יש לו מאהבת...

חרותי

New member
יש לו מאהבת...

שלום רב כתבתי כאן לפני מספר חודשים וסיפרתי על בעלי שמתכתב עם בחורה מאד צעירה במייל. הרגשתי אז כעס נוראי וקנאה. והנה חלפו להם מספר חודשים והיום אני חושבת שהמאהבת האמיתית שלו היא... האינטרנט. כיום הוא מתכתב עם ההמווווון בחורות, וגם עם בחורים, משתתף באתר שיוצרים בו, ועסוק בזה בערך 16 שעות ביממה. אני אוהבת להיפגש ולשוחח עם אנשים חיים והוא - לא. אני עובדת. מאוד עסוקה, והוא מובטל. בכל זאת יש לי עדיין את הרצון והפנאי להיות איתו בקשר בדיבור ובמגע אינטימי, אבל כמעט שאין עם מי לדבר, כי בכל רגע פנוי הוא טס למחשב. ויושב שם ימים ולילות. בעבר התכסחנו על העניין והגענו לקטנוניות של חישוב דקות ושעות. היום אנחנו כמעט שלא מדברים, לא בגלל שאני לא רוצה, אלא אני יודעת שהדיבור לא יוביל אותנו לשום מקום. כן. אני אוהבת אותו מדי פעם, אבל קשה לי עם חידלות האונים שלו. כל האנרגיות שלו - במחשב. בענייני היומיום הוא כמעט שלא שותף, וכשאני מזמינה אותו לחשוב ביחד על נושאים שונים, הוא מצהיר "תעזבי אותי. אין לי סבלנות. תעשי מה שאת חושבת." הוא הפסיק לבוא איתי למפגשים שונים (זה בסדר מצדי) ואת הזמן הוא מבלה עם החברים שלו - במחשב. הוא אכן מקבל פירגונים בלתי רגילים על כושר יצירתו, אבל בזה זה מתמצה. אני עובדת שעות רבות, ומצפה שאם הוא בבית - לעזרה ממנו. העזרה שלו מתמצה בכביסה (פעמיים בשבוע) בריקון אשפה ובקניות. כל השאר - עליי, כולל עבודה בבית, עניינים פיננסיים וכו´. זה ממש לא היה מפריע לי אילו בשעות הפנאי היה לי אותו. אבל רוב הזמן הוא - שם. אז אולי זו עוד ורסיה של זוגיות בעידן המאה ה-21? לא יודעת. אולי זה דווקא עדיף? בכל אופן, אני די מרגישה בדידות מדי פעם (לא קנאה ל...) ומאוד כמהה לקשר אינטימי (לאו דווקא סקס) עם איש קרוב שאיננו לי בימים אלה. מה דעתכם?

תביאי בחשבון דבר אחד (או שניים)

את יכולה למצוא ידיד נפש שתשוחחי איתו ואולי גם יותר מכך. זה בהחלט מקל על הבדידות ונותן טעם ועניין נוספים לחיים. (אני מניח שתיבת המסרים שלך עומדת להיות מוצפת בהצעות בימים הקרובים). השאלה היא רק אם את מוכנה מבחינה נפשית להכנס לקשר שיכול להשפיע בשני מישורים: המישור הרגשי שלך המישור הרגשי שבינך לבין בעלך אני משער שבעלך ירגיש נבגד. אולי הטלטלה תזיז אותו מעיסוקו האובססיבי במחשב ותמקד את תשומת ליבו מחדש בבית ובך. השאלה היא, אם יקרה כדבר הזה, האם את תהיי שם כדי לחבור אליו או שכבר יהיה מאוחר מדי? או שאת ההחלטה כבר בעצם קיבלת?

