יש כאן תל אביבים?

noosh 19

New member
יש כאן תל אביבים?

או אנשים שיוצא להם לאכול במסעדות בתל אביב? \: יש לי בעיה חמורה.. אני הריי בתחילת דרכי ואני מפחדת אפילו לאכול סלט טונה רק עם ירקות וטונה וביצה בארומה.. אני מפחדת כי אולי נכנס לשם גרגר לחם? כולם אומרים לי שאני כבר מגזימה.. אבל אני לא מרגישה שנכנס לי גלוטן לגוף חוץ מזה שהבטן שלי עד עכשיו נפוכה.. בקיצור רציתי לשאול אותכם איפה אתם נוהגים לאכול בתל אביב.. מרכז כזה, ואתם יודעים שזה מנה ללא גלוטן. (בלי שום קשר לבתי קפה שאין בהם גלוטן) תודה

moria007

New member
אני תל אביבית

למען האמת, אין לי מקום ספציפי להמליץ לך עליו, אבל לכל מקום שאני הולכת אני פשוט שואלת את המלצרים. בגדול, בסלטים לא אמור להיות גלוטן, פרט לרטבים שהם בעיתיים, וגם אז פשוט תשאלי את המלצרים או שתבקשי שמן זית במקום הרוטב. חוץ מבית הקפה "מאזה" שכבר דובר עליו שיש בו מנות ללא גלוטן, לא ידוע לי על עוד מקומות שיש בהם "מנות ללא גלוטן" כדבריך. פשוט תשאלי את המלצר על כל מנה שאת רוצה. (אני תמיד שואלת במה אין קמח חיטה ורק אז מתחילה לבחור, אחרי כל כך הרבה פעמים שכל הבחירות שלי היו עם גלוטן והתאכזבתי קשות...). שיהיה לך בהצלחה!

noosh 19

New member
אבל זה קצת בעיה

אכלתי נגיד סלט עם טונה וביצה בלי רוטב, ובכל זאת יש שם לחם במקום הזה, איך אני יודעת שאין פרורים בסלטים

shahargazit

New member
לוקחת את זה קשה.

עניין הצאליק הוא שהגוף לא יודע להתמודד עם חלבון מסויים ולכן מגיב לו לא טוב. בכמויות כ"כ קטנות של "נפל פירור לחם לסלט" אין כל השפע לטווח הרחוק. מתי גילו לך את הצאליק?

noosh 19

New member
לפני כחודש

ואני מרגישה על הפנים אצלי זה בה בבעיה של עצירויות וכלום לא עוזר ובטן נפוכה, הרופא אמר שעוד 5 וחצי חודשים זה מאחורי.. עד כדי כך הגלוטן עשה לי בעיה במעיי ועברתי ניתוח.. לכן אני נורא מפחדת.

noosh 19

New member
דוגמא

במוצרים של עלית כפי שהבנתי לא היה גלוטן אבל בגלל שהם עשו את זה בקו של גלוטן כן היו קצת פירורים והנה זה כן פגע בצליאקים

הדרך הכי טובה זה לשאול

אמנם אני לא תל אביבי, אבל ביקרתי בתל אביב בפסח, ולא חששתי להיכנס למסעדה (לא זוכר את שמה, אבל היא ברח' המלך ג'ורג', כשבאים מדיזינגוף אז היא בצד שמאל, פינתית כזאת..). בכל אופן, את הלחם פסח שלהם לא אכלתי, וגם לא ארוחת בוקר (כי כבר היה צהריים, וארוחת בוקר משולבת לרוב בכיכרות לחם) אבל הזמנתי עיסקית של חזה עוף (וסליחה לכל שפעת העופות שבסביבה
), וביקשתי שלא ישימו עליו את הרוטב סויה וצ'ילי, כי אני לא יודע ולא רוצה לדעת אם יש בסויה שלהם עמילן או לא. פשוט סידרתי לעצמי את המנה ככה שהיא תתאים לי, בלי לחשוש ממש. מה שאני מנסה להגיד זה, שבכל מקום אפשר להסתדר ולא צריך ממש לפחד לאכול בחוץ (נכון שזה מדאיג אם יהיה איזה עמילן או גלוטן סמוי במשהו) אבל לדעתי, וכמו שראיתי תגובות אחרות פה, פירור לחם לא יעשה שמות בגוף, כמו אם זה יהיה משהו גדול יותר. רק אל תחשבו שאני מסית פה אנשים לצרוך גלוטן חס וחלילה

למעלה