יש לי אתגר עבורכן

תוכי

New member
יש לי אתגר עבורכן

לערב שבת מכיוון שהתקציב קצת עצור אז אני מחפשת רעיונות יש לי בפריזר: קוקרבנים ובשר טחון מה אתן מציעות לי לעשות?

מריני

New member
תוכי, עם קורקבנים יש לפנות לליאת

אני אוהבת לאכול אותם, אבל לא יודעת להכין. לפני מס' שבועות ליאת הכינה משהו מקורקבנים, את יכולה לשאול אותה.

liat ליאת

New member
נכון, אני חולה על קורקבנים!!!

שמה את הקורקבנים בסיר עם מים, מרתיחה ולאחר כעשר דקות שופכת את המים ושמה מים אחרים. כך אני עושה פעמיים. בפעם השלישית שאני שמה מים - מבשלת אותם עד לריכוך. לאחר הבישול שופכת את המים וחותכת את הקורקבנים כל אחד ל-3. בסיר אחר מטגנת די הרבה בצל, כשהוא מזהיב אני מוסיפה לו 1 כף אבקת מרק בטעם פטריות + 1 כף קמח, מערבבת עם הבצל ומיד מוסיפה משהו כמו 2 כוסות מים. את המים אני מוסיפה לאט לאט כדי שלא יווצרו גושים. כשהמים רותחים אני מכניסה לבפנים את הקורקבנים ונותנת להם עוד בישול קצר של משהו כמו 10 דקות, טועמת ומתקנת תיבול. את הקורקבנים האלו אני בד"כ מגישה - או על פירה, או על בצק עלים שאפיתי <יש את אלו עם חור בפנים למילוי>, או שאני אופה שבלולי בצק עלים שלפני הגלגול מרחתי במעט חרדל והמוןןןןןן בצל מטוגן. עולה לי הרוק מרוב שזה טעים

אז ככה ...

מבשר טחון הייתי עושה ספגטי בולונז ... וקורקבנים ...זה המומחיות של ליאתוש ... ליאתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת
..הנה עוד אחת שאוהבת קורקבנים ... זהבית ..חחח...לא יודעת אם ראית את השירשור על הקורקבנים ...יום אחד ליאת פותחת שירשור ..ומספרת לכולן בחיוך ...שעשתה לצהריים קורקבנים ... וכולם נראו ככה
אז מתכונים לקורקבנים אצל ליאת ...

תוכי

New member
עכשיו לא לצחוק.....איך

מכינים פירה פרווה
אף פעם לא הכנתי

מאוד פשוט

תפוחי אדמה מבושלים מלח מרגרינה למעוך הכל טוב! בגלל חוסר החלב צריך למעוך קצת יותר, כדי שיהיה לזה מרקם קטיפתי

מריני

New member
אני מוסיפה לזה גם קצת מהמים

שתפוחי האדמה התבשלו בהם, גם תורם למרקם הקטיפתי.

מריני

New member
לא נכון לא כולן נראו ככה../images/Emo122.gif../images/Emo5.gif

אני דווקא נראיתי ככה
ליאת אני איתך, גם אני אוהבת קורקבנים

שונאת קורקבנים לבשר הקצוץ בבקשה

מס' אופציות: אם תבחרי אחת ולא תדעי איך עושים תפני אלי. קציצות ברוטב אדום. קציצות מטוגנות. קציצות במרק. קלופס (בשר עם ביצים קשות) בצק עלים במילוי בשר. רולדה שניצל במילוי בשר. פיצות קטנות מבשר + גמבה חמוצה.

למעלה