חרותי

New member
לא מקבלת שום החלטות

בימים האלה. לא לכאן ולא לשום כיוון. זורמת עם הדברים. לא מנסה לחשבן מה יהיה ואיך יהיה. מה שהכי נחמד בכל העניין הוא: שאני לא מוטרדת ולא מקנאה. זו הרגשה חדשה בשבילי. אני לא מרגישה פחות שווה או פחות נאה או פחות חכמה. העניין הוא שהדפוס הזה בהגדרות של זוגיות זר לי ואני לא יודעת כל כך איך לעכל. ממש לא מזיז לי מה יהיה אחר כך. מרגישה מספיק חזקה לכל דבר שיתפתח. תודה על התגובה הקולעת.

barak007

New member
דעתי..........................

חרותי אני אנסה להתרכז בשני דברים. א.ציינת בחטף את העובדה שאת עובדת ובעלך מובטל. העובדה הזו יכולה להסביר חלק מהתופעות שאת נתקלת בהם בבית מי שמתעורר בבוקר-לכלום.עולמו חרב עליו,ובטחונו העצמי,מעמדו בבית ובפני עצמו -בשפל.בתקופה שכזו אנשים מטיבעם עצבניים,חסרי מנוחה, ומחפשים "להעלם" פיזית,ומנטלית. לצערי,לא הצלחתי להבין מה תרומתך לשיפור הנושא למעט העובדה שציינת "...כי אני אוהבת אותו מידי פעם " .?? חיי זוגיות אינם משוואה מטמתית ומן הסתם הדברים אינם נמדדים במי עושה מהוכמה אלא בשותפות ,ברגישות,וביחס שבינכם. העובדה ש"תרומתו " כרגע (מבחינתך) שואפת למינימום בבית ,אמורה להלקח בפרופורציה המתאימה לאור הנסיבות. מה שכן נראה לי שאינו תקין במערכת הזוגית היא העובדה כי הנ"ל מוצא את מפלטו באינטרנט. הפורומים -אינם הבעיה,אלא הפתרון החלקי שמצא בעלך לחוסר תקשורת בבית. אין לי כל אינדיקציות נוספות ,אך מדבריך הנחתי כי הנ"ל מסוגר יותר ממך וכי התקשורת הוירטואלית במקרה זה "עושה לו טוב". תקשורת מסוג זה,מקובלת כיום אבל היא איננה (חוזר-איננה) מודל לזוגיות במאה ה-21. יש לי משום מה הרגשה שגם את הרמת ידיים (..."הוא הפסיק לבוא למפגשים. ....וזה בסדר מצידי") אם כך הוא הדבר -סבבי,ושיהיה לך בהצלחה. ואם בכל זאת לא כך הוא -אל תרימי ידיים. טיפ קטן (ואולי שטותי) אולי תנסי להציע לו שיטוט זוגי באינטרנט. מה שלא יהיה שיהיה לך בהצלחה והמון פירגון.

נתן ז

New member
את בטוחה שאת לא מתארת כאן

את איש המערות?
התיאור מאוד מתאים: "...והוא מובטל... בכל רגע פנוי הוא טס למחשב. ויושב שם ימים ולילות... כל האנרגיות שלו - במחשב... הוא אכן מקבל פירגונים בלתי רגילים על כושר יצירתו, אבל בזה זה מתמצה." עכשיו ברצינות: אני חושב שאת צריכה קשר אינטימי (לאו דווקא סקס) עם איש קרוב. גם אני צריך כזה. מה דעתך ליצור אתי קשר במסר? אני חושב שזה יעזור הרבה יותר מכל העצות האימפוטנטיות שנותנים כאן כל בעלי הכוונות הטובות למיניהם. "הדרך לגיהינום רצופה כוונות טובות"

