יש חיים בשוליים

קורנית

New member
יש חיים בשוליים

נכון, אבל גם על הכביש! בעוונותי (או שלא בעוונותי... לא חשוב) אני נוסעת בבקרי שבתות רבים על כביש 3 - המוביל מצומת מסמיה / ראם לצומת נחשון ואז ללטרון. הרבה מכם רוכבים שם... באמת, כל הכבוד. בטטת כורסה שכמוני יכולה רק לקנא בכח הרצון, בשרירים ובפיגורה. א ב ל - אנא, במטותא, נא, בבקשה, פליזזזזזזזז - רכבו בשוליים, בשורה ערפית, ולא לרוחב הכביש, בזוגות, שלשות ואף רביעיות!!!!! במיוחד בקטע הכביש בו השוליים צרים במיוחד, ויש בו פס הפרדה רצוף לאורך קילומטרים, ויש סיבובים חדים (או חדים למי שנוסעת מהר במכונית) ו..... אני צופרת בקולי קולות לחבורה שכזאת... אבל זה לא מספיק. אז - לטובתכם, ולטובתי גם. קחו לתשומת לבכם.

P u s s i c a t

New member
המלצה

ולא רק בגללנו אם יש סיבובים חדים - מאטים. אם הראות לקויה - מאטים. אם את לא בטוחה - מאטים. רובנו ככולנו מעבר לשעות הרכיבה - גם נוהגים. וקרה לא פעם שפשוט הורדתי רגל מהגז... לא הייתי בטוחה מה מחכה לי, לא ראיתי מה נמצא מעבר לפינה. ואם זה לא רוכב אופניים שרוכב לבד / בזוג / שלישיה? (אגב - מסכימה לגבי עניין הרכיבה בשלשות / רביעיות בכביש עם נתיב אחד ופס לבן. זה לא פייר... אנחנו רוצים לחיות, אבל גם לנהגים מותר) ואם זה נהג רכב שכבה לו המנוע ונאלץ לצאת מהרכב לבדוק? למלא מים? להחליף גלגל? צריך תמיד להיות מוכנים ללא צפוי בנהיגה. אם לא רואים מה מצפה, נוהגים בזהירות המירבית. האזור כולו משולט ב"זהירות רוכבי אופנים" זה לבד אמור להספיק. לא חושבת שצריך דווקא לרכב במרכז הכביש, בטח לא ברביעיות כשלנהגים לא נשאר מקום לנהוג. גם כי זה לא הוגן וגם כי זה מסוכן. אבל... בדיוק היום חשבתי על זה לאורך הרכיבה באזור. הגשם סחף איתו גושי בוץ לשוליים. נהגים שזורקים בקבוקים לשוליים שמתנפצים ומשאירים שברי זכוכית. חיות דרוסות (ולא ע"י אופניים..) שוכבות בצידי הכביש. עד שלא התחלתי לרכוב לא קלטתי כמה השוליים של כבישי הארץ מזוהמים צמיג של אופניים זה לא צמיג של רכב. גם מבחינת העמידות בפני פנצ'רים וגם מבחינת אחיזת הכביש. אי אפשר לרכוב על כל משטח בכל מצב. אז כשאי אפשר - "סוטים" במיוחד אם את אומרת "שוליים צרים במיוחד" ובלי קשר... במקום לקנא, תני קפיצה ללטרון, למעלה, בצומת, תשכרי לך זוג ותנסי גם את. מי יודע.. אולי תתמכרי

ItsikH

Member
לצפור - מומלץ ולא חצוף בכלל אם הרוכב מודע לנוכחותך, לא קרה כלום, ואם לא - אולי הצלת חיים. נתקלתי בלא מעט נהגים שצופרים בלי חשבון ברמזור אבל דווקא לרוכבים לא, אולי מחשש שיבהילו אותנו. אז תעשו טובה ולשם שינוי תצפרו למטרה חשובה ולא סתם. "שוליים צרים במיוחד" - הכוונה שאין שוליים למעשה בכלל כיוון שמה שנראה לך כשוליים הוא בעצם אוסף טלאי אספלט מכוסים בפסולת וסחופת, במיוחד אחרי גשם. במצב כזה יש צורך בשיתוף פעולה. נא לשים לב שאין כל פסול בחצית הפס הלבן לצורך עקיפת הרוכב כאשר הראות מאפשרת זאת, בניגוד להצמדות לרוכב בכדי להמנע מחצית הפס (הראשון אולי נחשב לא חוקי פורמלית, השני פשוט סכנת נפשות - לבחירתכם). ואחרון אחרון חביב - "חדים למי שנוסעת מהר במכונית": אופייני לנהגי ארצנו - ורק לנהגי ארצנו - לחרוג לפס הצהוב ומעבר לו בכל עיקול קל ימינה (לא 180 מעלות, 2-3 יספיקו). אני מביא זאת בחשבון, מתרחק מהפס ככל האפשר ומסתכל אחורה כמעט בכל עיקול כזה, אבל מה לעשות ולא תמיד יש לאן לברוח.

