יש כאן מישהו שמבין

GeJuFan

New member
יש כאן מישהו שמבין

בתחום המדיה, ואם נתמקד:
אני כותבת עבודה לאחד הקורסים שלי והנושא שבחרתי זה Web Television וההשפעה שלו הן על חברות הטלוויזיה והן על תרבות הצפייה של מבוגרים צעירים (18-35 בערך). (הנושא נבחר כי הפרופסור ביקש משהו שקשור למדיה וההצלחה של house of cards והעובדה שעוד ועוד חברות גדולות כמו אמאזון מתחילות לייצור content משלהן ממש גרם לתאים האפורים שלי לפעול ולחשוב)

אנחנו חייבים להשתמש במאמרים ממגזינים שהם-peer reviewed ומספרים.

תהיתי אם יש מישהו שיש לו אולי קצת מידע בנושא? התחלתי כבר לחפש, אבל מכיוון שמדובר במדיה שההשפעה הכוללת שלה היא די בחיתוליה אין הרבה מאמרים שמתמקדים בכך (כלומר יש מאמרים אבל.. ההתמקדות שלהם לא מרגישה לי כהתמקדות למה שאני מחפשת)

העבודה צריכה להיות מוגשת ביום רביעי. כל מידע יהיה נחמד לקבל

journal of mediated communication

הדפיס בעבר מאמרים בנושא.
גם participations-audience research
יהיה מקום טוב.
Journal of pop culture אולי.
כמו כן, house of cards מבוסס על סדרה בריטית. ייתכן ונכתב עליה משהו בעבר בהקשר של פוליטיקה בריטית.

ayulli

New member
לגמרי עוף

עופר - אתה בקמפוס בתחילת ספטמבר? אני באה לכמה ימים. קפה?

GeJuFan

New member
תודה רבה! אני אבדוק שם

בינתיים יש לי גם שני ספרים בנושא שמהם אני לאט לאט מוציא מידע ומאמרים. ויש לי כמה מאמרים שכבר הדפסתי ואני עובדת איתם.

Philip Jr

New member
בתור צופה אדוק של HOUSE OF CARDS

אפשר לבקש קצת יותר פרטים לגבי הכיוון המחקרי שלך פה? מה את מנסה לבחון או לטעון? לא ממש הבנתי מה הנושא.

אני פשוט חשבתי שחברות כמו NETFLIX מחפשות דרכים למשוך מנויים חדשים, ודרך טובה לעשות זאת היא לייצר תוכן מקורי איכותי עם שחקנים מובילים וקו עלילתי מאד רלוונטי לימינו. מעבר לזה שהעונה כולה הופצה בו-זמנית אני לא מזהה מהפך גדול בשוק הטלויזיה או הרגלי הצפייה שלי.. סקרן לשמוע מה מצאת.

GeJuFan

New member
הנה הדוח של נילסן

כעיקרון הקהל שהם השתמשו בו הוא מאד מאד קטן, אבל זה מן הסתם סקר שאמור לייצג אוכלוסייה, אבל ממה שאני רואה סביבי לאוכלוסיית הגיל שאיתה אני מסתובבת הוא די מייצג נכון, וגם ממה שראיתי אפילו כאן בקומונה.

מה שכן, זה אולי בהחלט עוד מוקדם להגיד ב-100% אם יש שינוי מגמה עתידי, כי הנושא של תוכניות באיכות גבוהה שמופקות רק לאינטרנט הוא די חדש, ובהחלט אפשרי שזו דרך להשיג מנויים חדשים או לשמור עם הקיימים.
אבל אני חושבת, שיש לזה גם עניין של עלויות. איפה שאני גרה- פרובידנס- מנוי לכבלים ואינטרנט ביחד עולה כ- 100$, להוסיף ערוצים מיוחדים אחרים יכול להגיע ל-50$ (דיברתי עם חבר שיש לו כזו חבילה הוא ובת זוגתו - שניהם בני 22 ו-27, משלמים כ-150$ כל חודש- מה שכן אני חייבת להוסיף ששניהם גם סטודנטים בינלאומיים אבל הוא עובד ככה שיש לו SSN). ככה שאתה יכול להגיע ל-150$ בלי שום בעיה.
אני משלמת כ- 55$ (כולל מיסים) על האינטרנט שלי, מעבר לזה יש לי אמאזון סטודנט פריים שעולה כ-40$ לשנה (והרגיל עולה 80$) - שזה 3$ לחודש (או 6 אם יש לך את המחיר הרגיל). הולו ונטפליקס עולים כל אחד 8$ לחודש. נגיד ועשית מנוי לכל אלו, עדיין יצאת עם פחות מ-100$ בחודש. וכמובן שלא מעט מהרשתות הגדולות שמות את התוכניות שלהם באתר שלהן תוך יום עד כשבוע ממועד השידור.