נתן ז

New member
לא עצבני אבל

1:43 בלילה ואתה עדיין על המחשב? לך לאישתך...
אני מתנצל על נימת ההתנגחות האישית. אני בטוח שאינך מובטל, אבל כשקראתי את התיאור על הבעל שאישתו איבדה אותו לטובת האינטרנט לא יכולתי שלא לחשוב עליך ועל כמות הזמן האדירה שאתה משקיע פה. ברור שזה דבר מאוד חיובי לעזור לאנשים אחרים, אבל האם אתה בטוח שזה לא בא על חשבון משפחתך? אולי על חשבון עצמך אפילו? אתה יודע, "ענייך עירך קודמים"... תראה, גם אני על המחשב בשעות כאלה מוזרות, אבל לפחות אינני מתיימר לומר לאנשים "תראו אותי - פתרתי את כל בעיותי בזכות חוכמת החיים שלי - קחו דוגמא ממני". קח הכל בקלות. בסך הכל אני מאוד מחבב אותך.

מעולם לא התיימרתי שכל בעיותי נפתרו

גם לא נקטתי מעולם בלשון של "עשו כמוני". נהפוך הוא, בדרך כלל אני אומר "עשו מה שטוב עבורכם" (בנוסח "את אחראית לאושר שלך וגו´"). לעניין השעות בהן אני מול המחשב, אכן יש מקום לסדר יום (או לילה) "נורמלי" יותר. בינתיים, מתאים לי ככה. בכל אופן, תודה על ההערה.

חרותי

New member
ראשית תודה

ל- barak007, לנתן זהבי (מה זה ה-ז, הזה?) את העובדה שבעלי מובטל לא הזכרתי בחטף. ממש לא. זה אישו מאד חזק בבבית ובינינו, ואני יודעת שזה נורא ואיום לקום בבוקר לכלום.(ללא כלום) אגב - מי אמר שהתוכן הבלעדי והיחיד בחיים הוא ללכת לעבודה? ואולי אפשר לתרום לזולת, למשפחה לבת הזוג בעשייה בבית, ולמצוא גם בזה סיפוק ועניין? יש המווון מה לעשות בבית, וזה מוטל עלי בתום יום העבודה. איפה כתוב שרק אני מבשלת, מנקה אחראית על אחזקת ביגוד והנעלה בבית? בקשר לכך שכתבתי שאני אוהבת אותו מדי פעם: בעבר דיברנו המון המון. הוא כן שיתף אותי בקשיים שלו, דיברנו עליהם המון. אני קשובה לו בכל רגע שהוא זקוק . הוא עושה פיפס, ואני בדום מתוח - לשמוע, לתת כתף, לחבק, לתמוך, ומה לא??? יש לנו מגע פיזי נהדר (ולא רק סקס!!!) אבל - יש התמודדויות יומיומיות ששם אני לבד. הוא "תקוע" במחשב וזה כרגע כל (רוב) עולמו. וכבר אמרתי - אני יכולה להבין מהם הרווחים שלומהאינטרנט. מהסרט "שושנת קהיר הסגולה" למדתי שבחיים לא תמיד ברור מה באמת ומה אשלייה. זה בתנאי שאין לידך בת זוג שנורא רוצה איתך מגע, ושותפות וכו,. מצד אחד אני מרגישה בסדר עם עצמי, אופטימית, מחייכת לעולם. מבסוטה. מצד שני אני מרגישה החמצה ומשהו מטריד אותי. נתן - אחשוב על הצעתך. אשקול זאת. נחמד מצידך. ביי

barak007

New member
יש לך.......

ללא ספק ,דרכים מוזרות להביע חיבה .(מעניין אותי מה קורה עם הבודדים שאתה לא מחבב) אבל מי אנחנו שנשפוט. היתרון אצל האימפוטנטים שהם מודעים לכך,ולא מתנגחים ....ופותחים אח"כ בסידרה פאטתית של התנצלויות. חרותי הודיעה בריש גלי שמצבה לא טוב,והיא מחפשת תמיכה כלשהי ואתה (וואוווו-גדול) עלית על זה בשוונק אחד וממליץ לה לעזוב הכל ולקבל תמיכה אינטימית . ג-ד-ו-ל.

נתן ז

New member
למה נתן זהבי? למה לא נתן זך?

