יש יוונים בפורום ?

יש יוונים בפורום ?

אני רוצה להכין מרק שעועית לבנה , אדום כזה , כמו ביוון. ותזדרזו כי קר ואני רעבה. הערות על אכילת שעועית לא יתקבלו בברכה.

shamus

New member
יש יווני אחד,

אנטיכוס. אני לא חושב שהוא יענה לך.

יש גרוזיני

מארגנטינה. מומחה לממליגה צהובה, מתירס ירוק. < ובלומה תמיד היתה אומרת : דוקטור, אני לא אחראית לתוצאות >

xylose

New member
במבטא רומני

"מצטער מותק, את לא בממליגה שלי" [סרג'יו. לזכרו.]

הלואי

שתורכים יכסחו אותכם כמו שעשו ליוונים. מתכון הגון כבר לא יצא לי מכאן.

פורום בישול או לא ?

בצל גדול ( לא שפרינצי , הצבע לא משנה, רק הגודל) לטגן עם כמה שיני שום לשפוך בסיר קופסא שעועית ברסק ( כן כן תעשייתי , יוצא טוב ) להוסיף פעמיים וחצי הקופסא מים מהברז 3 כפות רסק עגבניות פפריקה, מומלץ גם איזה פלפל שאטה חמדמד , מלח, פלפל שחור חופן קטן (קטן) של אורז להרתיח 15 דקות אש קטנה להוסיף חופן איטריות , להמשיך עוד 5 דקות יוצא יאמי

אני מאד מתגדת למתכון הזה

קודם כל שעועית תעשייתית? למה מי מת ? את רוצה להרוג אותנו ! בטח תורכית..

Dan_Kap_

Active member
אותך ל../images/Emo196.gif

את עושה מרק מקופסת שעועית

שמעת על לימון פרסי ?

מוסיף חמיצות לכל. ולבייצית- קטן שחור ומצומק- אני לימון פרסי.

תפסיק לחפש יתרונות.

מרגישים שאתה לא מהעדה הפרסית : לימון פרסי בבישול לימון פרסי הוא למעשה לימון ננסי מיובש. יוצאי פרס מכנים אותו "לימון אומני". הלימון הפרסי משמש כתבלין בסיסי ונפוץ ביותר במטבח הפרסי ומעניק חמיצות מעודנת לתבשילים; גונדי, מרק עוף עם כדורים מבשר טחון וחומוס, מתבשל ברוטב עם לימון שחור, וכך גם הסבזי נזיד עשיר בעשבי תיבול ירוקים. השימוש הנכון בתבשילים נעשה לקראת סיום הבישול. שוברים את הלימון כשהוא יבש, מוציאים את הגרעינים וכשהתבשיל כמעט מוכן, מוסיפים אותו לסיר לרתיחה קטנה "שלא יאבד מהריח והטעם" מסבירה אילנה שמואלי מחנות השטיחים הפרסיים בשוק.

העיקר צועקת אני רעבה

תרשמי בלי בשר שטפי שועית היטב במים נניח 250 גר שועית יבשה שימי בכלי גדול ( כן, יש למישו בעיה עם הגדול ?) מלאי מים פי שלוש מנפח השועית להשרות ללילה, לא לילה שלי , שלך ! משמע 8 שעות מחר לטגן בסיר 2-3 בצלים גדולים כשמזהיב להוסיף 5-10 שיני שום ( אני מוסיפה 7 גדולים) חתוכים לפרוסות דקיקות לטגן דקה ( שום חרוך מר נורא ) להוסיף את השועית אחרי ששטפת אותה שוב לתת ערבוב טוב עם הבצל ל2-3 דקות למלא את הסיר , אנא עארף 4 ליטר מים נראה לי מהברז ( אבל פלצנים יכולים גם מי עדן או אוויין למצטיינים) 4-5 כפות רסק גדושות , זה של הריכוז 28-30 לא ה 22 מלח פלפל שחור קצת, באמת קצת ( אחרי ההגשה אם מוסיפים עוד פלפל יותר טעים) פפריקה מתוקה ושאטה תרתיחי , ואז שעתיים שלוש על אש קטנה עד שהשועית רכה אני אוהבת לזרוק בפנים אורז ואטריות , אבל את תכיני אורז לבן בצד ( כמות גדולה ואורז יחמיץ לך את הכמות הזו). פעם הבאה אל תלחיצי אותי עם השאגות של רעבה רעבה עכשיו מי רוצה מתכון של אליפות עולם למרק בצל ?

Dan_Kap_

Active member
מתכון של אליפות עולם

את מתכוונת למרק עם ניחוח עשיר של נעלי כדורגל משומשות

למעלה