מהבחינה של מה שאני מנסה לבחון או לטעון זה ת'כלס:
Web-Television and its influence on both broadcast companies and the viewing habits (current and future) of young adults.
זה בטח צריך עוד קצת ריפיינינג.
מה שאני חושבת שאני מנסה להסביר זה:
1. עניין הביצה והתרנגולת: כלומר מה קדם למה, הביקוש מצד הצופים לתוכניות אונליין שהוביל חברות סטרימינג כמו נטפליקס לייצר תוכן משלהם. או שמא, הייצור והסטרימינג של טלוויזיה דרך האינטרנט בעשור וחצי האחרון הוא זה שהביא את הצופים ובכך גרם לחברות כמו נטפליקס לשקול ובסוף לממן תוכניות מקוריות משל עצמן.
2. מה תהייה ההשפעה של חברות הטלוויזיה והכבלים, בהינתן בכך שרוב הדור הצעיר, שעליו הם סומכים כלקוחות בעתיד הקרוב, שבין 18-35 (ואף בני נוער צעירים מ-18) צופים בתכנים בעיקר באינטרנט ומחליטים לוותר על החיבור לכבלים. - בחלק הזה אני קצת תקועה, ואני לא בטוחה איך להתמקד. כי קשה לדעת מה תהייה ההשפעה העתידית, לי יש את הדעה האישית שלי. אני אישית חושבת שמדובר בקפיצת מדרגה טכנולוגית (אם ניתן לומר) ושאם המחירים ימשיכו לעלות לחיבור לכבלים והאיכות בטלוויזיה תמשיך לרדת אנשים פשוט ימשיכו לפנות לאינטרנט, על אחת כמה וכמה כשהם יכולים לקבל את אותו תוכן בעלות נמוכה יותר (ולעיתים בחינם) ומעבר לזה גם איפה ומתי שהם רוצים, הם לא חייבים לסדר את הלו"ז שלהם לפי זה.
אני אישית חושבת, שהכניסה של נטפליקס והולו ואמאזון לבמת התוכן תגרום לכך שהטלוויזיה כפי שאנחנו מכירים אותה כיום תפסיק להתקיים. הכל יעשה ישירות למחשב. כלומר המסך עצמו יהיה קיים, אבל חיבור לכבלים או לווין כבר לא, ואם נראה לראות תוכנית או ערוץ כלשהו זה יהיה רק דרך האינטרנט. מתי זה יקרה? לזה אין לי תשובה, אני חושבת שזה יקרה אולי כשאני כבר יהיה מאד זקנה, כי כרגע רוב האנשים שמחוברים לכבלים הם באמת הדור המבוגר יותר של בני 40+ שלא גדלו עם מחשב, או מחשב והחיבור לאינטרנט והאפשרות של צפייה על גבי מסך המחשב.

