הנה הדוח של נילסן
כעיקרון הקהל שהם השתמשו בו הוא מאד מאד קטן, אבל זה מן הסתם סקר שאמור לייצג אוכלוסייה, אבל ממה שאני רואה סביבי לאוכלוסיית הגיל שאיתה אני מסתובבת הוא די מייצג נכון, וגם ממה שראיתי אפילו כאן בקומונה.
מה שכן, זה אולי בהחלט עוד מוקדם להגיד ב-100% אם יש שינוי מגמה עתידי, כי הנושא של תוכניות באיכות גבוהה שמופקות רק לאינטרנט הוא די חדש, ובהחלט אפשרי שזו דרך להשיג מנויים חדשים או לשמור עם הקיימים.
אבל אני חושבת, שיש לזה גם עניין של עלויות. איפה שאני גרה- פרובידנס- מנוי לכבלים ואינטרנט ביחד עולה כ- 100$, להוסיף ערוצים מיוחדים אחרים יכול להגיע ל-50$ (דיברתי עם חבר שיש לו כזו חבילה הוא ובת זוגתו - שניהם בני 22 ו-27, משלמים כ-150$ כל חודש- מה שכן אני חייבת להוסיף ששניהם גם סטודנטים בינלאומיים אבל הוא עובד ככה שיש לו SSN). ככה שאתה יכול להגיע ל-150$ בלי שום בעיה.
אני משלמת כ- 55$ (כולל מיסים) על האינטרנט שלי, מעבר לזה יש לי אמאזון סטודנט פריים שעולה כ-40$ לשנה (והרגיל עולה 80$) - שזה 3$ לחודש (או 6 אם יש לך את המחיר הרגיל). הולו ונטפליקס עולים כל אחד 8$ לחודש. נגיד ועשית מנוי לכל אלו, עדיין יצאת עם פחות מ-100$ בחודש. וכמובן שלא מעט מהרשתות הגדולות שמות את התוכניות שלהם באתר שלהן תוך יום עד כשבוע ממועד השידור.
מהבחינה של מה שאני מנסה לבחון או לטעון זה ת'כלס:
Web-Television and its influence on both broadcast companies and the viewing habits (current and future) of young adults.
זה בטח צריך עוד קצת ריפיינינג.
מה שאני חושבת שאני מנסה להסביר זה:
1. עניין הביצה והתרנגולת: כלומר מה קדם למה, הביקוש מצד הצופים לתוכניות אונליין שהוביל חברות סטרימינג כמו נטפליקס לייצר תוכן משלהם. או שמא, הייצור והסטרימינג של טלוויזיה דרך האינטרנט בעשור וחצי האחרון הוא זה שהביא את הצופים ובכך גרם לחברות כמו נטפליקס לשקול ובסוף לממן תוכניות מקוריות משל עצמן.
2. מה תהייה ההשפעה של חברות הטלוויזיה והכבלים, בהינתן בכך שרוב הדור הצעיר, שעליו הם סומכים כלקוחות בעתיד הקרוב, שבין 18-35 (ואף בני נוער צעירים מ-18) צופים בתכנים בעיקר באינטרנט ומחליטים לוותר על החיבור לכבלים. - בחלק הזה אני קצת תקועה, ואני לא בטוחה איך להתמקד. כי קשה לדעת מה תהייה ההשפעה העתידית, לי יש את הדעה האישית שלי. אני אישית חושבת שמדובר בקפיצת מדרגה טכנולוגית (אם ניתן לומר) ושאם המחירים ימשיכו לעלות לחיבור לכבלים והאיכות בטלוויזיה תמשיך לרדת אנשים פשוט ימשיכו לפנות לאינטרנט, על אחת כמה וכמה כשהם יכולים לקבל את אותו תוכן בעלות נמוכה יותר (ולעיתים בחינם) ומעבר לזה גם איפה ומתי שהם רוצים, הם לא חייבים לסדר את הלו"ז שלהם לפי זה.
אני אישית חושבת, שהכניסה של נטפליקס והולו ואמאזון לבמת התוכן תגרום לכך שהטלוויזיה כפי שאנחנו מכירים אותה כיום תפסיק להתקיים. הכל יעשה ישירות למחשב. כלומר המסך עצמו יהיה קיים, אבל חיבור לכבלים או לווין כבר לא, ואם נראה לראות תוכנית או ערוץ כלשהו זה יהיה רק דרך האינטרנט. מתי זה יקרה? לזה אין לי תשובה, אני חושבת שזה יקרה אולי כשאני כבר יהיה מאד זקנה, כי כרגע רוב האנשים שמחוברים לכבלים הם באמת הדור המבוגר יותר של בני 40+ שלא גדלו עם מחשב, או מחשב והחיבור לאינטרנט והאפשרות של צפייה על גבי מסך המחשב.
3. ההשפעה על גבי הצופים: באחד המאמרים או הספר שקראתי כתבו שלפני האפשרות לצפות באינטרנט צפייה בטלוויזיה הייתה מעשה משפחתי, כל המשפחה הייתה יושבת וצופה ביחד. כלומר הייתה תחושה של שייכות, של community, ועכשיו אותה community נפרמת לחלקים של יחיד כשכל אחד בוחר מה לראות, ומתי לראות. אבל זה לא לגמרי כך, כי אותם צופים בונים קהילות חדשות באינטרנט בפורומים ובאתרים.
מעבר לזה שוב כמו שאמרתי מה תהייה ההשפעה על דור שבמילא משתמש לא מעט במכשירי אלקטרוניה בשביל לצפות בתוכניות טלוויזיה, בעתיד, כשהאפשרויות לכך יגדלו, כשמעבר לרק צפייה בתכנים ישנים או כאלו ששודרו על מסך הטלוויזיה יש עכשיו גם תוכן חדש לגמרי.
ושוב נכנס לכך עניין העלויות. עניין ה-mobility או כמו שמישהו קרא לזה באחד המאמרים שקראתי: TV anywhere או משהו בסגנון.
מבחינת עניין העלויות, אני חושבת שזה ישפיע ברמה כשכן יהיה לקבוצת הגיל המדובר כסף, הם יגיעו להבנה שכל הטלוויזיה שהם צריכים קיימת להם על מסך המחשב שלהם ולכן יחליטו להמשיך עם מה שיש להם.
אין לי מושג אם הסברתי כמו שצריך. יכול להיות שעשיתי סלט שלם מהכל.
אגב אני יכולה לרשום את ההוראות של הפרופסור לגבי העבודה הזו אם זה יעזור.