קורנית

New member
חביירים!!!! רגע רגע....

לא להתנפל!!!! בסך הכל ביקשתי לא לנסוע בזוגות, שלשות וכו'. לא אמרתי שאני טסה בכביש. הטפות המוסר בנושא זה לא היו לעניין. לא אמרתי שאני יורדת לשוליים - אל מעבר לפס הצהוב. אני לא - מה יש לי לחפש שם? לא אמרתי שאסור לרוכב אופניים לסטות לעיתים לתוך הכביש, אם השוליים מזוהמים/ מלאי זכוכיות/ חיות מתות/ ושאר מרעין בישין. לא אמרתי שאני לא נזהרת, ומסתכלת, ומאיטה.... כולו ביקשתי משו פשוט, הגיוני ובטיחותי. וגם חוקי, נדמה לי. ו - אגב חוקי.... אני שומרת חוק. לא נראה לי ששוטר תנועה, או שופט תעבורה, יסכים עם ההגדרה של איציק לגבי "לא חוקי פורמאלית". אה. ובשבתות אני עובדת.... לא יכולה להצטרף. תודה. אבל - אם בסיום הסיבוב שלכם תרצו ריבות מדהימות, כולן תוצרת בית... טוב, אסור פרסומת, נכון? אז לא!

ItsikH

Member
חלילה וחס../images/Emo140.gif דווקא כשאני סוטה לתוך הכביש עקב הסיבות האמורות אני ערני במיוחד. הרבה תאונות ארעו דווקא בשוליים עצמם כיוון שאז הרוכב מניח (בטעות מסתבר) שהוא מוגן. זו לא ביקורת אלא הבעת דעה, מבוססת על נסיון עשורים בכביש, וודאי שלא מופנית נגדך - להיפך, עצם הפניה שלך מעידה על מודעות ועירנות. ובענין החוקיות - צר לי, כאן דעותינו חלוקות. את השעור שלי קיבלתי בספרד, שם הנהגים לא ממש שומרי חוק אבל זהירים וממושמעים. איך יתכן הצרוף המוזר הזה? ובכן, נוהגים בזהירות תוך כבוד לזולת, אופניים או רכב. החוק הוא לא סד שמיועד להכביד עלינו אלא אמצעי שמשרת מטרה חשובה יותר. לא ראיתי שוטר תנועה אחד וגם לא תאונה אחת. בכביש 444 (כביש המחצבות) יש קטע קצר ללא שוליים בכלל עם פס לבן - כבר שנים שסוללים שם בערך ק"מ כביש ולא נראה שמתקדמים. בחלק מהקטע הזה יש ראות טובה. יומיים רצופים עברתי שם ועקפה אותי משאית - פעם אחת מבלי לעבור את הפס הלבן תוך סיכון חיי ממש ובפעם השניה חצה הנהג את הפס הלבן, מבלי לסכן אותי וכשאין תנועה ממול, כלומר מבלי לסכן איש. חוקי? לא. למה זה לא מקובל עליך? בספרד ראיתי את התרגיל הזה עשרות פעמים, תוך שמירת מרחק מאחור, מהצד ולאחר העקיפה, במקומות שהראות מאפשרת, רוכבי האופניים משתפים פעולה ומסייעים לנהג העוקף. מה לא בסדר בזה? או שאת באמת מצפה לראות שיירת מכוניות במהירות 10 קמ"ש מאחורי רוכב יחיד בעליה לצובה?

bike3

New member
../images/Emo45.gif צודקת.

חבריפ, אנחנו כקהילה צריכים לדעת לקבל ביקורת וגם לעודד ביקורת כזו בדיוק מנהגים מסוגה של "קורנית", שאינה (למיטב הבנתי) רוכבת. זו לא הפעם הראשונה שלפורום מגיעים מס' אורחים שנתקלו בנו בכביש ומצאו את הזמן, האכפתיות והמודעות להיכנס לאינטרנט ולכתוב לנו את דעתם, והפעם גם בצורה מאוד אדיבה ומפרגנת. אנחנו הרי כל הזמן מתלבטים איך להיכנס למודעות של הציבור, איך להטמיע את המסרים בדבר זכותינו להשתמש בשולי הכביש מבלי להידרס ומבלי להיחשב למיטרד ולמעכבי תנועה. גם אני מוצא את עצמי נודד לא פעם משמאל לשולים ולשמחתי הרבה תמיד יש בקבוצה רוכבים (ורוכבת) שצועקים עלי לחזור לשולים. גם אני תמיד משתדל להעיר לרוכבים בקבוצתי אם אני מרגיש שהם מסכנים את עצמם או אחרים. גם כשמעירים לי וגם שאני מעיר לאחרים כולם מבינים שזה נעשה רק מתוך דאגה וחוסר רצון לראות מישהו נפגע.