זה שאני משתמש במילה "חרטה" חייב לשים עלי תוית של אדם וולגרי כמו נתן זהבי?

האביר29

New member
אני רוצה להציע משהו פשוט

הצעתי היא פשוטה: תני לו לעשות מה שטוב לו. הוא רוצה מחשב שישב מול המחשב. אל תילחמי בצורך הזה שלו. הרצון להתנתק מהמחשב צריך להיות שלו וזה יבוא עם הזמן (אולי כאשר הוא ירגיש פחות מתוסכל). אבל מה שכן כדאי לעשות זה ליזום ביחד יציאה לחופשה רחוקה מהמחשב, רחוקה מהאנשים ומהילדים בצאטים ובפורומים. תתרחקו מזה, תתרחקו מהבית קצת, מחברים/משפחה/מכולת מהתסכול, תחזרו להיות אתם עצמכם!! כן, כל אחד יחזור לעצמו. אני חושב שכדאי לעשות חופש גדול יותר ורחוקיותר מסוף שבוע קצר בצפון/דרום. ואין כסף נכון? תעשי שיהיה... בכוח שיהיה!!!! קודם תחזרו לחיבור הפנימי שלכם (ואולי תחזרו יותר לקשר בינכם) אחר כך תשלמו חובות...שיהיה כמו כמו באגדה בה יש זוג שחי בדליחות בצריף רעוע ומט לנפול, קר בצריף, התקרה מטפטפת מים אבל............ הזוג מאושר!
וכל אחד מהם מאושר בפני עצמו
קדימה בהצלחה.....ומה שלא תעשי אל תסתכלי עליו מהצד...תני לו כבר חיבוק גדול גדול גדול גדול גדול.... הוא שם כי רע לו....נו לכי כבר... בעצם אל תלכי ר ו צ י ... -------------- מקווה שהבנת אותי. וגם אם יהיה קשה, תמשיכי להביא אור.... "חשיבות האדם אינה במה שהוא משיג, אלה במה שהוא שואף להשיג"

חרותי

New member
עשינו זאת בעבר

וזה עובד נפלא. כשאנחנו רחוק מהבית אנחנו בסבבה. העניין הוא שכשחוזרים הביתה, הכל חוזר לקדמותו. ומה אז? נהדר לנו בטיולים ובחופשות. אבל זה חלקיק קטנטן בחיים. ובאשר לחיבוק - אני עושה זאת כל הזמן, אבל גם אני רוצה קצת, ואין לי תודה לך אביר. אתה חמוד

לכאן או לכאן.... בחרי את דרכך....

כשבן זוג מבוטל בעל כורחו (לשון לזכר ונקבה) - אין למי לבוא בתלונות, אלה רק לתמוך ולעודד גם ברגעים קשים, מרים ועניים - זה תפקידנו כבני זוג ומותר לריב לפרוק כעסים כאלו ואחרים - לטוב ולרע. אך כשבן זוגנו מתבטל ולא עושה דבר לשיפור או מאידך להקל על המצב <וכתוצאה מכך גורם לתסכול> - כל אחד צריך לעשות את ההחלטה שלו בעצמו - מה, איפה ועם מי טוב לו. כיון שבמקרה שלך - <וזו דעתי בלבד> - בעלך בחר בחיי הבטלה <גם אם הוא הגיע אליהם לא מבחירה - תמיד יש מה לעשות בבית, הילדים וכו´>, החליף את בת זוגתו, האינטימיות, החום, אהבה באינטרנט. את מרגישה לבד, בודדה, חסר לך עם מי לדבר, החום, האינטימיות.... זכותך להיות מאושרת וכרגע הוא לא גורם לך לאושר.. אז לפני שתגיעי למצב של בגידה ומן הסתם בסופו של דבר תגיעי לכך <כי מי שלא אוכל בבית, אוכל בחוץ> עדיף להיות לבד ולדעת שאתה מתמודד לבד, מאשר להיות בזוג ולהתאכזב כל יום מחדש.