3. ההשפעה על גבי הצופים: באחד המאמרים או הספר שקראתי כתבו שלפני האפשרות לצפות באינטרנט צפייה בטלוויזיה הייתה מעשה משפחתי, כל המשפחה הייתה יושבת וצופה ביחד. כלומר הייתה תחושה של שייכות, של community, ועכשיו אותה community נפרמת לחלקים של יחיד כשכל אחד בוחר מה לראות, ומתי לראות. אבל זה לא לגמרי כך, כי אותם צופים בונים קהילות חדשות באינטרנט בפורומים ובאתרים.
מעבר לזה שוב כמו שאמרתי מה תהייה ההשפעה על דור שבמילא משתמש לא מעט במכשירי אלקטרוניה בשביל לצפות בתוכניות טלוויזיה, בעתיד, כשהאפשרויות לכך יגדלו, כשמעבר לרק צפייה בתכנים ישנים או כאלו ששודרו על מסך הטלוויזיה יש עכשיו גם תוכן חדש לגמרי.
ושוב נכנס לכך עניין העלויות. עניין ה-mobility או כמו שמישהו קרא לזה באחד המאמרים שקראתי: TV anywhere או משהו בסגנון.
מבחינת עניין העלויות, אני חושבת שזה ישפיע ברמה כשכן יהיה לקבוצת הגיל המדובר כסף, הם יגיעו להבנה שכל הטלוויזיה שהם צריכים קיימת להם על מסך המחשב שלהם ולכן יחליטו להמשיך עם מה שיש להם.

אין לי מושג אם הסברתי כמו שצריך. יכול להיות שעשיתי סלט שלם מהכל.
אגב אני יכולה לרשום את ההוראות של הפרופסור לגבי העבודה הזו אם זה יעזור.

22ק ו ס ם

New member
אני חושב שעוד מאוד קשה להסיק משהו בנושא

house of cards זו התוכנית הראשונה בהקף כזה שהופקה בצורה הזו. השקיעו בה המון כסף והיא קיבלה המון ביקורות כשיצאה בגלל החדשנות שלה. מה יקרה כשיפיקו 20 תוכניות בשנה, חלקן לא כל כך טובות, עוד קשה לדעת. מה שכן, יש מאבק גדול על הפלטפורמה. עם כל הכבוד לstreaming ולראות סרט בטאבלט, עדיין רוב האנשים צופים בסרטים וסדרות בטלביזיה בצורה ישירה (לראות דרך נטפליקס דורש משהו נוסף). לכן עיקר ההכנסות הם מהטלביזיה. עדיין לא כל התוכניות שבטלביזיה מועלות לרשת בצורה חוקית ויש המון סרטים שאפשר להשיג רק בDVD. אני אפילו לא מדבר על אירועי ספורט ששם לטלביזיה יש יתרון גדול. הבעייה בעיניי היא דווקא ריבוי הפלטפורמות. למה אני שלא ראיתי את הסדרה בנטפליקס צריך לחכות כמה חודשים כדי שהיא תצא בטלביזיה או בDVD? למה אי אפשר לשדר אותה גם וגם וכך להרוויח מכל העולמות?

אגב, גם הצופים בטלביזיה יכולים להחליט מתי ואיפה לצפות, בשביל זה יש DVR. אני בספק אם הטלביזיה תאבד את מקומה המרכזי. היא אולי תהיה משוכללת יותר והטלביזיות העתידיות יגיעו עם חיבורים ישירים למחשב אבל עדיין יהיה צורך בערוצים מרכזיים כמו HBO שיפיקו תכנים איכותיים על בסיס קבוע. הטלביזיה המיינסטרימית של הערוצים הפתוחים נמצאת בירידה אבל זה קשור בחלקו גם למגבלות השונות שיש עליהם כמו מגבלות על שפה, אלימות וכו'. גם איכות הצפייה על המחשב היא פחות טובה לדעתי. אין לך מסכי מחשב של 50 אינטש למשל.

GeJuFan

New member
זה מה שהפרופסור מבקש לעבודה

The Writing Task:

Choose a topic, preferably one related to social/new/digital media, to research. The purpose of this assignment is to rediscover what other researchers have already discovered on your topic. The literature review will help you write a question that asks something new about a particular topic, locate relevant literature using scholarly resources, and summarize or synthesize information in a new way.

 Outside research is required. The minimum requirement is five (5) scholarly sources, defined here as scholarly books or peer-reviewed journal articles indexed at library.jwu.edu. Cite sources in MLA style, 7th edition.

 You are summarizing the key ideas of each source, and contributing a new narrative by organizing your sources to tell a story.

לא יודעת אם זה עוזר.

Philip Jr

New member
זה עוזר

ולאור מה שכתבתי בהודעה הראשית אני הייתי ממליץ על אחד הנושאים הבאים:

1. איך עידן המדיה הדיגיטלית דווקא יכול לקרב ביננו ברמה המשפחתית, ולהציג כמובן את הטיעונים נגד שהם כנראה רבים יותר..

