יש כאן מישהי עם כיריים חשמליות

Koketka

New member
יש כאן מישהי עם כיריים חשמליות

ויכולה להגיד מה החסרונות שלהם? האם הגז יותר טובים?

אמא שלי עשתה חשמלי לא מזמן

היא מאד מרוצה. 2 נקודות חשובות: - קל מאד ! לניקוי. (וגם הרבה יותר יפה...) - כשמכבים את ה"אש" המקום לא מתקרר מיד, אלא רק אחרי כמה דקות. לכן אם רוצים לסיים את הבישול צריך להוריד מהכיריים. שרפתי כמה חביתות ושניצלים אצלה עד שנפל לי האסימון... היא התרגלה לזה צ'יק צ'אק, לי זה מאד מפריע.

Koketka

New member
תודה, אמר לי המוכר שבדור חדש

הקירור והחימום די מיידים, בשונה ממה שהיה את יודעת אם היא קנתה כיריים תלת פאזי?

די מיידים זה עדיין לא מיידי

אבל מתרגלים לכל דבר. נראה לי שלא תלת פאזי, 4 ראשים, של אלקטרולוקס

kokula12

New member
גם לנו היו

עומדת מאחורי הדברים של בולגרית. הבעיה העיקרית היתה גם למשל כשמנמיכים את האש - היא לא מונמכת מיידית ובזמן הזה הסיר יכול לגלוש / האוכל להישרף. לגבי כיבוי זה יותר פשוט כי אפשר להתרגל להעביר מייד את הסיר למקום אחר. אבל בהנמכה של אש זה יותר מעצבן. ולדעתי גם "הדור החדש" לא יהיה מיידי כמו גז. כדי שהכיריים החשמליות יהיו חסכוניות יחסית בחשמל, זה בהגדרה לא יתקרר מהר מדי (כך הוסבר לי ע"י נציג השירות של שולטס שהתקין את הכיריים). לנו היו כיריים של שולטס, שהם היחידים שהיו (בזמנו) שלא היו תלת פאזיים. היו די יקרים, ושמנו חשמליות ולא גז רק בגלל אילוצים (סיפור ארוך). תכלס, לדעתי, לא הייתי שמה כיריים חשמליות אם היתה לי אפשרות לגז. (כיום יש לנו כיריים גז)

אני לא אוהבת

יש אצל הוריי, מאד לא נוח, באמת בגלל המעבר האיטי בין טמפרטורות, את מגבירה את האש ולא מרגישה את ההשפעה. אמא שלי מאד מצטערת שלא לקחה גז. גם בעיני עדיף בהרבה גז.

מעדיפה גז

חיסרון ראשון ועיקרי - כשאת מכבה/מנמיכה את האש זה ממשיך לחמם עוד תקופה. זה נותן לך פחות שליטה ישירה ויותר צורך להתחכם לו. שנית - בכיוון ההפוך - לוקח לזה זמן להתחמם. לא כמו גז שאת יכולה להדליק על להבה גדולה וזה שם מההתחלה. שלישית - תלות בחשמל. יש לי מספיק מכשירים חשמליים במטבח (כולל כאלה שמחממים - טוסטר, קומקום חשמלי). כשיש הפסקת חשמל אני מעדיפה לא להיות מושבתת לגמרי (במקרה שלנו שמנו בחניה גריל גז עם להבת צד לבישול, למקרים הללו). אם זה היה תלוי בי היה פה גז אבל הבית הגיע עם החשמלי וזה דורש מאמץ רציני לשנות (קניית כיריים, התקנת גז ושינוי של הביטוח שבטח יעלה הרבה יותר עם גז בבית). אז אני לא משנה.

אין גז בכלל

הכל חשמלי. יש קמין עצים בסלון וחימום חשמל בחלקים אחרים של הבית (לא בכולו משתמשים). אני לא אוהבת להיות תלויה במקור אנרגיה אחד...

ori111

New member
עוד חיסרון גדול...

כשיש הפסקת חשמל אי אפשר לחמם! תארי לך מצב שאת עם תינוק בבית, חורף, יש הפסקת חשמל , בקבוק סימילאק מוכן במקרר, תינוק צועק שהוא רעב וכל מה שאת יכולה להגיש לו הוא נוזל בטמפרטורה קרוב לקפואה - זה היה לפני 10 שנים בערך ומאז החלטתי רק גז! יש הפסקת חשמל=מחממים בגז / נגמר הגז=מחממים במיקרו

לי יש

כיריים ענקיות (חמש להבות) חשמליות. לא אינדוקציה כי בשביל אינדוקציה הייתי צריכה להחליף את כל הסירים. תלת פאזי, ולפי מה שהבנתי בכל מקרה כדאי תלת פאזי כי אחרת זה מעמיס מדי על הצריכה הביתית ואי אפשר במקביל לעשות עוד דברים במטבח. יתרונות - מתחמם מהר; מאד יפה; מאד קל לנקות חסרונות - צריך להתרגל לצורת הבישול; מתקרר לאט; יש לי אותן חודשיים בערך. הן בסדר, אבל לא יכולה להגיד שאני מתעלפת מהן. פושר כזה. חוות הדעת ששמעתי לפני שקניתי היו נלהבות מאד כך שאולי ייקח לי עוד זמן התרגלות...

rnavina

New member
מה עשית בחגים? לא הבנתי אם את

מצטערת על הרכישה. למה בעצם לא קנית גז?

בחגים אני לא יכולה להשתמש בהם

כי לא עובדות עם שעון שבת. עשינו "על האש" במנגל גז. לא קניתי גז כי הקודמות שלי היו מרגיזות מאד, ובעצם לא מכירה בסביבתי מישהו שממש מרוצה מהגז (כל הזמן נסתם, מתלכלך וכו') וגם האיש לחץ מאד על חשמליות בגלל הניקיון לא מצטערת אבל גם לא נורא מרוצה

michalica

New member
לי יש ואני שונאת אותם

החום לא אחיד, מתלהט לאט אבל כשמתלהט כבר קשה להוריד את החום, לא הייתי עושה את הטעות הזאת אם זה היה תלוי בי

למעלה