כול תדע הראש שלך נורמאלי, אין סיבה לדאגה! אבל אני הייתי ממליצה באמצעות מדיטציה או דימיון מודרך לשחרר את הפחדים! אני רק לאחרונה הצלחתי לשחרר כמה פחדים באמצעות התמדה ואמונה! ונכון בהתחלה זאת עבודה קשה אבל אם הזמן הפחדים נעלמים ולא חוזרים! כאשר אתה חושב מחשבה שכזאת לא משנה כמה היא מזעזעת או מפחידה פשוט תעביר נושא בראש.. אני יודעת שזה בהתחלה קשה לביצוע אבל מנסיון זה עובד!

אנה92

New member
אני רק רוצה להגיד

שבמצבים כאלו רק כשזה מתחיל אני ישר נזכרת במשפט: "אתה בוחר איך להגיב למחשבות שלך" ז"א שאתה בוחר אם להתייחס לזה או שלא. זה ממש קל כשחושבים ככה =] אתה פשוט מסלק אותם בכזארת קלות שזה לא ייאומן. זה כמו שכשאומרים שחתול שחור חוצה כביש יש לך מזל רע.. אז יש כאלה שבוחרים להאמין ויש כאלה שלא, בדיוק אותו דבר

nofar84

New member
לדעתי...

אולי, רק אולי, זאת יכולה להיות דרך של התת מודע שלך לגרום לך להעריך את האנשים שאתה אוהב? כשמישהו נפגש עם אנשים יום יום הכל רגיל והוא מתייחס אליהם רגיל, אבל אם הוא היה יודע שזאת ההזדמנות האחרונה לראות את אותם האנשים הוא בטח היה אומר להם כמה הוא אוהב אותם וכמה הם חשובים לו והיה משתדל לנצל בצורה הטובה ביותר את הזמן. זה קצת כמו אלה שאומרים חייה את היום שלך כאילו זה יומך האחרון. לא יודעת... רק אל תכעסו עליי אם זה מעציב / מעצבן אתכם :) זאת רק מחשבה...