2. איך תהליך פיתוח התוכן בעידן המדיה הדיגיטלית משתנה לעומת פיתוח תוכן בעידן הטלויזיה המסורתי - דהיינו שימוש ב - BIG DATA ואלגוריתמים מורכבים מאד כדי לנבא איזו סדרה תצליח ביותר.

אני מתגעגע קצת לעבודות כאלו

Philip Jr

New member
דעתי בנושא

קודם כל זו סוגיה מאד מעניינת, ולמרות שמחקריי בפסיכולוגיה, למדתי גם תקשורת וכנ"ל אשתי ושנינו מתעניינים מאד בסוגיות כמו זו שאת מעלה. בנוסף אנו מאלה שיש להם NETFLIX, HULU וגם מנוי כבלים בדומה אולי לסטודנטים שהזכרת, ואסביר למה כחלק מהתגובה שלי אבל נלך לפי הסעיפים שלך:

1. תשובה לסוגיה הזו אפשר לקבל ממנכ"ל נטפליקס, אבל אני מנחש שמדובר באפשרות השנייה שהזכרת ולא בראשונה, ושאין כאן ממש ביצה ותרנגולת. לנטפליקס יש תחרות עצומה מצד חברות הכבלים וחברות האינטרנט האחרות. פיתוח תוכן מקורי מאז ומעולם היה כלי למשוך לקוחות. לביקוש מצד הלקוחות בהחלט היה תפקיד בקביעת איזו סדרה תפותח. זה הסיפור המעניין ביותר בעיניי, שמוסבר באופן חלקי כאן. זוהי הפעם הראשונה ככל הידוע לי שניתוח BIG DATA שהתקבל מהלקוחות משמש לקבלת ההחלטה איזו סדרה לפתח.

2. מאד קשה לעשות את ההפרדה הזו שאת עושה.. חברות הכבלים מספקות שירותי אינטרנט ותשתית אינטרנט, רוכשות NETWORKS כמו NBC במקרה של COMCAST, ומשדרות ברשת ולמובייל בדיוק כמו שירותי NETFLIX למיניהם.. הצפייה בתוכניות בהחלט משתנה וכבר השתנתה הרבה, אבל חברות הכבלים והלוין מודעות לכך ומספקות שירותים מאד דומים לאלו של HULU או NETFLIX.. סתם לדוגמא אני יכול לצפות ב - NBA גם בטלפון הסלולרי שלי בזכות העובדה שיש לי מנוי כבלים. או למשל שאני יכול לצפות ב - XFINITY ON DEMAND במחשב שלי בדומה לכך שאני יכול לצפות ב - HULU PLUS במחשב. לכן ומסיבות רבות אחרות ההפרדה בין כבלים לבין צפייה ברשת היא מלאכותית ולא באמת קיימת במציאות נכון להיום. HULU מבינים את זה - ולכן הם מפתחים תוכניות מקור לדעתי. הרי מה HULU מציעים לי כיום? לראות תוכנית יום אחרי שכבר יכולתי לראות אותה בכבלים? לראות תוכנית עם פחות פרסומות כביכול, אבל לאט לאט יותר ויותר? לצפות בעונות ישנות יותר, מה שגם חברות הכבלים/אמזון/גוגל מציעים? ככל שאני כותב יותר אני כבר לא מבין מדוע אני מנוי ל - HULU... ולגבי המחשב - צפייה באינטרנט לא שווה לצפייה במחשב.. הטלויזיות של היום "חכמות" ומאפשרות קישור לרשת.. יש מכשירים כמו ה - ROKU שיש לנו בבית שמאפשרים שימוש ברשת ובאפליקציות דרך הטלויזיה.

