יש לי אובססיה

יש לי אובססיה

אני מגרדת את עור ראשי ויוצרת פצעים, ומגרדת מחדש את הגלדים. הבליטות האלה על שטיחות הקרקפת מגרות אותי להוריד אותן. אני עושה זאת עשרות שנים, ואינני יכולה להפטר מהאובססיה למרות שניסיתי "לעבוד" על עצמי. הדבר כואב, ויכול להיות אף מסוכן. הערה: יום לאחר חפיפת השיער, אינני חשה צורך לגרד את הפצעים. הראש מרגיש נקי ואין לי הדחף. יש לך רעיון מה אפשר לעשות כדי להפטר מהאובססיה? (אציין שכשאני מעבירה מברשת או מסרק בשיער לאחר גירוד הגלדים, אזי כשהם נושרים, ואם הם לבנים (קשקשים גדולים) אני מרגישה סיפוק גדול למראיהם....)

תשובה הגיונית, הבעיה היא שלאחר יום חפיפה שני

אני שוב מגרדת..... אולי גרא מכיר איזה פסיכולוג/ית או עוסק/ת ברפואה משלימה שיכול/ה לשוחח איתי עמוקות על המקור של האובססיה, ואולי ברפואה משלימה יש איזו תרופה....

גרא.

New member
פנתרית סגולה,זו כנראה הפרעה טורדנית כפיייתית

(OCD),פני לקופת החולים שלך ובקשי הפנייה לפסיכולוג שבהסדר,כלומר כזה שהקופה משתתפת במחצית עלות שכר שעת טיפול (כ-160 ש"ח) במשך 30-60 שעות לפי העניין.

אובססיה

כמו שאת כותבת, נשמע שהנטייה שלך לגרד את הקרקפת נשמעת באמת כמו סוג של אובססיה. ליתר דיוק -- קומפולסיה. זאת אומרת, סוג של פעולה כפייתית. גם הטיפול המקובל הוא כמו באובססיה, ובהפרעה אובססיבית קומפולסיבית (OCD). הטיפול המקובל בהפרעות מהסוג הזה הוא שילוב של טיפול תרופתי (מפסיכיאטר) עם טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (מפסיכולוג). שיטות של רפואה משלימה, ושיחות מעמיקות לניתוח גרומים נפשיים, מועילים להרבה דברים, אבל בדרך כלל לא לבעיות של אובססיות. אגב, אולי תרצי לדעת שקיימת הפרעה דומה -- שבה אנשים תולשים באופן כפייתי שיערות מראשם. ההפרעה הזאת גם היא שייכת לקטגוריות ההפרעות הטורדניות-כפייתיות, ויש אפילו קומונה לסובלים ממנה, כאן ב"תפוז". ההפרעה נקראת בשם הארוך: טריכוטילומניה.

yonadavg

New member
פנייה לרופא עור

כפי שעפרה כותבת, על פניו נשמע שזו בעיה המזכירה טריכוטילומניה (עפרה, לאן את רצה? בינתיים עד מאי 2013 לפחות זה עדיין בקטגוריה של הפרעה בשליטה בדחפים ולא הפרעות אובססיביות קומפולסיביות
) ובלי חקירה נוספת זה ייכנס להגדרה של הפרעה של שליטה בדחפים, לא ספציפית. אך לפני שפונים לפסיכיאטר, כדאי דבר ראשון לעבור דרך רופא עור. ייתכן שניתן לטפל למשל בעור מגורה ואז לא יהיה דחף לגרד. שנה טובה יונדב

זה לא טריכוטילומניה, גם לי יש את זה

טריכו' זה תלישת שיער כפייתית. יש לי בדיוק, אבל בדיוק, אותה התופעה של פותחת השרשור, ואני ממש לא תולשת שום שיער, אני פשוט נהנית מהפקת פצעים בקרקפת וקילופם, לעתים עד זוב דם. זה בא והולך אצלי בתקופות, בגלים, כבר מגיל 12. היו לי תקופות הרבה יותר קשות עם זה, בזמן האחרון זה נרגע, אבל עדיין שם.

למעלה