דפנה43

New member
רק בשעות הפנאי??????

בן זוגך לא מצליח לתפקד.....נשמע כמו משבר אמיתי.....ואת כל מה שאת מצפה שהוא יעמוד לרשותך בשעות הפנאי?????????אני בספק אם יש לו כוח לקום בבוקר ולהתמודד עם משהו אמיתי שלא לדבר על התמודדות עם עצמו....ואת מצפה שהוא ישעשע אותך ויתמוך בך? נדמה לי שאין לו דבר להציע לעמצו ועל אחת כמה וכמה לך....אז אולי במקום להיות כל כך יעילה תנסי להיות את בשבילו בדיוק עכשיו????????

הרה48

New member
דפנה צודקת ועוד...

הניתוח של דפנה נכון וזאת האמת העצובה ועוד...היועצים הטובים ביותר לבעייה הזו יכולים להיות בעיקר אלה שנמצאים במקום בו נמצא בעלה של חרותי (יש לו שם?) כל ההצעות הקודמות חופשה והרחקה מהחמשב לא יעבדו. לעניות דעתי, הוא נמצא במקום שטוב לו לברוח אליו, צריך לחשוב על יצירת משבר מלאכותי, או אולי אמיתי? כדי להוציאו משם אני מכירה מספיק אנשים שמכורים לצאטים ולאינטרנט שסיפרו לי עד כמה הם עצמם מתוסכלים מההתמכרות שלהם. שום הצקה מצידה של חרותי לא תעזור, נהפוך הוא

חרותי

New member
הרה 48 שלום רב

זו כבר התגובה המכסחת השנייה אליי, וכולה מה? נסיתי לבקש תמיכה/עידוד/עזרה קטנה. מניין שאבת את המידע שאני מציקה לבעלי. כן יש לו שם ולמה נראה לך שאני אומר מה שמו כאן? למה את חושבת שאלה שנמצאים ליד אנשים במשברים לא קשה להם? מי יעודד אותם? למה, הם שמשון? למה את כועסת עליי? במה נגעתי לך? אני לא יודעת עם בעלי מכור. אגב - את אמרת מכור. לא אני. אני תיארתי עובדות. אז אם לו קשה זה אומר שלי לא? אני אוהבת אותו, ורוצה להיות איתו בקשר. כן נכון שהוא "ברח" לאינטרנט. אני מכירה את טיבה של בריחה זו. בריחה מהתמודדות עם המציאות שלפעמים היא קשה/לא נעימה/מתישה.

הרה48

New member
לעודד או להגיד את האמת הכואבת?

חרותי, אני לא מכירה אותך, רק מגיבה בכוונה לעזור אני לא חושבת שאם אגיד דברים שינעמו לאוזן ואנסה לעודד אותך ולהתעלם מאמיתות, אעזור לך באמת. מצטערת אם אני פוגעת, אבל מכירה את הנושא במידה כזו וכשאני משתמשת במילה מכור, אני לא מגזימה. לשוחח כאן עם אנשים חדשים על רעיונות חדשים, ללא מטענים ולעתים קרובות מגיעים למקומות אישיים מאוד, שבשום מקום לא היתה אפשרות להגיע אליהם, רק בעולם הוירטואלי, כאן, זה אפשרי - מצב בו רמת האדרנלין עשויה לעלות ואז פשוט מתמכרים כמו לספורט וכו´. אם את אוהבת אותו, עצתי לך, היא לבחון אם אכן הוא אוהב אותך גם ואם יש טעם להישארות שלך איתו. אין ספק שהוא במשבר. אולי תתיחסי בבקשה למערכת היחסים שלכם ולמצב האישי שלו לפני האינטרנט? ואם מבחינתך החיים כפי שהם היום נסבלים, אז פשוט הזמן יעשה את שלו, רק בלי כל לחץ. מאחלת רק טוב.

למעלה