3. זו הסוגיה הכי מעניינת בעיניי, אבל אולי דווקא הטכנולוגיה של היום תקרב אותנו.. מדוע? כי בעבר לא היה כל כך פשוט לקבוע מתי נצפה במשהו, או לשבת ולעשות מרתון של עונה שלמה של הסדרה שכולנו אוהבים כמשפחה.. היום למרות שאשתי עובדת בערב ואני בבוקר, אנחנו יכולים לשבת ביחד ולצפות בפרק שרצינו (אני מודע לכך שהיה פעם משהו שנקרא "וידאו"
אבל זה לא היה עד כדי כך אינטואיטיבי), או לראות כמה פרקים ברצף.. לשלוט על התכנים שלנו וההקלטות שלהם מרחוק.. לנצל את המנויים שלנו גם כשאנחנו לא בבית למשל בחופשה או בבית מלון.. או להנות מפרק יחדיו תוך כדי נסיעה באוטובוס או ברכבת על הטלפון או האייפד.. פשוט מנסה להציג צד קצת שונה לטיעון שהצגת שהוא גם נכון בעיניי אגב.

מאד מעניין, אבל נשמע שאת צריכה להתמקד מעט לא? אשמח לראות את ההוראות, אבל מדובר בנושא כל כך עצום! אולי שווה לבחור סוגיה אחת מכל אלו..

22ק ו ס ם

New member
הנקודה הראשונה שלך היא גם הבעייתית ביותר

היא בעצם אומרת שנספק לצופים שלנו מוצר שמוכר להם עם השחקנים שהם אוהבים. זה מתכון לטלביזיה בינונית הרי שום מודל לא ינבא הצלחה לסדרות כמו הסמויה או breaking bad ומה שנשאר איתו אלו סדרות מיינסטרימיות ולא פורצות דרך.

Philip Jr

New member
עוד לא יצא לי

לצפות יותר מדי בסמויה או ב - BREAKING BAD, ולכן אין לי איך להגיב לטענה שלך.. אני גם לא יודע באיזה מין מודל השתמשו ואיזה מידע של הצופים נכלל בו, אבל אני עדיין איכשהו מתקשה להסכים איתך.. כל מי שמפתח סדרה ל - NETWORKS יודע שהם מחפשים רייטינג וכסף, ולכן סביר שהוא או היא או הם מפתחים משהו שהם מקווים שיהיה "מיינסטרימי", כי מיינסטירימי = רייטינג וכסף. אם BREAKING BAD הצליח כל כך (ככל שאני יודע בהחלט) אז זו סדרה מיינסטרימית..

22ק ו ס ם

New member
כן, אבל זה כל העניין

נטפליקס מנסים להציג חדשנות. אם הם יוצרים סדרה שכמוה בגירסאות שונות יש הרבה אז מה בדיוק המהפיכה פה? אם הם בסך הכל כמו עוד NBC או CBS אז זה די משעמם כי הסדרות שלהן בשנים האחרונות פשוט גרועות ונכשלות. עיקר החדשנות והעניין מגיעים מסדרות הכבלים כמו משחקי הכס וbreaking bad שלא היה לה שום סיכוי להצליח בערוץ מרכזי.

Philip Jr

New member
לא הבנתי

מה שהצגתי וגם צירפתי קישור זה לכך שנטפליקס ניצלו את כמות המידע העצומה שיש להם מהצופים כדי לנבא איזו סדרה כדאי לפתח, פרוצדורה חדשנית מאד בתחום הטלויזיה. אני לא חושב שמטרתם הייתה "ליצור סדרה שכמוה בגרסאות שונות יש הרבה".. המהפיכה הייתה בתהליך, במקום למשל FOCUS GROUPS או שימוש בנתון מאד כללי כמו רייטינג הם ניתחו מידע נרחב בהרבה כדי לנסות ולהבין לעומק מה הצופה מחפש ועדיין לא מקבל.. ויצא להם מה שיצא, עם השחקנים שיצאו והבמאי שיצא. זה תהליך מאד מעניין, שמתואר גם כאן למשל.

22ק ו ס ם

New member
הנקודה היא שהם לא ייצרו משהו מהפכני

השיטה של שימוש במסדי נתונים ענקיים אולי חדשנית אבל המוצר שלהם לא פורץ דרך וגם לא יכול להיות כזה. הם פונים אל המיינסטרים החמים, כזה שילך לראות סרט חדש אם מופיע בו שחקן ידוע.

