יש כזו מדיטציה

bladetriniti

New member
יש כזו מדיטציה

יש כזו מדטציה שעוזרת להתגבר על כאבים פיזים אם כן מישו יודע את שמה והדרכה איך לעשות אותה?

הצופה.

New member
בודאי

יושבים בתנוחת הלוטוס עוצמים את העיניים מכניסים אופטולגין לפה בולעם שותים קצת מיים פותחים את העניים סוף דיטאציה.

Mist2

New member
השאלה, איזה כאבים?

והאם אתה רוצה להתגבר על כאב או לטפל בבעיה שגורמת לכאב??

bladetriniti

New member
התכוונתי

כאבים כמו לחטוף אגרופים או הליכה על גחלים יש כזה דבר?

מה היית אומר

אם היה שואל אותך משהו תגיד אתה מכיר איזה תרגיל שאפשר לעשות שבעזרתו אוכל לנצח בטור דה פרנס בסטייל אמסטרונג (7 פעמים ברצף, או משהו כזה)?

קמהדנו

New member
יש ../images/Emo122.gif

שיטות ביוגה לשליטה בכאב, עוד שיטות מזרחיות דומות, וגם בעזרת הדמיה ושכנוע עצמי או היפנוזה, שעובדות על המערכת העצבית, כך שהכאב מוכל או אפילו לא מורגש. בקשר למדיטציה, אחת מתופעות ה"לוואי" לאורך זמן עשויה להיות עמידות גדולה יותר בפני כאב. מי שרוצה לשלוט בכאב בדרך כלל נכנס לאחת או יותר מהקטגוריות הבאות: א) רוצה לבחון את מגבלות או יכולות הגוף מתוך עניין כללי ב) סוג של מזוכיסט ג) מי שבוחר בדרך רוחנית ששמה לה למטרה להתעלות מעבר לגוף דרך שליטה בגוף ד) דווקא אחד שפוחד מביטויי הכאב, הפיזיים והנפשיים, ורוצה להימנע מהם ה) פיתוח יכולת כזו כאמצעי למטרה ספציפית ומעשית ו) סתם אגואיסט
להלן קישור ל"מדיטצית כאב" שבה חוקרים את הכאב עצמו ומתנסים בו בלי לדחות אותו, ומתוך כך הוא בדרך כלל פחות.. כואב
בכל מקרה, בבקשה אל תלך על גחלים ללא הדרכה של מומחה! לא לנסות בבית!

קמהדנו

New member
הבהרה

הקישור שהבאתי לא מתייחס לשאלה המקורית שלך, אלא מיועד למצב בו קיים כאב פיזי נתון, ובמקום לפתח אוטומטית רתיעה נפשית, משתמשים בכאב כאובייקט למדיטציה

חסינות מפני פציעות .

אין הכוונה לא להרגיש כאב אלא הכוונה להיות ממש חסין אש וחסין כדורים, ללכת על זכוכיות, אש, לשבור סלעים, לשכב ולתת למשאית או טנק לעבור עליך, כמו נזיר שאולין, בלי נזק. חפש בגוגל: ``hard qigong``

אינקה

New member
זה עובד על אמונה

כשהגיעו אנשי המערב הם שחטו את כל "בעלי הכוחות" הללו בלי חשבון. הייתה תקופה בה המחתרת ההודית היתה שולחת מתנקשים שהיו מצליחים לפגוע בבכירים בריטיים למרות פצעי המוות שגרמו להם שומרי הראש, אבל אז המציאו את הקולט 0.45 וגם זה נגמר. מסופר על טאו-מאסטר בקוריאה שהשגיו בתחום האנרגיות היו אכן כמו בסרטים ואולי אפילו יותר. יום אחד כששוחח עם אנשים עבר לידו נזיר צעיר. "לפי לבושך אתה כנראה נזיר זן" קרא לו הטאו מאסטר. "מה אתה?" החזיר לו האיש שאלה. פניו של המאסטר נפלו, הוא לא ידע מה לענות. הוא רץ אל הנזיר וביקש לשוחח איתו. הנזיר היה זן מאסטר סאנג סאן שנודע אחר כך בכינויו סאן-סונים. בשיחה אמר מאסטר הטאו - אני יכול לעצור רכבת מבלי שתפגע בי, אני יכול להעתיק את גופי למרחק 300 מטר כהרף עין... אבל עכשיו אני מבין שכל השנים בהם תרגלתי את הכוחות הללו היו מבוזבזות. אני כבר זקן ועדיין איני יודע מי אני. לפחות הבן שלי לא חייב לבזבז את חייו. למד אותו בבקשה! הבן אכן הצטרף למנזר הזן של סאן-סונים ועד היום הוא נזיר מפורסם בקוריאה.

