יש לי אובססיה

Doughboy

New member
יש לי אובססיה

לקניות- בעיקר בגדים.. אני בן 17 ואני מבזבז קרוב ל1000 שקלים בחודש.. אני חושב שהבעיה נובעת מחוסר ביטחון עצמי.. איך נפטרים מהאובססיה?

גרא.

New member
כלל לא בטוח,שהבזבוז בקניית בגדים,

הוא סימפטום של אובססיה,כפי שקבעת,כנראה מחוסר בטחון עצמי.אי אפשר כמובן לפתור בעייה,לפני שמגדירים אותה,ומשום כך,כדאי לך לפחות להתייעץ עם פסיכולוג קליני,או פסיכיאטר.התופעה אליה התכוונת במילה אובססיה,מוגדרת כטורדנות כפייתית,שאחד מהסמפטומים שלה הוא חזרה על מעשים ללא צורך, וצבירת חפצים.כללית,זוהי התנהגות המנסה להיאבק בחרדה מפני אסון שיקרה לסובל עצמו,או ליקיריו.ולא קשורה כנראה לבעיית חוסר ביטחון עצמי.הסובל מהתופעה,מודע לבעיותיו,ויודע שההתנהגות הקומפולסיבית אינה באמת נחוצה. אבל עצם הידיעה,אינה מספיקה כדי לאפשר לחדול מהמחשבות ומההתנהגות הכפייתית,למרות שהסובל,מעוניין בכך עקב הסבל שנגרם לו. שילוב של טיפול התנהגותי וטיפול תרופתי,יכולים להקל על הבעייה.תרופות מקבוצת SRI (כמו פרוזאק ואנפרנול),המשפיעות על רמת הסרוטונין במוח, מפחיתות בדרך כלל את הקף התופעה.חשוב גם להביא למודעות המשפחה שהסובל, פשוט אינו יכול להפסיק,ועליה לקבל את העובדה שהוא זקוק לטיפול. Doughboy,מה דעתך? זה מתאים לך ?אם תופעת קניית הבגדים,ללא מעצור,באמת מטרידה אותך.גש לשיחה/אבחון כפי שהצעתי,ואם אכן זו בעייתך.תופנה לקבלת הטיפול המתאים.

למעלה