90 שניות על מחשבות שליליות

בואו אני אחלוק איתכם עובדה שלמדתי לא מזמן. כל תחושה שיש לנו בין אם היא שמחה, אושר, עצבות, דיכאון, מבחינה כימית יש לה אורח חיים של לא יותר מדקה וחצי, רק 90 שניות, אז אייך זה קורה שבכל זאת אנחנו יכולים להרגיש רע לאורך זמן של שעות ואפילו ימים? התשובה היא שאנחנו ממשיכה לשחרר את הכימיכלים, כל פעם שאנחנו ממשיכים לחשוב על מחשבות עצבות, או שמחות. לכן אם יש לכם מחשבה שלילית, הכי טוב זה להגיד לעצמכם Next להכיר בזה שהמחשבה הזו לא עוזרת לכם בשום דבר, ולהחליף אותה במחשבה הפוכה. למשל במקום "מה יקרה אם תהיה לנו תאונה נוראית", "כמה אני נהנה מהטיולים של כל המשפחה". הרי כולנו חושבים מחשבות שליליות מידי פעם, אבל אין צורך להתעמק בהן, ובתחושות שהן מביאות לנו. הרי בואו נודה בעובדות, רוב הזמן כשאנחנו חושבים דברים שלילים, הם ממילא לא קורים, ובדרך כלל גם אם קורה משהו, אנחנו מוצאים דרך טובה להתמודד איתו. אני אתן לכם דוגמה, אני ואישתי כשעברנו דירה, קנינו מהדירים הקודמים את המקרר שלהם. ידענו שיש בזה איזשהו הימור. ביום שבת, אחרי שיום שישי בישלתי אוכל לכל השבוע, המקרר הפסיק לעבוד, וכיוון שאני יודע שבשביל לפתור בעיה עדיף להתמקד בפתרון ולא בבעיה עצמה, התחלתי לחשוב, אייך אני יכול להציל את האוכל. אז כיוון שזכרתי שבעבר כל המקררים היו למעשה מן ארון קרח, ומן הסתם למקרר שלי יש יכולת בידוד לא פחות טובה, הלכתי לתחנת דלק, והבאתי 1 שקיות קרח ושמתי במקרר, בערב יצרתי קשר עם טכנאי שבא למחרת. לצערנו התברר שרק התיקון זה 1200 ש"ח אז שילמנו לו על התיקון והלכנו למחרת לקנות מקרר חדש. אישתי שטובה מאוד בלהשיג מה שהיא רוצה, מצאה קודם כל את הכסף לקנות את המקרר, כך שאפילו לא הייתי צריך לקנות אותו בכמה תשלומים, ואחרי זה היא הצליחה להוריד את המחיר לטווח שרצינו, עבור מקרר חדש וטוב שמתאים מאוד לצרכים שלנו. והמוביל של החנות שהביא לנו את המקרר, היה כזה נחמד שלא רק שהוא עזר לנו להכניס אותו בקלות וביעילות, ומבלי לפגוע בכלום, הוא עזר לנו להוציא את המקרר הישן. כיוון שלא רציתי להתעסק בלנסות למכור אותו, הסברתי למוביל את המצב שלו, והצעתי לו לקחת אותו ואולי לתקן אותו למקרה שמישהו ממקריו יצטרך מקרר. ואני מקווה שהוא באמת יוכל להשתמש בו או לתקן אותו ולמכור אותו. בסופו של דבר, למרות שרק ביום שלישי קיבלנו את המקרר, אנחנו מאוד מרוצים, וכמעט שום אוכל לא נזרק. זו דוגמה להתמודדות טובה. אבל בואו אני אתן לכם הוכחה הרבה יותר טובה, שרוב המחשבות השליליות הן חסרות טעם. כמה פעמים יצא לכם לחשוב שאיבדתם משהו, ובסוף מצאתם אותו. או שפחדתם לאחר לאיזשהו מקום, ובסוף הגעתם בזמן, או שגם כל השאר איחרו כך שלא נגרם נזק. זה לא במקרה. אני מעריך שלפחות 95% מהמקרים שאנחנו לא מוצאים משהו זה רק עניין של מעט זמן וחיפושים עד שנמצא אותו, במיוחד אם נהיה רגועים ונחשוב בהגיון, אבל הרבה מהאנשים כשהם חושבים שהם איבדו משהו הם נכנסים לאטרף, הם דואגים, הם נלחצים הם סובלים, ובסוף הם מתעצבנים כשהם מוצאים את הדבר, כי "איזה טמבל אני שלא זכרתי שזה שם". בתור אחד שכבר מזמן מכיר בעובדה הזאת, גם כשאני מאבד משהו, אני בדרך כלל אמצא אותו תוך חמש דקות , וזה מדהים כמה דאגה וקושי, גישה נכונה וקצת אמונה חוסכים. ועוד טריק קטן - אם אתם מרגישים קצת רע, תסתכלו על משהו גבוה לאיזה דקה-שתיים ותשימו לב, אייך פתאום אתם הרבה פחות מרגישים את זה, ואולי אפילו לא מרגישים כלום. בברכה שפי

Gootche

New member
קודם כל תודה לכולם על התגובות

קראתי את הכל והפנמתי. השתמשתי גם בטיפים ותאמת הם די עזרו לי. בימים שמאז הפוסט עדיין יוצא לי להתחיל לחשוב כך - אבל ברגע שאני מתחיל אני לא מתעמק בזה אלא ישר עובר הלאה. ובקשר למאיפה נובעות המחשבות האלה- בעקרון, לא נראה לי שהן ממקום של דאגה. עם כמה שזה מצער אותי להודות בזה, אני חושב שהן מגיעות ממקום של לרצות לראות איך יתייחסו אליי אם ככה וככה יקרה לי, או איך אני אתמודד אם ככה וככה יקרה לי. יכול להיות שאני מרגיש ש"בעולם האמיתי" אני לא זוכה למספיק הערכה, אז בגלל זה אני מדמיין לעצמי עולם מזוכיסטי משלי, כשאני מתמודד בו עם דברים נוראיים, וככה אני מרגיש שמעריכים אותי בזכות היכולת שלי להתמודד?

kikona126

New member
אני מעריכה אותך

ובמיוחד את העובדה שלא פחדת לפתוח שרשור שכזה וקיבלת דעות ועצות של אחרים
אדית

למעלה