יש כתבה במעריב

ulexiteye

New member
יש כתבה במעריב

בפרומו סופשבוע של מעריב היום , אין לי שמעתי מה כתוב?

SHNI23

New member
שמישהו ירים את הכפפה ויסרוק אותה

?

Angelus

New member
לצערי, זה לא אפשרי.

כלומר, מבחינת חוקיות. צריך לבקש קודם לכן אישור מהעיתון, ורק אז ניתן יהיה להעלות את הכתבה.

SHNI23

New member
מישהו יוכל ליסרוק לשלוח לי במייל../images/Emo3.gif

?

Gilliana

New member
אתה טועה בעניין הזה

אין שום צורך לבקש רשות מעיתון שפרסם כתבה - מרגע הפרסום הכתבה אינה מוגנת בחוק זכויות יוצרים, אתה מוזמן לברר את זה עם כל עורך-דין.

Angelus

New member
כבר ביררתי כמה פעמים,

וקיבלתי תשובה שלילית.
את יכולה לאשר לי את זה איכשהו?

Gilliana

New member
עד כמה שידוע לי...

... כמנהלת פורומים וכתבת באתר NRG (ועפ"י היכרותי עם התקנונים של "מעריב" מתוקף היותי בעלת תפקידים בעיתון) - דין כתבה סרוקה כדין הבאת קישור לאתר אינטרנט - אין שום בעיה של זכויות יוצרים בתנאי שציינת מניין הידיעה לקוחה ונתת את הקרדיט לעיתון. מותר לך אף לצטט ידיעה שלמה - כלומר, להקליד אותה מחדש לאתר ו/או לפורום - שוב, בתנאי שציינת מהו מקורה. לא מדובר בספרים, אשר עליהם יש זכויות יוצרים מפורשות ואין לצלם ו/או להעתיק מהם כל חומר ללא רשות. הציטוט הבא, לקוח מהאתר הזה: שאלה: איך אתם מתמודדים עם הבעיה של זכויות יוצרים? האם אתם מצטטים ידיעות מאתרים אחרים, או מעבירים אותם עיבוד, או משתמשים רק בחומרים מקוריים? האם התקבלה תלונה מאתרי חדשות אחרים על כך ש"שאלתם" מהם חומרים? תשובה: אנחנו לוקחים גם חומר מקורי שאנשים מוצאים לנכון להעלות לאתר, וגם חומר ממקורות חדשותיים אחרים, ומעבירים אותם עיבוד, כך שבעצם אנו יוצרים ידיעה חדשה ואין בעיה של זכויות יוצרים. לא קיבלנו שום תלונה ואני חושב שגם אחיותינו בשפות הזרות לא קיבלו שום תלונה. להפך, לפני זמן קצר התלוננה "ויקיחדשות" באנגלית על אתר שלקח ממנה ידיעות והפר את זכויות היוצרים בכך שלא כתב שהידיעה לקוחה ממנה. מעבר לזה - אשתדל למצוא לך סימוכין בכתב לעניין הזה בימים הקרובים.

Gilliana

New member
לא צריך לסרוק - בבקשה:

הרי לפניכם הכתבה שהופיעה (כרגיל) גם ב-NRG. אני חייבת רק לציין שהכתבה מאכזבת - לא מעודכנת וחוזרת על מה שנכתב בזמנו ב-"ידיעות אחרונות".

למעלה