ואגב, בשביל לעשות רימייק לסדרה בריטית מצליחה צריך את כל הנתונים הללו?

Philip Jr

New member
תשובה

קודם כל זה ממש לא "רימייק", זה קצת לא הוגן לנסח את זה כך. מה גם שזו הייתה מיני סדרה, וגם היא התבססה על ספר. שנינו לא בתעשייה, אבל אתה בטח מבין שגם כשאתה מתבסס על רעיון קיים יש אינספור דרכים לעבד אותו ולהתאים אותו לשוק המקומי, שלא לדבר על בחירת במאי, שחקנים, מוטיבים.. אז כן - צריך את הנתונים בעיניי.

ולגבי המיינסטרים החמים? הם לא פונים אליו בכלל אם תשאל אותי. הם פונים לקהל מאד מסוים - הקהל של נטפליקס, או קהל פוטנציאלי של נטפליקס שזה ממש לא כולם וממש לא המיינסטרים. והם עשו זאת באמצעות ניתוח מתוחכם מאד של מה הקהל הזה מחפש.

Philip Jr

New member
אני אתקן את עצמי..

לי יש בעיה אישית עם המונח REMAKE בהקשר כזה, אבל אין ספק שזה המונח המתאים מילונית. אני פשוט לא חושב שהמונח עושה צדק לכל העבודה שמושקעת בעיבוד העלילתי, בדמויות, בתכנים וכדומה.

22ק ו ס ם

New member
הם מיינסטרים חמים כי הם פונים למכנה המשותף

הגדול ביותר. אז זה נותן להם סדרות סבירות פלוס אבל לא משהו שימתח את הגבולות של הטלביזיה. והאמת שזה אפילו יותר מעצבן כשזה מגיע מצידם. הם הרי בנויים על הזנב הארוך של הצריכה. יש להם מיליוני סדרות וסרטים שחלקם מעניין רק מספר קטן של אנשים. המגוון העצום זה מה שנותן את היתרון לנטפליקס. האם הם ייצרו משהו גם עבורם?

וזה שהם השתמשו בנתונים רבים לא אומר שהניתוח שלהם מתוחכם. באמת צריך כל כל הרבה מידע כדי לדעת שסדרת דרמה פוליטית בראשות קוין ספייסי תמשוך הרבה עניין? אני גם לא יודע עד כמה העניין האובייקטיבי בסדרה משך את הצופים ולא רק החדשנות שבשידור שלה (וזה שהעלו את כל הסדרה בבת אחת). רק אחרי שהם יפיקו כמה וכמה סדרות ניתן יהיה לראות אם הם באמת מצליחים לקלוע לטעם הקהל יותר מהממוצע או לא.

GeJuFan

New member
וזה בדיוק העניין, זו המהפיכה

כי כמו שאמרת היו סדרות על אותו נושא בעבר. (הולו הפיקו והעלו תוכנית בדיוק על אותו נושא- רק כקומדיה- לפני שנה בדיוק)
המהפיכה היא השימוש באינטרנט לשידור תוכניות, כלומר שחברות כמו נטפליקס ואמאזון לא רק משדרות סדרות וסרטים של חברות הפקה אחרות, אלא גם מפיקות בעצמן, כלומר הן הופכות עצמן לא רק לחברת שידור, אלא גם לחברת הפקה. הם לוקחים את כל המרכיבים של מה שצריך להפיק תוכנית תחת הגג שלהם. החידוש הוא שמדובר בהפקה ישרתית לאינטרנט, שלא עוברת דרך שידור של חברת הכבלים (או של הרשתות הגדולות) ורק אז לחברות הסטרימינג כמו נטפליקס.

22ק ו ס ם

New member
אז בעיניי זה לא מרשים במיוחד

יופי שהם השתמשו בפלטפורמה חדשה, אבל אם המוצר הסופי דומה לאחרים, אז אני לא מוצא מה בדיוק מהפכני פה בדיוק? ברור שיש כאן שינוי במאזן הכוחות אבל כאמור, זו רק סדרה אחת מתוקשרת מאוד. נראה אם הם יוכלו ליצור מאסה איכותית של סדרות אחרי שכולם ירגעו מההתלהבות הראשונית.

למעלה