בצ`י קונג יש יותר מיכולת לא להיפצע

ויותר מיכולת להיות בריא ולרפא אחרים ולחיות חיים ארוכים ויכולות על חושיות ותיקשור והשגת ידע מהיקום והשפעה עליו. יש גם תחומים נוספים בצ`י קונג שלא ציינתי, צ`י קונג זאת דרך חיים שעוזרת לך להשיג משפחה בריאה אושר ועושר. היום כל אסכולה עלובה נקראת בסין צ`י קונג, יש זרמים רציניים מאוד של צ`י קונג שכוללים הכל כולל הכל, אז שמעת על קוריאני כלשהוא שלא למד פילוסופיה ודרך חיים אלא התמקד רק ב``צ`י קונג קשה`` אז מה אתה רומז שזה לא שימושי?! זה לפחות יציל את החיים של האדם במהלך תאונה או שריפה או קרב אפילו פעם אחת וזה כבר יותר טוב מכלום. צריך כמובן לשלב את כל מטרות הצ`י קונג וזה לא סיפור של ביזבוז שנים, זה לוקח חודשים ספורים בממוצע בהדרכת מאסטר אמיתי. לגבי החסינות מפני פציעות, זה עניין של אמונה, זה מצב תודעה שמאפשר באמצעות שיטה לפתח שדה אנרגיה שיגן על הגוף, אין גבול לגודל שדה האנרגיה שניתן לטפח, רוב האנשים מסתפקים במועט ויש שיגיעו רחוק, אז פילוסופיה בלי בריאות וחסינות גם היא לא שווה גרוש, כי מחר יבוא כלב פיטבול שבמיקרה יתחמם עליך ואז מה תעשה? תקריא לו פסוק קדוש להגנה מפני נשיכות?!

אינקה

New member
לדעתי אמרת הכל

על מהות הצ'י קונג עבורך, על המניעים שלך לתרגול, על מה שהתרגול מהווה בחיים שלך. כל זאת ב 3 מילים בלבד מכל מה כתבת. האם אתה יודע מהן?

הצ`י קונג\מדיטציות הם רק מכשירים ל

להשגת דברים שיעזרו להגשים את המטרות שבדרך החיים של שיטה שבה תמצא לא רק טכניקה. ולכן הצ`י קונג מגיע עם קידומת עם שם שבא לייצג את הדרך שאותה הוא מייצג. יש גם בארץ סתם קוסמים שמשתמשים בצ`י קונג קשה במהלך ההופעות שלהם בלי לדעת שום דבר מעבר לטכניקה. גם בזן בודהיזם שלך יש צ`י קונג אם אני לא טועה, אז למה להשמיץ את המושג צ`י קונג? בהתחלה רוצים את הצ`י קונג הקשה והכוחות העל חושיים(אומני לחימה או ילדים מתלהבים) אח``כ את הצ`י קונג הרפואי(כשמבינים שהעיקר הבריאות) אח``כ יש את הצ`י קונג המדעי(זרם חדש שבא לחקור את השפעת הצ`י על האדם המלומד, מחקר של תופעות הקשורות בעבודה עם מרחב וזמן, חקר העברת מידע בעזרת צ`י קונג) וכו` . כל הזרמים גם המסורתיים מתאחדים באגודת צ`י קונג הסינית הלאומית שהיו``ר שלה הוא שר הבריאות הסיני(כדי להדגיש את המורשת התרבותית) כאשר לכל ענף צ`י קונג יש יו``ר שהוא חייב להיות המומחה האמיתי בצ`י קונג שהוא מייצג. בסין קיימת גם אגודת מחקר לפוטנציאל הגוף האנושי וכו`. . . בארץ ישראל לעומת זאת, אם תגיד למישהו מהרחוב שאתה מתרגל צ`י קונג, הוא ישר יחשוב שאתה מתרגל טאי צ`י או פאלון דאפא(בסין בכלל לא מכירים בפאלון המוזר והמטורף הזה). עוגי, לא-מאסטר צ`י קונג ! נ.ב. לא הראיתם התלהבות מסירטוני הצ`י קונג הקשה ששלחתי אתכם למצוא בגוגל, זה לא מאתגר אתכם?

אינקה

New member
כל אסכולה עלובה

אלו שלושת המילים שמצאתי בעלות משמעות בהודעתך הקודמת. לדעתי אם תמצא מאיזה מקום בתוכך מגיעה התבטאות זו תרויח מכך יותר מכל תרגול שהוא.

היום בסין כל תירגול פסיכו-פיזי נקרא

צ`י-קונג, אפילו התעמלות נטו לפיתוח הקואורדינציה תקבל את התואר צ`י-קונג. הצ`י קונג האמיתי חייב להיות שלם ומאוזן. אתה לא יכול לעבוד רק על צ`קרת העין השלישית כדי להשיג עין שלישית, אתה תגרום רק לצ`י בחלק העליון וזה יהרוס את האיזון האנרגטי בגוף, צי קונג צריך להיות מאוזן ושלם. היום כל אסכולה עלובה(מסוכנת כי אינה מאוזנת ואינה צ`י קונג אמיתי) תקבל בשפה הסינית את השם צ`י קונג. ולכן אין להיחפז לתרגל שיטות לפני שבודקים ועל כך הזהרתי כשציינתי מה זה צ`י קונג ובין היתר כתבתי ``כל אסכולה עלובה`` למשל פאלון-גונג עם האידיאולוגיות והפוליטיקה והמגלומניה של המאסטר שמתבטא כמו מקור הצ`י עלי אדמות, פאלון גונג זה בפירוש צ`י קונג עלוב כי יש בו שגיאות וחבל כי מוציא שם רע לביטוי צ`י קונג וחבל על המתרגלים של השיטה שגם שינוי שמה לא ממש עזר. אז אתה לא הבנת אותי, חשבת שאני מזלזל בשיטות נכונות ואתה לא מוכן להודות בטעות שלך ! שיטות צ`י קונג שאינן פגומות אינן עלובות. התכוותי לתעשיית הצ`י קונג הפגום שקיימת בסין כי כל סיני רוצה להחזיק בתואר גראנד מאסטר ולכן ממציא צ`י קונג חדש הרבה פעמים בניגוד לעקרונות הצ`י קונג וכאן קיימת סכנה כי לשחק באש(בצ`י) זה מסוכן.

למעלה