ItsikH

Member
../images/Emo45.gif ועדיין: ראשית לדעתי הדגש צריך להיות במודעות לבטיחות ולא בדיוני חוקיות למיניהם, אנחנו לא עורכי דין (רובנו לפחות). כל הצעה לפעולה שאנחנו יכולים לעשות על מנת להגן על עצמנו היא ברוכה, והערות בכביש אני מקבל בברכה (וגם נותן). הדגש בפניה לנהגים צריך להיות על שיתוף פעולה ולא על התנגחות - איך אנחנו שומרים על מקומנו בכביש ועל זכויותינו המלאות וגם נמנעים מלהפריע ולסכן שלא לצורך את עצמנו.

P u s s i c a t

New member
מקבלים גם מקבלים

ובברכה. במיוחד כשזה מגיע מנוסח כל כך יפה כמו ההודעה שלה. אבל עדיין - שני סייגים. 1. עד שלא עלית על אופניים אתה לא יכול לדעת מה באמת מביא רוכבים "לרדת לכביש" ולא לרכוב בשוליים. עד שלא התחלתי לרכוב - לא קלטתי מה הולך על השוליים מבחינת לכלוך. בגלל זה הסברתי לה על צורת השוליים בארץ. 2. חוקית - אנחנו אמורים לרכוב בנתיב, משמאל לשוליים הימניים. זה מבחינת החוק. לא מעירים לנו על רכיבה בשוליים כי ברור שזה יותר בטיחותי. למרות ששמעתי שיצא עכשיו איזה חוק חדש שמתיר לרכב דו גלגלי לרכוב בשוליים. לא יודעת איפה בדיוק אנחנו נכנסים בו. 3. לא כולם. כי תמיד יש יוצאי דופן, אבל רוב התאונות שקרו, ובמיוחד אלו עם הנפגעים הקשים - קרו באשמת הנהג שסטה לשוליים. אני מסכימה אתה לחלוטין לגבי רכיבה ברביעיות כאילו הכביש שייך לאבא שלנו. אבל עדיין - נהג צריך תמיד להזהר. (וגם רוכב - ברור) הכביש מלא הפתעות ואתה לעולם לא יודע מה מחכה לך מאחורי סיבוב... ומעבר לכל זה... למרות שאני מתחילה לאבד תקווה שדיבורים יעזרו... כל הדיונים האלה לא היו מתקיימים אם היו שבילי אופניים מופרדים לחלוטין מהכביש. היה מספיק מקום לרכוב שם, יכולנו לדרוש תחזוקה נאותה של המסלול, ורכב לא היה יכול להתקרב בכלל פיזית, אלא אם היה עולה על המפריד. אבל כל זה יקרה אולי בלה לה לנד. בינתיים - אנחנו והנהגים - צריכים פשוט להזהר. כי בסופו של דבר הכי חשוב שנחזור בסוף רכיבה כולנו שלמים.

P u s s i c a t

New member
כמי שנתקלה לא מזמן בשופט תעבורה

ואפילו הצליחה לבטל דוח מטורף ולא הגיוני לחלוטין, אני בהחלט יכולה להגיד לך שקיים כזה דבר. יש חוק יבש אבל יש גם קומון סנס. ישבתי כמה שעות בבית המשפט לתעבורה בנתניה עד שהגיע תורי. שמעתי הרבה ערעורים של נהגים שהורשעו על פי חוק אבל לא על פי הגיון פשוט. והוא ביטל לא מעט מהם. (כמובן שלעבריינים עם 60 עבירות תנועה ב-3 שנים של רשיון הוא לא...) הנה. לפני שבועיים נהג איבד שליטה עלה על אי תנועה התהפך באויר ונחת מילימטר מהטמבון שלי - כשעמוד תאורה נופל עליו שניה אחרי זה. הנתיב נחסם לחלוטין. ולפי החוק היינו אמורים להמתין עד שיפנו אותו ואז לסוע... אבל לא - כל הנהגים עלו על המדרכה, נהגו עליה וירדו בצומת שאחרי התאונה. אף אחד לא יבוא אליהם בטענות. לא מדברת על לעבור לגמרי מעבר לקו הלבן, אבל לא מאמינה שאיזשהו שוטר יבוא אלייך בטענות אם תגרדי אותו קצת כשאת עוקפת קבוצת רוכבים ושומרת על חייהם. מקווה שאני לא טועה... שווה לבדוק את זה. ולגבי הפרסומות... יש שיטה מצויינת. פשוט מכניסים בחתימה פרטים
ואז בכל פורום שתכנסי אליו - יראו את זה. ולמקרה שלא הובן בתגובה הראשונה - ביקורות כמו שלך - תמיד מתקבלות בברכה

eikey

New member
../images/Emo127.gif הלוואי

ויכנסו לכאן 100 נהגים ביום ויעירו על צורת הרכיבה שלנו, לפחות כך נוכל לדעת שמבחינים בנו, וזה כבר שיפור.

למעלה