90 שניות על מחשבות שליליות
בואו אני אחלוק איתכם עובדה שלמדתי לא מזמן. כל תחושה שיש לנו בין אם היא שמחה, אושר, עצבות, דיכאון, מבחינה כימית יש לה אורח חיים של לא יותר מדקה וחצי, רק 90 שניות, אז אייך זה קורה שבכל זאת אנחנו יכולים להרגיש רע לאורך זמן של שעות ואפילו ימים? התשובה היא שאנחנו ממשיכה לשחרר את הכימיכלים, כל פעם שאנחנו ממשיכים לחשוב על מחשבות עצבות, או שמחות. לכן אם יש לכם מחשבה שלילית, הכי טוב זה להגיד לעצמכם Next להכיר בזה שהמחשבה הזו לא עוזרת לכם בשום דבר, ולהחליף אותה במחשבה הפוכה. למשל במקום "מה יקרה אם תהיה לנו תאונה נוראית", "כמה אני נהנה מהטיולים של כל המשפחה". הרי כולנו חושבים מחשבות שליליות מידי פעם, אבל אין צורך להתעמק בהן, ובתחושות שהן מביאות לנו. הרי בואו נודה בעובדות, רוב הזמן כשאנחנו חושבים דברים שלילים, הם ממילא לא קורים, ובדרך כלל גם אם קורה משהו, אנחנו מוצאים דרך טובה להתמודד איתו. אני אתן לכם דוגמה, אני ואישתי כשעברנו דירה, קנינו מהדירים הקודמים את המקרר שלהם. ידענו שיש בזה איזשהו הימור. ביום שבת, אחרי שיום שישי בישלתי אוכל לכל השבוע, המקרר הפסיק לעבוד, וכיוון שאני יודע שבשביל לפתור בעיה עדיף להתמקד בפתרון ולא בבעיה עצמה, התחלתי לחשוב, אייך אני יכול להציל את האוכל. אז כיוון שזכרתי שבעבר כל המקררים היו למעשה מן ארון קרח, ומן הסתם למקרר שלי יש יכולת בידוד לא פחות טובה, הלכתי לתחנת דלק, והבאתי 1 שקיות קרח ושמתי במקרר, בערב יצרתי קשר עם טכנאי שבא למחרת. לצערנו התברר שרק התיקון זה 1200 ש"ח אז שילמנו לו על התיקון והלכנו למחרת לקנות מקרר חדש. אישתי שטובה מאוד בלהשיג מה שהיא רוצה, מצאה קודם כל את הכסף לקנות את המקרר, כך שאפילו לא הייתי צריך לקנות אותו בכמה תשלומים, ואחרי זה היא הצליחה להוריד את המחיר לטווח שרצינו, עבור מקרר חדש וטוב שמתאים מאוד לצרכים שלנו. והמוביל של החנות שהביא לנו את המקרר, היה כזה נחמד שלא רק שהוא עזר לנו להכניס אותו בקלות וביעילות, ומבלי לפגוע בכלום, הוא עזר לנו להוציא את המקרר הישן. כיוון שלא רציתי להתעסק בלנסות למכור אותו, הסברתי למוביל את המצב שלו, והצעתי לו לקחת אותו ואולי לתקן אותו למקרה שמישהו ממקריו יצטרך מקרר. ואני מקווה שהוא באמת יוכל להשתמש בו או לתקן אותו ולמכור אותו. בסופו של דבר, למרות שרק ביום שלישי קיבלנו את המקרר, אנחנו מאוד מרוצים, וכמעט שום אוכל לא נזרק. זו דוגמה להתמודדות טובה. אבל בואו אני אתן לכם הוכחה הרבה יותר טובה, שרוב המחשבות השליליות הן חסרות טעם. כמה פעמים יצא לכם לחשוב שאיבדתם משהו, ובסוף מצאתם אותו. או שפחדתם לאחר לאיזשהו מקום, ובסוף הגעתם בזמן, או שגם כל השאר איחרו כך שלא נגרם נזק. זה לא במקרה. אני מעריך שלפחות 95% מהמקרים שאנחנו לא מוצאים משהו זה רק עניין של מעט זמן וחיפושים עד שנמצא אותו, במיוחד אם נהיה רגועים ונחשוב בהגיון, אבל הרבה מהאנשים כשהם חושבים שהם איבדו משהו הם נכנסים לאטרף, הם דואגים, הם נלחצים הם סובלים, ובסוף הם מתעצבנים כשהם מוצאים את הדבר, כי "איזה טמבל אני שלא זכרתי שזה שם". בתור אחד שכבר מזמן מכיר בעובדה הזאת, גם כשאני מאבד משהו, אני בדרך כלל אמצא אותו תוך חמש דקות , וזה מדהים כמה דאגה וקושי, גישה נכונה וקצת אמונה חוסכים. ועוד טריק קטן - אם אתם מרגישים קצת רע, תסתכלו על משהו גבוה לאיזה דקה-שתיים ותשימו לב, אייך פתאום אתם הרבה פחות מרגישים את זה, ואולי אפילו לא מרגישים כלום. בברכה שפי